Varenie

Slavnostnejsie menu

janka4620 - bez fotkyjanka4620, 18. februára 2016

Ako by ste zostavili jedalny listok na 70 - te narodeniny oboch rodicov. Oslava by mala byt v lete, v zahrade, celkom 15 ludi, z toho 7 deti. Mal by to byt obed a neskor kotlikovy gulas a este nieco chlapske. Gulas navari otec, je v tom majster. Zostavajuce budem varit ja.
Poradte.

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
na tolko vela deti by som asi robila nieco, co mozu jest rukami, ale to zas nie je slavnostne
osobne si myslim, ze ked su manzelia uz stari rodicia, viac ako okazakost ich potesi spontanna radost potomstva, co aj zababraneho od spicky nosa po paty :-)
takze ja by som stavila na gril, hot dogy, pagace ci placky ku gulasu no a samozrejme sladkosti :-)
kukulienka71
zdieľam názor Smejkad, hlavne aby to bolo radostné a chutilo, také u vás obľúbené jedlá sa dajú upraviť s troškou fantázie na slávnostnejší výzor. Mám tu recept na kuracie stehná v lístkovom ceste, do ruky, myslím, že aj tie vyzerajú celkom dobre.  varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-stehna-na-piknik/57252-...

Ak nebude grilovačka, robila by som asi plnenú roládu z mletého mäsa, to pekne ukáže, k tomu zemiak.kašu a viac druhov šalátu alebo knedle s mäsom a omáčkou, to má tiež asi každý rád. Vyprážané ani majonézové v teple iste nie.
Jednu poschodovú alebo dve torty, ovocné ukážu a v lete sa dá použiť krásne ovocie zo záhrady. Určite aj domácu zmrzlinu a miešané nápoje, nie kupované malinovky.
Ku gulášu domáci čerstvý chlieb alebo pečivo, aby to voňalo domovom. Takú spontánnu a uvoľnenú oslavu, hudbu a vtipy, nech je vám veselo!
janka4620
Smejkad a kukulienka, dakujem. Ste mile a konstruktivne. Prajem krasne dni.