Varenie

Stránky z Ruska

astheart - fotkaastheart, 29. júna 2014

Hory úžasných receptů z celého světa na ruských stránkách:  www.edimdoma.ru

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ajajáj, reecpty budú dobré, ale to by značilo znovu sa vrátiť k ruskému jazyku alebo si oprášiť vedomosti.......ak vôbec nejaké zostali. :-)
astheart
Stránky jsou víc než dobré! :) Po registraci si můžete vkládat recepty do vaší kuchařské knihy (tak jako tady) a jen receptů na chleby například je tam skoro 50 stránek seznamu. Já vlastně chledala recepty na chleba a tak jsem se k tomu dostala. :) S ruštinou není problém, rychle se do toho dostanete. Já jen občas hledám český názen pro nějakou tu ingredienci a pokud máte trochu zkušeností s vařením a pečením, postup s přehledem zvládnete přečíst a pochopit. :) Překladač je taky možnost. :)
hanka56
Tak jsem teď zjistila, že jsem uplně zapoměla rusky. Budu si to muset opáknout :-))))
denyany
Teraz nemám veľmi čas, ale určite sa pozriem na túto stránku a ak som ruštinu celkom nezabudla, niečo sj vyskúšam. Vďaka! :-)
astheart
Ještě mám výborný blog na chléb: anna973.blogspot.com . :)
jozka2
evanaaa,verim ti,po case sa mi dostal rusky casopis do ruk a ja som to citala ako v 1.narodnej,zacala som si mesacne objednavat ruske casopisy a citat knihy v rustine a rustina sa vratila ba som to aj rozsirila,to iste s polstinou,nemcinu nejak nemam moznost,alebo cas a tak uz pokulhavam,lenze ked som 3 tyzdne vo Viedni tak sa mi same slova vracaju,ale to je malo.astheart,poznam to a rada tam chodim a tak isto je velmi dobra videokulinari.ru tam su tiez velmi dobre recepty,nenechavam si prekladat do slovenciny,lebo tie preklady su pokomolene a niekedy im ani Tolko nerozumiem ako original,lenze ak je tam clovek castejsie tak do toho zapadne,videla som ta,ze chodis aj na juhoslovanske stranky,tam maju naozaj veeelmi dobre recepty hlavne na kysnute kolace a kolace vobec.
sovka62
Zatiaľ som len nazrela, ale páči sa mi čo vidím. Po pár minútach azbuka nevadí, aj keď som v šoku z toho, že v prvom momente som si musela písmenká pripomínať. Veľká škoda, že po toľkých rokoch učenia ruštinu zabúdame, už sa mi stalo, že keď sa ma Rusi v meste pýtali na cestu, odpovede mi v hlave automaticky vyskočili v angličtine.
astheart
@sovka a @jozka2 , já jsem byla kdysi s Angličanem v Polsku jako tlumočník a to tlumočení angličtina-polština jsem jakžtakž zvládala, ale jednoho dne si k nám w Krakově přisedli Rusové ke stolu a já, jak si myslím, že Rusky umím, jsem nebyla schopna říct ruskou větu, aby mi nevyklouzávala anglická slova! :D
1x hubata
martinka78
Ruské stránky sú super, aj ja tam čerpám inšpiráciu. S ruštinou nemám problém, učila som sa ju len 4 roky na základnej škole, ale azbuku som nezabudla, niečo mi preloží prekladač a čo preloží divne, to si prečítam v originále a domyslím si.
@astheart
@sovka62
@jozka2
Dobré recepty sú aj na týchto stránkach, výhoda je, že sú tam obrázkové postupy, tak aj to pomáha.
www.rutxt.ru (tieto mám najradšej)
www.kulinariya123.blogspot.sk (veľmi podrobné fotopostupy)
www.povarenok.ru
www.povar.ru
a ešte veeeľa ďalších.
2010
Ja mam rad recepty tohto uja z Uzbekistanu




zuzaniatko
astheart ďakujem za super link... určite pár receptíkov vyskúšam... :-D