Slovenska kuchyna

zolik - fotkazolik 14. februára 2016 o 17:45

Prave som docitala velmi zaujimavy clanok o Slovenskej kuchyni. verim, ze zaujme aj Vas:

» zivot.cas.sk/clanok/31206/historik-slovenska-kuchyna...


A potesia ma aj Vase nazory.
Prajem Pekny nedelny Valentinsky podvecer.

@zareaguj


12 odpovedí:
  • zolik - fotkazolik 14. februára 2016 o 18:44

    prajem pekne citanie.....
    @zareaguj
  • rulik - fotkarulik 14. februára 2016 o 18:48

    zaujímavý članok
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 14. februára 2016 o 22:44

    @Zolik (14.2.2016 18:44)

    Diki za link, pan si nedaval servitku pred usta.V podstate 90% receptov ktore sa tvaria ze su tradicne neexistovalo do nedavna.
    Tochu sa vyhol slovenskej droge cukru.
    Cukor do polky 19 storocia nebol , a robit zakusok z pol kila medu hmm...
    » www.cukr-listy.cz/on_line/2010/PDF/224-227.PDF...
    @zareaguj
     1x honestka
  • babav - fotkababav 14. februára 2016 o 23:17

    Vdaka @zolik za pekne a poucne citanie :-).
    @zareaguj
  • zolik - fotkazolik 14. februára 2016 o 23:22

    @2010 ved prave, podla mna, a podanej objektivite ma tento clanok zaujal a dala som sem tento link, aby si precitali aj spoluvarechaci. nie vsetko bolo a je ako si mnohi myslia.
    vdaka za reakciu a pridany, doplnujuci link.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 15. februára 2016 o 06:44

    Užitočný článok, len by som rada vedela, či si prečítali aj tí, ktorí majú možnosť niečo zmeniť. Veľká pravda o ponuke slovenských reštaurácií, často je na zaplakanie. Všetci chceme byť svetoví, ale nedáme si námahu zistiť ako to má byť správne a aj ja pomaly rezignujem, nedá sa bojovať s veternými mlynmi. Ale ak vidím na jedálnom lístku hrdo svietiť KORDON BLU, mám chuť vstať a ísť sa najesť domov. O bryndzových haluškách z prášku, či mrazených bryndzových pirohoch, ktoré sa hrdo servírujú aj v reštauráciách vyššej cenovej úrovne na Liptove, Orave, či Spiši, je už aj škoda hovoriť. Hlavne, že štát vrazí peniaze do propagácie turizmu. Radšej by mal zaplatiť častejšie kontroly v podnikoch a stanoviť presné pravidlá, čo sa kde smie a čo nie a dostať z trhu babrákov a pažravcov.
    @zareaguj
  • alexdidi - fotkaalexdidi 15. februára 2016 o 07:39

    Zaujímavé čítanie...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarxxxxx 15. februára 2016 o 09:00

    @Sovka62 (15.2.2016 06:44)

    Velmi dobre si to napisala,hovoris mi uplne z duse.V dnesnej konzumnej spolocnosti je prvorady zisk a take nieco ako nase krasne slovenske tradicie uz nikomu nic nehovoria.Je to velka skoda a presne ako pises,dnes sa u nas neda pomaly nikde najest bez toho,aby ti nenaservirovali polotovar,ktory sa na jedalnom listku hrdi menom-Prave,tradicne bryndzove halusky....A kompetentni sa tvaria,ze sa nic nedeje.
    @zareaguj
  • kukulienka71 - fotkakukulienka71 15. februára 2016 o 12:32

    Super čítanie, @zolik , vďaka:-) niektoré fakty sú veľmi prekvapujúce. Pobavilo ma, že vlastne v minulosti bol skoro každý podnapitý:-D
    Čo sa týka ovplyvnenia kuchýň, ľudia chodili za prácou asi tak ako aj teraz, bolo to viac otvorené, multikultúrne, v monarchii sa miešalo všetko so všetkým. Turecká kuchyňa je fakt vynikajúca, spoznávam ju hlavne vďaka @cesminaz. A som rada, že tie toky vplyvov sú v článku pekne zrozumiteľné.
    Tiež ma hnevá ponuka väčšiny reštaurácií u nás, je to bieda, ale aj kvôli hlúpym predpisom, s akými sa inde v Európe nestretávam:-(
    Pred tými dvesto rokmi tu bolo asi najlepšie, čo sa týka kvality surovín a jedál.
    @zareaguj
     1x zolik
  • afataga - fotkaafataga 15. februára 2016 o 17:44

    zaujimavy clanok, dakujem, ze si ho pridala, suhlasim, ze v niektorych restikach je to des preveliky, ale najdu sa aj take, kde varia poctivo, len ich je akosi pomenej
    @zareaguj
  • rulik - fotkarulik 15. februára 2016 o 18:39

    chcel som si v Martinuse niečo od neho pozrieť a všetko je vypredané
    @zareaguj
  • zolik - fotkazolik 17. apríla 2017 o 17:56

    prave sa mi na FB zapacilo, tak Vam to sem musim na usmiatie pridat.


    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist