Na Zelený štvrtok sa tradične varí špenátový prívarok. Preferujem svieži, zelený špenát pred mrazeným. Po uvarení som ho posekala na drobno. Klasická zápražka + cesnak, zaliať vodou. Na záver dávam na zahustenie rozšľahané vajíčko a čerstvo mleté korenie.
Chcem sa všetkých spýtyť, či do špenátového prívarku patrí aj trochu mlieka. Ja ho pridávam len v malom množstve, ale možno by tam nemalo ísť žiadne mlieko. Ako varíte Vy? S mliekom alebo bez mlieka?
Všetkým prajem požehnané Veľkonočné sviatky!
zatial sa nik nestazoval :-)
zatial sa nik nestazoval :-)
môj špenát, môže sa spraviť samozrejme aj z čerstvého, robila som minulý týždeň z vlastného, obvarila, rozmixovala ponorným mixérom, z polovice spravila a polovica je v mrazničke. Mlieko tu ide len na rožky.