Dobrý deň, má prosím niekto dobrý recept na sneh na zdobenie medovníkov vyjadrený v gramoch aj u vaječného bielka ? Svoj nemôžem akosi nájsť :-). Ďakujem.
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 0 zatiaľ bez komentárov
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 701 najnovší komentár dnes 20:22
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 701 najnovší komentár dnes 20:22
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 386 najnovší komentár dnes 20:22
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 1 najnovší komentár 23. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Bublanina s čerstvými jahodami
-
Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou +fotopostup
-
Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou +fotopostup
-
Vláčny žihľavovo-orechový koláčik s citrónovou polevou +video
-
Mrkvový koláč bez lepku so smotanou a orechmi
-
Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami +fotopostup
-
Minislimáčiky s olivami
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Avokádové krekry VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Gnocchi z cottage syra VIDEO
-
Dobre vedieť: Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
-
Nebude to nuda: 12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Koláč, torta aj ovocné knedličky: Má vaše pečivo to najlepšie za sebou? 12 receptov na sladké dobroty, v ktorých ho môžete zužitkovať
Toto som našla na nete: www.tortyamedovniky.estranky.sk/clanky/oblubene-recepty/bielkova-poleva...
1 bielok
práškový cukor považský (ako začiatočníčka sa mi praxou osvedčil tento vzorec: množstvo cukru = cca 5,5 násobok váhy bielka, napr. na 20 g bielka použijem asi 110 g cukru)
Na polievanie,zakrytie celeho povrchu medovnicka davam pomer: 1ml bielka a 3,5g cukru.
Na zdobenie " nitkove" pomer: 1 ml bielka a 170g cukru.
Cukor dobre preosiat a dobre vyslahat aj 15 min.
Do kazdej pridavam tiez par kvapiek citronovej stavy a 1k.l.maizeny.
Dolezitu ulohu zohra fakt,ze medovnicky sa maju ozdobit az po " predychani", t.j. 2-3 dni po upeceni,zaruci to prilnavost,neodskakuje poleva.
Robim to viac ako 35 rokov,kedy som bola na kurze,Pecenie pernikov a medovnikov.
veru je dolezite nechat medovniky vydychat aj mne sa to osvedcilo