Dobrý deň, má prosím niekto dobrý recept na sneh na zdobenie medovníkov vyjadrený v gramoch aj u vaječného bielka ? Svoj nemôžem akosi nájsť :-). Ďakujem.
@zareagujDiskusie
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 722 najnovší komentár včera 23:29
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Rasto147: Šípkové víno 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 722 najnovší komentár včera 23:29
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 1079 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 607 najnovší komentár včera 23:29
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 2 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd VIDEO -
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO
-
Orechové Vianoce: 14 receptov na sviatočné drobné pečivo z vlašských orechov -
Sladké topky: 15 najlepších novembrových receptov. Tu hľadajte inšpiráciu na vianočné pečenie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Pre celú rodinu: Lenivá kapusta, pečený bôčik aj perkelt. 14 tipov, čo variť tento týždeň -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú?
Toto som našla na nete: www.tortyamedovniky.estranky.sk/clanky/oblubene-recepty/bielkova-poleva...
1 bielok
práškový cukor považský (ako začiatočníčka sa mi praxou osvedčil tento vzorec: množstvo cukru = cca 5,5 násobok váhy bielka, napr. na 20 g bielka použijem asi 110 g cukru)
Na polievanie,zakrytie celeho povrchu medovnicka davam pomer: 1ml bielka a 3,5g cukru.
Na zdobenie " nitkove" pomer: 1 ml bielka a 170g cukru.
Cukor dobre preosiat a dobre vyslahat aj 15 min.
Do kazdej pridavam tiez par kvapiek citronovej stavy a 1k.l.maizeny.
Dolezitu ulohu zohra fakt,ze medovnicky sa maju ozdobit az po " predychani", t.j. 2-3 dni po upeceni,zaruci to prilnavost,neodskakuje poleva.
Robim to viac ako 35 rokov,kedy som bola na kurze,Pecenie pernikov a medovnikov.
veru je dolezite nechat medovniky vydychat aj mne sa to osvedcilo