Sterilizovanie v tlakovom hrnci

kimlo - fotkaKimlo 12. júna 2019 o 10:35

Prosím Vás, mate niekto skúsenosti so sterilizáciou v tlakovom hrnci? Ide mi hlavne o mäsové výrobky, paštéty, zavárané mäso... koľko vody, ako dlho a pod...
Ďakujem.

@zareaguj


4 odpovede:
  • rulik - fotkaRulik 12. júna 2019 o 19:26

    Mäso sa odporúča vždy sterilizovať 2x, (druhýkrát na druhý deň po vychladnutí), v tlakovom hrnci by som dal len toľko vody aby neboli poháre celkom ponorené, čas by som dal polovičný ako pri normálnom zaváraní,merať od začiatku syčania, ,
    len si nie som istý či tam nebude prekážať, že sa to varí pri zvýšenom tlaku, aby nepopraskali poháre, je škoda pokaziť kopu mäsa
    @zareaguj
  • nadia56 - fotkaNadia56 13. júna 2019 o 15:55

    @Kimlo , my sme sterilizovali v tlakovom hrnci bravcove vo vlastnej stave, tak ako sa pise vyssie, vody sme dali priblizne do polovice poharov a od signalizacie ventila sme nastavili cas na jednu hodinu a potom sme nechali v zatvorenom tlakovom hrnci do rana vychladnut, zial, jeden pohar ten tlak nevydrzal a praskol, to je riziko takehoto sposobu sterilizacie potravin,
    odvtedy sterilizujem v rure, naslakdam pohare do vyssieho plechu, nalejem cca do 1/4 vysky poharov studenu vodu, plech vlozim do studenej rury, nastavim teplotu na 120 C a od vyhriatia rury sterilizujem 2 hodiny, necham vychladnut v rure a na druhy den este raz postup zopakujem, myslim, ze tento sposob zavarania poznas,
    je to sice casovo dlhsi proces aj o nieco financne drahsi ale nie ziadnu skodu v podobe rozbitych poharov,
    pred dvoma dnami som v rure sterilizovala 6 poharov rillettes,dokonca som skusila spravit aj z kuracieho masa rillettes, tiez je velmi chutne, taka odlahcena forma, mozno pre dietarov,
    to je moja skusenost ,
    zelam ti pekny a prijemny letny den ☺
    @zareaguj
     2x rulik, evanaaa
  • sovka62 - fotkaSovka62 15. júna 2019 o 09:16

    Mám rovnakú skúsenosť ako @Nadja56 , mne praskol pohár s hrachom, z umývania som mala radosť veľkú, preveľkú.....
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 16. júna 2019 o 23:57

    Pokiaľ sme robili domáce mäsové výrobky, zatvárali sme ich do polkilových plechoviek. Ak voda dosiahla bod varu a bola aspoň 5-6 cm nad plechovkami, stopli sme 2 hodiny. Treba si dávať veľký pozor pri kupovaní plechoviek a viečok, aby boli z tej istej firmy a tesne priliehali. Po dvoch hodinách sa voda z hrnca /paráka/ vypustila a plechovky sa dali ochladiť do vane so studenou vodou, aby dobre pritiahlo viečko. Najlepšie to bolo v zime, nahádzali sme tam snehu a neplýtvalo sa vodou.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist