Zdravá výživa

Stojí za prečítanie...

kimlo - fotkakimlo, 16. októbra 2012

Zdá sa že sa karta pomaly obracia...
 www.darzivota.sk/?p=832...

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
citala som to uz davnejsie, no vidis, ako lekari menia nazory a potom im ma clovek verit, aj tak si myslim, ze kazdy organizmus je iny, nie sme stroje a kazdemu je prirodzene mat inu hodnotu cholesterolu, tlaku, tepu a pod., ale oni by hned do cloveka pchali nejaku chemiu, ved je to super kseft
tatranocka
Všetko je výsledok farmaceutickej lobby,ktorá si dokázala presadiť znižovanie tejto hodnoty,aby sa ľudia kŕmili ich výrobkami (za nekresťanské peniaze) do smrti.Pred 20-timi rokmi mal hodnotu 7,0 nmol/l,dnes tlačia lekárov na hodnotu 3,0 nmol/l.A všetko môže byť inak...
2010
@kimlo nic neverim , cukor je posvatna surovina na slovensku vsetci sa nim napchavaju, ked sa znizi spotreba Varecha to moze zavriet vzdy prvych 10 su kolace :) , keby to aspon bola ta strasna otrava glutamat :( diki ze si to pridal , len taka perlicka tu lekari hovoria ze zlcnikove kamene su tiez z cukru.
marianne
Uz im neverim ani nos medzi ocami,o 5 rokov napisu,ze nie cukor ale zase uplne nieco ine moze za choleterol....vsak tych kolacov nezjem za plech naraz,dam si maly kusok ku kave ako dezert a smitec....farmaceuticka loby je silna,moja 80 rocna mama cukruje kavu polievkovymi lyzicami a tureckeho medu zjedla viac ako vazila,o horkej cokolade nehovoriac,skratka, este som nestretla osobu, ktora by tak lubila sladke a cholesterol ma ako mladica,nikdy nejedla bravcove nic mastne,,,nechutilo jej,len hydinu a sem-tam trosku hovadzieho z polievky...
jerica
@2010 , citujem a súhlasím : : ked sa znizi spotreba Varecha to moze zavriet vzdy prvych 10 su kolace :) súhlasím !!!

= nič proti sladkému , aj ja milujem sladké.
babav
Zaujimave a iste v mnohom aj pravdive .Skodlive ucinky peciva z bielej muky a stuzenych tukov su zname uz davno,ale ak clovek konzumuje vsetko s mierou a vyda viacej energie ako v potrave prijme ,netreba sa obavat.Zvyseny cholesterol ma u mnohych jednotlivcov dedicny povod....
salinka
@kimlo , velmi zaujimavy clanok. To je naozaj pravda, ze farmacia umelo tlaci dolu hodnoty cholesterolu. Tu ich hranicu podlezie stale menej ludi a tak sa sypu peniazky za drahe statiny.
Co je ale pre mna novinka, ze okrem cukrov skodia teraz pre zmenu aj rastlinne oleje. Takze si s radostou idem natriet chlieb s mastou:-)
No a co sa tyka clanku, co pridala @pachola , to nie je co dodat. Snad iba, ze sa zacinam hanbit za to, ze som zdravotnik.
kimlo
@salinka ja rastlinne tuky obmedzujem, zostal som verny masti, aj ten chlieb s mastou si doprajem dost casto.. :-).. Som mäsozravec, jem normalne maslo, a tucne mliecne vyrobky. Na poslednej preventivnej prehliadke mi robili krvne a pecenove testy, doktorka priam jásala ake dobe vysledky mam, a vraj mam aj nadbytok toho dobreho cholesterolu...Mam rad aj sladkosti, v nicom sa neobmedzujem. Keby ludia jedli mast, nemuseli by davat peniaze za drahe lieky na klby...a farmaceuti by sa isli pást...
salinka
Samozrejme, zalezi aj na tom, ako ti pracuje metabolizmus a tebe to zjavne dobre "páli". Mne tiez velmi chutia tieto "nezdrave" potraviny a taka udena klobasa:-), len som to vzdy jedla s vycitkami. Nie pre nadvahu, s tym problem nemam, ale kvoli zdraviu. Je to naozaj smutne, ze nas dlhe roky takto zavadzali.
marcy
masť a slaninku domácu už nezatracujeme:-)
nadasky
j ja som mäsožravééééééééééééééééééééc!!!
evanaaa
Keď kedysi kolegyne v práci držali diéty, niektoré potraviny boli obodované asi podľa toho, aký účinok majú na cholesterol. A zaujímavý bol poznatok, že slanina mala - 0 bodov.
Ja som nedávno bola na odberoch a pani Dr. mi zvýšila užívanie tbl proti cholesterolu, pritom som nemala ani nejak vysoké hodnoty, ja sa v jedení miernim, skoro žiadne šunky, salámy klobásy, málo mäsa, ap. a predsa.....čím to je?
elixir
Tiež nefandím rastlinným tukom... najlepšie je masielko... A vo všeobecnosti, to čo ľudský organizmus už dlho pozná.

Chcela som si prečítať, čo presne sa deje počas oxidácie cibule a objavila som túto stránku, pridávam na dlhé zimné večery:
AKV

Keď si človek vyfiltruje z toho to nehanebné:) propagovanie niektorých potravinových značiek, dajú sa tam nájsť aj užitočné informácie.