Varenie

Slivkový lekvár

evkalibka - bez fotkyevkalibka, 13. marca 2013

Poradili by ste mi čím by som si mohla zahustiť slivkový lekvár, aby som ho mohla použiť do buchiet. Už som ho pomiešala aj s hustejším ríbezľovým ale už to nie je ono.

@zareaguj


Diskusia k téme

arasidka
@evkalibka , nuž, záleží aj o d toho,koľko ho máš . Ja by som ho dala do kastrólika, a za stáleho miešania trošku ešte povarila, nech sa tekutina z neho vyparí.
nadia56
chvilku povar slivkovy lekvar s troskou agar-agar, /na 3 dcl stvrt cajovej lyzicky agaru/ mam odskusane:-)
ericka
Ja by som to urobila podobne ako @vodnarka , alebo by som na zahustenie ešte použila domácu strúhanku,mandle,ovsené vločky, poprípade orechy.Samozrejme všetko postrúhané...
laurisia
Ja by som to urobila ako @arasidka. Zahustenie strúhankou alebo orechami by na jednej strane lekvár dobre chuťovo doplnilo, ale bojím sa, že aby potom neboli buchty "suché".
ailuj82
Uvar si trochu hustého BB pudingu a zmiešaj s lekvárom. Chutí to výborne :)
mariamka
mozno aj mlety mak plus prask. cukor by splnil ucel a tiez sa to pekne doplna, zrovna dnes som tak plnila kysnuty zavin
evkalibka
ďakujem za rady, asi ho skúsim trochu povariť, alebo s agarom, aby nezmenil chuť. Naši keď sú buchty tak ich chcú len so slivkovým lekvárom.
mracik9
piškóty to istia,postupne pridávam piškótovú strúhanku do požadovanej hustoty
viera1
Výborný je aj strúhaný perník.V núdzi som si pomohla perníkmi z lídlu,dala som ich vysušiť na radiátor a rozmixovala.Chutilo.
honestka
Ak nechces mat inu vyraznu prichut v lekvari okrem dalsieho varenia skus ho zahustit ARROWROOT alebo TAPIOCA /ziskava sa z korena Cassava je gluten-free, protein-free a preto je vhodny aj pre celiatikov.
Mam dojem ze som tu uz o nich hovorila v diskusiach.

Ja ich pouzivam bezne s uspechom do kolacov ktore obsahuju ovocie a tieto chcem zahustit /ako strudlu, pies, cobblers/, ale aj do omacok k masu, ak nechcem aby mi pokazili lesk omacky.

Pracuju spolahlivo a zahustuju tak dobre ako rozne skroby.
trigorin
podľa dobrej rady od Babi v recepte Medovníková roláda zahusťujem 4-5 lyžicami kokosovej múčky. funguje to.
letisia
Povariť a pridať solamyl rozpustený v troške vody.
irenaw
prikláňam sa k @honestka raz som to tu čítala, vyskúšala a odvtedy používam, kde sa mi hodí. kupujem v zdravej výžive.
soncya
ja zahusťujem mletým makom alebo postrúham perník (ak mám)