Prosím Vás, mate niekto skúsenosti so sterilizáciou v tlakovom hrnci? Ide mi hlavne o mäsové výrobky, paštéty, zavárané mäso... koľko vody, ako dlho a pod...
Ďakujem.
Prosím Vás, mate niekto skúsenosti so sterilizáciou v tlakovom hrnci? Ide mi hlavne o mäsové výrobky, paštéty, zavárané mäso... koľko vody, ako dlho a pod...
Ďakujem.
len si nie som istý či tam nebude prekážať, že sa to varí pri zvýšenom tlaku, aby nepopraskali poháre, je škoda pokaziť kopu mäsa
odvtedy sterilizujem v rure, naslakdam pohare do vyssieho plechu, nalejem cca do 1/4 vysky poharov studenu vodu, plech vlozim do studenej rury, nastavim teplotu na 120 C a od vyhriatia rury sterilizujem 2 hodiny, necham vychladnut v rure a na druhy den este raz postup zopakujem, myslim, ze tento sposob zavarania poznas,
je to sice casovo dlhsi proces aj o nieco financne drahsi ale nie ziadnu skodu v podobe rozbitych poharov,
pred dvoma dnami som v rure sterilizovala 6 poharov rillettes,dokonca som skusila spravit aj z kuracieho masa rillettes, tiez je velmi chutne, taka odlahcena forma, mozno pre dietarov,
to je moja skusenost ,
zelam ti pekny a prijemny letny den ☺