Varenie

Slovenky POMOC: " Reprezentacna" Babovka -recept

njdevil - fotkanjdevil, 1. júna 2012

Manzelov najlepsi kamarat ma zajtra narodeniny, a ten moj pepik mi pred chvilou zavolal do prace a postavil ma pred hotovu vec...zajtra pecies pre Toma reprezentacnu babovku, uz som mu to slubil a ja uz musim ist...a zlozil...
Mam zopar receptov na babovku, ale su to len take obycajne a tak prosim o pomoc, nejaky super reprezentacny receptik...Dakujem!

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
@njdevil - ja keď som klikla na "bábovka" tak sa mi ich tam objavilo toľko že som si nevedela vybrať: čokoládové, mramorové, s ovocím, s orieškami, zo zlatého klasu, mini bábovky ........ Jednu si vyber, pekne naaranžuj na vysoký podstavec, ozdob ovocím, mätou a z bábovky sa stane torta. A máš 2 v 1.
Ja viem že keby Pepík nevedel že si šikovná, tak ti takú úlohu nedá. On to považuje za samozrejmosť že šikovnú východniarku nič neprekvapí a Tom mu ťa bude závidieť akú má tvoj manžel šikovnú žienku.....
evanaaa
Mne sa páči tá Bombová od @tatranka , ktorú ti tu núka @afataga , prípadne si ju ešte uprav, ale ani netreba, je tam veľa dobrôt v nej, s tou by si mohla uspieť.
njdevil
@ afataga ,@ hubata ,@ nadia56 ,@ evanaaa , dievcata, vsetkym dakujem za skvele tipy, staviam na bombovu babovku, dokonca ju mam ulozenu v KK a uz sa tlaci. Je tazke si vybrat z tolkych krasnych receptov na poslednu chvilu. A@ hubata, Pepik dnes spi na dvore, s vychodnarkami nie su ziadne zarty. Dam vediet, ako to vsetko dopadlo, krasny vykend prajem
trencanka
Ja mam recept na jednu totalnu tutovku, dlllllhymi rokmi preverene: 6zltkov vyslahat s 250g praskoveho cukru a 1 vanilkovym cukrom. Pridat 200ml oleja a cca 200ml vlaznej vody. 300g polohrubej muky zmiesat s 1/2PDP a pridat do zmesy. Nazaver zlahka vmiesat tuhy sneh zo 6 bielkov. Do casti cesta môzte primiesat kakao a spravit mramorovu babovku. Formu vymazat maslom a vysypat struhanym kokosom . Pecie sa na 180 stupnov cca 45 minut. Povrch neskor prikryvam papierom na pecenie aby nezhorela. Ci je upecena, skusam drevenou spajlou. Prvych 20 minut neodporucam otvarat trubu.
njdevil
@trencanka , dakujem za recept, rozhodla som sa pre bombovu babpvku, ale ten tvoj mam odkopirovany a vyskusam ho pri inej prilezitosti.