Rôzne

Slnečnicové jadierka

mimka946 - fotkamimka946, 19. marca 2013

Nemam skusenosti so semiankami s pečením celozrneho chlebu ale
dnes ma postihla chuť na domaci,celozrny chlieb.Idu tam ako jedno
z mnohých aj tieto jadierka kde ich kúpim? a kupim ich ako jadierka
ci ako semiena a bude ich treba rozpoliť alebo niečo?

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
@mimka946 v Lidli v PP ich máš v regáli pri škroboch,pudingoch a prášku do pečiva.Veľký výber má aj Sintra.
mijaita
Prazim a posypavam salaty, do polivek, bez nich neziju! :-)
rulik
mimka, nič v zlom ,ale obchod to je taký domček, kde vojdeš s peniažtekmi a odídeš s tovarom, určite si to videla aj u Vás v PP a naozaj to majú už všade len pozor v Lidli pri pokladni majú už opražené a solené, tak tie nie, lebo by asi vznikli z nich už len uhlíky
sovka62
Čo sa s vami deje, ľudia!? prešla som predchádzajúcu diskusiu, je mi z nej zle, otvorila som túto, je v podobnom duchu. Už som stratila chuť čítať čokoľvek.
violeta
@sovka , @pepan , neviem preco vam to tak velmi vadi, bola to len prihlupla diskusia o slnecnicovych jadierkach. Hadam neda dievca do chlebu cele semiacka, tie zobu sykorky. Verila som, ze to vie, prinajmensom tusi, tak preco sa pohorsujete?
feno
Ahojte, skúsim z trošku iného súdku.
Mimka má pravdepodobne chlebík už upečený, či so slnečnicovými jadierkami, alebo bez nich a dúfam, že sa jej podaril.
Mňa skôr zaujali tie jadierka.
Slnečnicové sú fajn, ja som si však okamžite spomenul na svoj pokus spred dvoch rokov s tekvicovými semiačkami, konkrétne s bezšupkovou odrodou, to znamená, že ju môžte konzumovať bez lúpania jadierok, zrejme ich budete viaceré poznať z obchodov, zvyknú byť zelenej farby, stoja 4-5 eur liter, možno kilo, neviem určite.
Neviem ako chutia tie z marketov, ale presne pamätám, ako skvele chutili tie, doma dopestované.
V prvom rade z nich bol trojaký úžitok.
Neboli síce požadovanej oranžovej farby, ale na halloween sa v pohode dali použiť a verte, svetielkovali rovnako, ako originály.
Vydlabané vnútro šlo použiť na polievku, alebo iný potravinársky účel a
kto prípadne choval niečo ako prasiatko, ovcu, kozu, sliepky, mohol to použiť aj na tento účel.
No a jadierka, to bolo finále na jesenné a zimné večery.
Mnohí z nás už v jeseni prikurujú do piecok, krbov, vložiek, ale v pohode sa tekvicové jadierka dajú dosušiť aj na radiátore, alebo dopiecť na panvici, teda diskriminovaný by sa nemal cítiť nikto, kto túži po troške nostalgie a čímsi vyslovene svojom.
Spojka s mimkou je tá, že tekvicové jadierka ide použiť aj do celozrného chleba, ale to iste viete.
No a spojka so mnou je tá, že som to v pohode dopestoval, ale nemalo to potrebnú ekonomickú koncovku a dnes som si na to spomenul a povedal si, že mám ešte viac, ako mesiac času, aby som zvážil, či z recesie to ešte raz neskúsim.
Ak sa nájde niekto, kto by to chcel tiež vyskúšať, nech dôjde na
...zo záhrady na stôl... alebo rozel.sk a jadierka na výsev dostane gratis
pachola
do chleba dávam denne ,kupujem pol kilové balenie v lídli /používam hneď aj ľanové , chlebík je dobrý ,ba priam skvelý
mijaita
@tiginko @violeta @fatimaz @sovka mne tenhle druh humoru nejen nevadi, ale tady vitam kazdy, byt jen pokus o humor. Pokud by mi vtipky na tema "slepice" vadily, nemela bych tu kokodak prece v avataru.
Ja si myslim, ze zeny se obcas jako slipky opravdu chovaji (me nevyjimaje) a tak proc se tomu nezasmat, proc to nevzit s humorem?
Nic smutneho a spatneho v teto dikuzi nevidim. A seminka kupuju v Lidlu presne v tom velkem baleni. Zajimavy recept z nich uz chystam :-)
violeta
Dakujem @majaita , najprv som si myslela, ze je to tak nejako, ked si si tu sliepocku dala do ramiku, ze asi recesistka, ale potom som mala vycitky, hlavne koli @sovka62 , ma tu vela dobrych receptov a ja som tu len kratko, nechcem tu urazat starych varechacov. Som velmi rada, ze si sa ozvala :-D
angast
@mijaita
ani nevieš , ako mi odľahlo. Som rád že máš rada humor a nepatríš medzi tie typy , ktoré prechádzajú z jednej diskusie do druhej a musia ustavične hľadať niečo , čo by mohli zo svojej pozície starej varechárky patrične vytknúť neprispôsobivým a veselým ľudom.
Až mi spadol kameň zo srdca , keď si poznámku semienkach zobrala
s humorom. Si fajn , máme radi tvoje recepty a teraz si u nás zabodovala. Nech sa ti aj naďalej darí. O 18"36 som jedol tvoje pyré.
Nekecám , aj moja polovička sa potešila výbornej ľahkej večeri.
mijaita
@angast opravdu seminka tak chutnala? Ja to pyre obcas udelam a pak na nej chodim dokud nezmizi. Nejhorsi na tom vsem je, ze tolik, tolik krasnych receptu a pak jidla, ktera jsou osvedcena a copak to jde, porad jen jist a jist a jist? :-)
angast
@mijaita
nerozumeli sme si , hovoril som o bramborovom pyré, ktoré sme odskúšali. Prepáč, nevedel som , že to tu ešte pokračuje