Zdravá výživa

špenát a koreňová zelenina

hltavec - fotkahltavec, 27. januára 2013

nemáte nejaké skúsenosti z kombináciou týchto dvoch surovín?? bo chcem prekvapiť vedúceho na podniku svečerou... a vraj toto má rád...

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
Nikdy som o takejto kombinacii nepocula, ale ak chce a bez masa, tak asi takto bych spravila ja: Spenat podusim obvyklym sposobom - s cibulkou a cesnakom, okorenim c. korenim, osolim a necham zakryte. Korenovu zeleninu malicko povarim. ocedim a nastruham na jemno do misky, pridam vajicko, niekolko lyzic ovesnych vlociek, osolim, okorenim roznym korenim (podla chuti), poriadno zamiesam a na doske posypanej struhankou vytvarujem kroketky, obalim, a upeciem v rure, alebo vysmazim na oleji v panvici - podla toho ako kto chce mat- zdravsie, alebo chutnejsie chrumkave. Ked toto naservirujes na tanier peknym sposobom a oblozis podusenym spenatom tak by mohlo chutit.
silvi
@hltavec , ja by som ti poradila z toho zrobit nejaku polievku napr korenovu s haluskami. AK nemas rad sefa, zeleninu ti netreba osupat, staci to potom pomixovat a dat halusky. Nikto si nic nevsimne neboj.
@frezia68 @eva53 ako ste na to prisli? tu sa clovek nic nemoze opytat?
wevewe
Co je na tom zvlastne? Bezne tuto kombinaciu pouzivam, pretoze detom samotny spenat nechuti. Ked tam pridam mrkvu, petrzlen, pastrnak ci dokonca karfiol alebo brokolicu, tak to bez problemov zjedia....nerozumiem preco, ale zjedia ;-)
marika9
Ja poznám a robievam dusenú zeleninu(zmes rôznej zeleniny), do ktorej sa pridávajú špenátové listy. Podávam ako prílohu k mäsu. Je to vynikajúce.
vini55
Vedúceho prekvapiť večerou ? No teda ty budeš iný "kvietok", buduješ si tunel do hneda? Vedúceho môžeš buď preskočiť vo funkcii, alebo dáš výpoveď. Možno by bol prekvapený radostne... Ale variť mu ?????
ericka
Ja by som potom z bezmäsitých jedál odporučila špenátové halušky so zeleninovo - syrovou omáčkou .
Ale medzi moje obľúbené pokrmy z tejto zeleniny asi aj tak najviac patrí špenátová polievka a špagety so špenátom a syrom ...