Varenie

špaldový chlieb z pekárničky

mikulas33 - fotkamikulas33, 4. januára 2017

dobrý deň, mám taký problém už pár krát som sa snažil upiecť čisto špaldový chlieb v mojej domácej pekárni ale vždy sa mi stred chleba pri pečení prepadol dovnútra neviete čím to môže byť spôsobené ?
Ďakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

nyja
Asi trocha riedke cesto, povedala by som. Možno by si mohol skúsiť cesto vybrať, sformovať na pomúčenej doske a dať piecť na plechu do rúry. Mal by si aj lepšie kôrky ako z domácej pekárne.
bubaya
Ja pečiem väčšinou už len zo špaldovej, ale v rúre. Nekysne to cesto zbytočne dlho? Keď chlebové prekysne, zvykne spľasnúť a preborí sa. Druhá možnosť: múka, mne sa napríklad vôbec neosvedčila bio špaldová z DMky, nič z nej nedrží tvar.
natascha1
Zo špaldovej celozrnného múky som piekla. Chlebík bol veľmi hutný a tiež mi veľmi nenarástol. Radšej miešam ražnú celozrnú so špaldovou celozrnou a hladkou pšeničnou múkou. Keď použijem viac druhov, tak je chutnejší a nadýchanejší.
mikulas33
ďakujem pekne za rady skusim tuhšie cesto trúbu nemám preto pečiem len v pekárni