Smotana na šľahanie

katkapoKatkapo 3. júla 2019 o 17:13

Poznáte to, keď sa snažíte zo smotany vyšľahať šľahačku a nič... nič... stále to nejde... Kde je chyba? Alebo sa šľahačka hneď zrazí? Prosím nejaké rady a tipy ako si s tým poradiť a aké značky šľahačky máte overené?

@zareaguj


16 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarViera1 3. júla 2019 o 18:13

    @Katkapo
    Ak kupuješ čerstvú (v kelímkoch),deň vopred ju prevar a daj vychladiť.Na trhu sú kvalitné šľahačky aj s vyšším obsahom tuku (36-37%) a tie vyšľaháš bez problémov:vychladenú šľaháme na nižších otáčkach (nezakrytú!) a dávame pozor,aby sme ju neprešľahali,lebo nám vznikne maslo.Môžeš pozrieť aj túto diskusiu:
    » varecha.pravda.sk/diskusie/slahackova-smotana/2150-forum....
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaRadox1 3. júla 2019 o 18:26

    lidl pilos,vyslahna do jednej minuty.nikdy nesklamla.



    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 3. júla 2019 o 19:44

    @Radox1 (3.7.2019 18:26)
    Kamarádka koupila minulý týden do zmrzliny Pilos šlehačku, ušlehat nešla.
    @Katkapo
    U nás mám dobrou zkušenost se smetanou ke šlehání firmy Kunín /40,31%/, Olma /33%/, Madeta /33%/. Pravidelně kupuji KClassic šlehačku 33% v Kauflandu a tu také ušlehám vždy.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 3. júla 2019 o 20:19

    @Katkapo ještě dovětek - vždy šlehám šlehačku dobře vychlazenou. Žádné oteplování na lince apod.
    @zareaguj
  • finczi - fotkaFinczi 3. júla 2019 o 21:01

    Používam aj smotanu na šľahanie z Lidla, nemám nikdy problém...
    @zareaguj
     1x simi711
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 3. júla 2019 o 22:07

    Hlavné, aby bola dobre schladená, a neprešľahať!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarViera1 4. júla 2019 o 07:12

    Napadlo mi,či problém nebude v tom,že šľahačkovú smotanu otváraš len cez uzáver a po vyliatí do misy máš tam len mlieko bez tuku,lebo tuk ostane usadený na stenách a mlieko nevyšľaháš.Ja krabicou potrasiem a zospodu vyrovnám založený kartón,ktorý odstrihnem a nožom vyškriabem zo stien tuk.Ten tuk je tam usadený viac u tých šľahačiek,ktoré sú skladované už v obchode v chladiacich vitrínach,UHT smotany by nemali byť v chladničke skladované,do chladničky patria až pred použitím,resp. po otvorení.Billa ich skladuje v normálnych regáloch,na tovare píšu skladovanie od +4°C do +24°C,takže ak máte v byte teraz do 24°C,neskladujte ju v chladničke.V linku,ktorý som dala,sa spomína Rajo,Rajo nemá dobrú technológiu UHT výrobkov,mlieko cítiť ako prihoreté,jogurty sú v podstate škrob,jedine maslo je dobré a aj to im robia Nemci ☻.Taká je moja skúsenosť.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 5. júla 2019 o 08:29

    Už mnoho rokov nepoznám problém s vyšľahaním šľahačky. Je to veľmi kvalitná šľahačka a volá sa Hollé. Na zákusku vydrží aj týždeň vo výške aj 5 cm. Bolo ju dostať v Kauflande. Ja ju kupujem u firmy IREKS.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarPochlebovac 5. júla 2019 o 10:53

    @Kecupicek (5.7.2019 08:29)

    Nepoznáš problém s vyšľahaním šľahačky, pretože obsahuje chémiu. Niekomu ale chémia nevadí, hlavne že vydrží aj týždeň. Zloženie toho zázraku: stabilizátory: E420ii, E463, emulgátory: E472e, sójový lecitín E322, E472b, soľ, prírodná aróma, farbivo: E160a .» www.toskania.sk/hole-rastlinna-slahacka-500ml/...

    Naozaj veľmi kvalitná šľahačka.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKatkapo 5. júla 2019 o 11:58

    @Radox1 (3.7.2019 18:26)

    Presne tuto som pouzila a nevyslahala sa mi:( bolo aj celu noc v chladnicke 2x som skusala. Mam robot mixer a otacky som dala najnizsie.. fakt neviem kde je problem. Syn bude mat narodeniny bojim sa ze to zase nevyjde.
    @zareaguj
     1x paradis1
  • používateľ nemá avatarMirop 5. júla 2019 o 14:28

    Nikdy som nemal problem vyslahat akukolvek slahacku, napodobeniny ale @kecupicek by som nikdy nekupil, ale hadat sa je zbytocne, predsa tu uz doporucenie od @haji zaznelo
    @zareaguj
     1x martamm
  • radox1 - fotkaRadox1 5. júla 2019 o 17:53

    @Katkapo (5.7.2019 11:58)

    tak neviem,ale je fakt ze som ju uz min. 2 mesiace neslahal.takze kvalita mohla ist dole,neviem.
    @zareaguj
     1x katkapo
  • používateľ nemá avatarViera1 5. júla 2019 o 21:37

    Používam Melinu-extra krémovú šľahačku (36%),kupujem v Bille.Tieto horemenované hybridy Hollé,Meggle a i. rastlinné prípravky na šľahanie sa ani podľa zákona nemôžu nazývať šľahačkami,to je ako keby ste nazývali Ramu (margarín) maslom,bez ohľadu na to,že výrobcovia tam pridávajú chémiu ( maslová príchuť).Nerozumiem tomu,že toto je ochotný niekto dať do úst a používať ju v domácich podmienkach.Tak pre efekt (niekde na súťaž),ale nie na jedenie.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKatkapo 15. júla 2019 o 12:20

    @Viera1 (5.7.2019 21:37)

    vyskusam tu slahacku do billi chodim casto dakujem, som zvedava na vysledok
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 17. júla 2019 o 23:12

    Chémiu jeme vo všetkom čo je z obchodu, nechápem prečo vodíte svoje deti do cukrární na zákusky veď a tam používajú predovšetkým zahraničné šľahačky a výrobky najvyššej kvality z okolitých štátov EU. Keď ju dám na zákusok 2x do roka tak dúfam, že všetky tie éčka mi poškodia moje zdravie práve tak, ako šunka, salámy a pod. ktoré kupujete supermarketoch. Myslíte si, že tam uvádzajú všetko čo do toho dávajúMoji susedia mali 4 kravy a keď som doniesla 4- litrový pohár mlieka so smotanou, z takej smotany to bola šľahačka! Nezostáva nič iné, len tým super náročným zabezpečiť vlastnú kravičku. @Pochlebovac (5.7.2019 10:53)

    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist