Kúpila som na trhu zemiaky,pekné,neprané a dobre skladované....žiadne klíčky.Predpokladala som,že slovenské a ani som sa o pôvod nezaujímala a urobila som chybu.Dnes som chcela urobiť tarhoňu so zemiakmi na maďarský spôsob,kdesi mám aj návod uvedený v mojich receptoch.Robila som,ako obyčajne....upražím tarhoňu na masti do zlata,podlejem vodou a za 5 min.pridám nakrájané zemiaky na drobné kocky,osolím,prikryjem...varím,miešam,asi za 10 min. dováram odkryté.Ale zemiaky boli vždy tvrdé,aj po 40 min.,až vznikla z toho akási "džaba" nepoužiteľná vzhľadovo a musím variť náhradnú prílohu a len kvôli zemiakom.Niekto zasa vymyslel spôsob,ako udržať a skladovať zemiaky,len teraz nechcú zmäknúť.Vie niekto vysvetliť dôvod,či máte podobné skúsenosti? Snáď ich využije strúhané,na placky......ale čím sú takto upravené?
@zareaguj
Môj muž hovorí, že nám predávajú kŕmne zemiaky, čiže odrody ktorými sa chovajú hospodárske zvieratá, no neviem, ale občas to tak vyzerá.
Tohto roku sme prvý krát aj my zasadili na chalupe zemiaky, ale iba trochu, len toľko čo zjeme ihneď, na uskladnenie to nebude. Ale už teraz sa tešíme na úžasnú chuť čerstvo vykopaných a udusených zemiačikov.