Obchody a ceny

Špaldová múka v COOP Jednote

mariaklara - fotkamariaklara, 18. februára 2011

Viete, čo som sa dnes dozvedela v Jednote ? Už viac ako týždeň som hľadala špaldovú múku, no a dnes mi dievčatá u nás povedali, že už ju nebudú mať, vraj ju nemajú v ponukovom liste, nie je na sklade. Ja viem, že možno v inom obchode bude, ale bola som s ňou spokojná. Raz som si špaldovku kúpila v malom diskonte a nebola som s ňou spokojná, boli v nej mole. Od vtedy som ju kupovala v Coop.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Mariaklara, asi u vás nie je Kaufland, tam býva veľký výber múk v porovnaní s inými obchodmi. Ja som práve dnes minula, ( na jogurtovo černicový koláč), ale mám ďalšiu, ak miniem, zasa dokúpim, aj celozrnnú - ražnú alebo žitnú, pšeničnú, atď.
mariaklara
Nie, nemáme, máš pravdu, u nás je len Jednota , Lidl a také malé Tecso. Trikrát do týždňa som v NR, musím behnúť do zdravej výživy. Ale teraz to budem musieť vláčiť v rukách, pohodlnejšie to bolo, keď som naskočila na bicykel a na otočku som si ju doniesla.
julica
A kde používaš špaldovú múku? Ja som ju ešte nedala do ničoho, neviem totiž do čoho. :)
honestka
@Julica , mozes ju miesat do vsetkeho kolacov, jedla, chleba, je to velmi dobra kvalita a chut muky.
alexdidi
@mariaklara , ja mám blízko do Jednoty, ale v tej našej ju ešte nikdy ani nemali, asi ako objednávajú...našťastie nemám problém ju kúpiť inde:)
bozulka
Tiež som sa naučila používať špaldovku nikdy nekupovať do zásoby,rýchlo napadajú moly.Treba ju miešať.Dlho som používala iba BIOale už ju dostať aj v marketoch.Je veľmi zdravá.
glosterka
@mariaklara , zaujímavá debata! :-)

Ja už od 2.2. frčím na špaldovej múke. Špalda je mňamka. :-)

Na Coop Jednotu sa nespoliehaj a nič si z toho nerob, že ju už nebudú mať. Dá sa kúpiť aj inde.

Ja ju kupujem väčšinou v meste, lebo dedinský Coop nemá šancu... v meste v Terno Coope mali naposledy len špaldovú krupicu zn. Biomila (500 g balenie), tak sme sa tam motali zbytočne, no zato sme kúpili špaldovú múku v DM drogérii. :-)

Biomila tam je za 2,15 eur a rakúska zn. Alnatura (Dinkel Vollkorn Mehl) za 2,65 eur. Sú to kilové balenia. Kupujem našu - lacnejšiu. Mávajú ju aj v iných potravinách, no v predajniach zdravej výživy je samozrejme drahšia.

Rôzne druhy múky sa dajú inak objednať aj priamo v tomto mlyne:
 www.internetovypredaj.sk/index.php?h=7&sid=&o=122&k1...


Tu majú rôzne druhy, v rôznych baleniach, vo väčších, menších... za rôzne ceny... samozrejme+poštovné a balné... Kto však má cestu tam/okolo, môže si ju vyzvihnúť aj priamo tam. Inak tieto múky (z tohto mlyna) predávajú aj vo vybraných predajniach so zdravou výživou, napr. v Nitre na Radlinského ulici v predajni Probio. Viac info na webe. ;-)

Ja som si múku už raz odtiaľ objednala (prišla mi pekne zabalená v balíčku poštou) a bola som s ňou vysoko spokojná. Je to kvalita!
evanaaa
Práve predvčerom som robila jogurtový koláč s čučoriedkami a s kokosom, ako základ som využila jeden recept odtiaľto, bol na muffiny, ja som to spravila na plech, ale dosť prispôsobila podľa seba a dala tam bio špaldovú múku - asi 80%, a ako píšem, trochu som si pozmenila ten recept. Ináč, bol v dia verzii. Bála som sa, aké to bude, ale manželovi chutí - ešte máme pár kúskov.
evanaaa
Ďakujem Glosterke aj Julici za pridané linky, pozrela som si, je tam toho dosť a všetko zaujímavé, ešte si to potom pozriem podrobnejšie.Ja špaldovku používam tiež pri varení, kupujem špaldové cestoviny, a pod. A je dobré, že ju nemusím moc zháňať, Kaufland mám na blízku. Len by som si ešte mala zohnaťten Top-inulín pre diabetikov, Xylitol už mám.
glosterka
Milá @evanaaa , rado sa stalo. ;-) Ja sa si nemôžem špaldu vynachváliť... Pridávam ju do všeličoho - varenie, pečenie... Škoda, že my tu v ZM nemáme také veľké predajne - hypermarkety... ale keď zbehneme do NR, tam je lepší a väčší výber. Tento týždeň sa tam chystáme, tak spravíme špaldo-nákup. :-)
glosterka
@tornadolue , som rada, že máš z toho radosť. Ja keď nemôžem v klasických obchodoch niečo zohnať a už ma nebaví nebať hore dole ako puk, tak si objednám priamo z mlyna. A potom si prídem len pre balíček na poštu. :-)
Pozerala som, že tam majú špaldovú múku za celkom prijateľnú cenu oproti tej "bio". Obyčajná a pravá z mlyna sa za 0,95 eur oplatí!
mariaklara
Glosterka, ďakujem ti za pridaný link, všetko som si popozerala a preštudovala. No, a dnes som bola v NR na Radlinského, kúpila som si špaldovku aj kukuričný sirup na výrobu marshmallows.
glosterka
Tak to je super, Mariaklara, že si na Radlinského v NR zohnala všetko čo potrebuješ. Len tak pre zaujímavosť, koľko Ťa tam vyšlo 1 balenie špaldovej múky? My sme dnes boli v ZM v DMku a kúpili sme Biomilu po 2,16eur. Hmmm, bio...
martan
Tomu, kto sa ešte živí pečivom a koláčmi sa rozhodne oplatí investovať do kúpy kvalitného mlynku na obilie.Múka si uchováva svoje energetické vlastnosti max. 3 dni ! Kupovaná (ani bio) sa z čerstvo mletou nedá porovnať.. A okrem toho dobre uskladnené celé zrno je potravina s neobmedzenou trvanlivosťou. A ešte k špalde - je to už mierne šľachtená obilnina. Vyššiu hodnotu má kamut, prípadne dvojzrnka, či červená pšenica. Ja kupujem veľké 5kg balenia priamo z Ekotrendu Myjava. V porovnaní s obchodmi asi o 1/4 až 1/3 nižžia cena. V deň závozu do mesta, kam pravidelne vozia mi tovar zdarma dovezú až domov.Viaceré obilniny pestujú sami.. -paráda. A dnes som premiérovo ´zhotovil´ v špec. pekárničke SANA svoj 1. paropečený kváskový chlieb. Má mäkkú kvôrku - ideál pre deti i starších ľudí. Tá pekárnička je jedinečná pomôcka - dá sa v nej zhotoviť i jogurt, obilný slad, tempeh, natto, lekvár..