Bábovka s bielou čokoládou a čerešňami fotorecept
Foto: evas13
Recept som si našla v týždenníku Televízia a zaujal ma, pretože bábovky mám veľmi rada.
porcií
na 160 °C
Suroviny
250 g |
|
1 ks - prášok |
|
1 ks |
|
200 g |
|
štipka |
|
4 Pl |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
na formu a hrubá múka |
|
Poleva: | |
150 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme s pudingom a práskom do pečiva, prisypeme cukor, soľ, prilejeme olej a mlieko. K tomu pridáme vajcia a jogurt, všetko dobre premiešame
-
2
Nasekáme si bielu čokoládu a zamiešame spolu s kandizovanými čerešňami do hotového cesta. V tomto prípade som použila sušené višne, bábovka bola mierne kyselkava, čo nám veľmi chutilo.
-
3
Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme cesto do formy a pečieme vo vyhriatej rúrena 160°C asi 45 min. Záleží od typu rúry a každý si už svoju rúru pozná.
-
4
Po upečení bábovku necháme vychladnúť, po vychladnutí ju potrieme bielou polevou a pomocou stočeného papierika v tvare livika zdobíme cik-cak mliečnou čokoládovou polevou.
-
5
...a natretá s čokoládou.
-
6
...a tu je bábovka, ktorú som robila predtým s čerešňovým kompótom,
Diskusia k receptu