Rôzne

Slovenska kuchyna

zolik - fotkazolik, 14. februára 2016

Prave som docitala velmi zaujimavy clanok o Slovenskej kuchyni. verim, ze zaujme aj Vas:

 zivot.cas.sk/clanok/31206/historik-slovenska-kuchyna...


A potesia ma aj Vase nazory.
Prajem Pekny nedelny Valentinsky podvecer.

@zareaguj


Diskusia k téme

zolik
@2010 ved prave, podla mna, a podanej objektivite ma tento clanok zaujal a dala som sem tento link, aby si precitali aj spoluvarechaci. nie vsetko bolo a je ako si mnohi myslia.
vdaka za reakciu a pridany, doplnujuci link.
sovka62
Užitočný článok, len by som rada vedela, či si prečítali aj tí, ktorí majú možnosť niečo zmeniť. Veľká pravda o ponuke slovenských reštaurácií, často je na zaplakanie. Všetci chceme byť svetoví, ale nedáme si námahu zistiť ako to má byť správne a aj ja pomaly rezignujem, nedá sa bojovať s veternými mlynmi. Ale ak vidím na jedálnom lístku hrdo svietiť KORDON BLU, mám chuť vstať a ísť sa najesť domov. O bryndzových haluškách z prášku, či mrazených bryndzových pirohoch, ktoré sa hrdo servírujú aj v reštauráciách vyššej cenovej úrovne na Liptove, Orave, či Spiši, je už aj škoda hovoriť. Hlavne, že štát vrazí peniaze do propagácie turizmu. Radšej by mal zaplatiť častejšie kontroly v podnikoch a stanoviť presné pravidlá, čo sa kde smie a čo nie a dostať z trhu babrákov a pažravcov.
xxxxx
@Sovka62 (15.2.2016 06:44)

Velmi dobre si to napisala,hovoris mi uplne z duse.V dnesnej konzumnej spolocnosti je prvorady zisk a take nieco ako nase krasne slovenske tradicie uz nikomu nic nehovoria.Je to velka skoda a presne ako pises,dnes sa u nas neda pomaly nikde najest bez toho,aby ti nenaservirovali polotovar,ktory sa na jedalnom listku hrdi menom-Prave,tradicne bryndzove halusky....A kompetentni sa tvaria,ze sa nic nedeje.
kukulienka71
Super čítanie, @zolik , vďaka:-) niektoré fakty sú veľmi prekvapujúce. Pobavilo ma, že vlastne v minulosti bol skoro každý podnapitý:-D
Čo sa týka ovplyvnenia kuchýň, ľudia chodili za prácou asi tak ako aj teraz, bolo to viac otvorené, multikultúrne, v monarchii sa miešalo všetko so všetkým. Turecká kuchyňa je fakt vynikajúca, spoznávam ju hlavne vďaka @cesminaz. A som rada, že tie toky vplyvov sú v článku pekne zrozumiteľné.
Tiež ma hnevá ponuka väčšiny reštaurácií u nás, je to bieda, ale aj kvôli hlúpym predpisom, s akými sa inde v Európe nestretávam:-(
Pred tými dvesto rokmi tu bolo asi najlepšie, čo sa týka kvality surovín a jedál.
1x zolik
afataga
zaujimavy clanok, dakujem, ze si ho pridala, suhlasim, ze v niektorych restikach je to des preveliky, ale najdu sa aj take, kde varia poctivo, len ich je akosi pomenej
rulik
chcel som si v Martinuse niečo od neho pozrieť a všetko je vypredané
zolik
prave sa mi na FB zapacilo, tak Vam to sem musim na usmiatie pridat.