Rôzne

Sem napíš nadpis

marylan - bez fotkymarylan, 2. augusta 2012

Diskusia k téme

marylan
Hodí sa podľa Vás piškotové cesto so smotanou na tortový korpus?
Na nete som objavila jeden recept na uvedené cesto: 3 vajcia, 20 dkg práškový cukor, 3 dl pochúťkovej smotany, 30 dkg hladkej múky 1 PDP, citrónová kôra. Vajíčka vymiešať s cukrom, po lyžiciach pridať múku a pochúťkovú smotanu. Pečie sa to 30 minút.
Pozddáva sa mi, môže to byť jemné cesto ale nebude to bublanina.
kucharka100
Podľa môjho názoru ano.....tá smotana nahradí napríklad mlieko a to ide aj do báboviek, takže kľudne upeč. Len to môže byť chutnejšie celé....
lenosko
@marylan @kucharka100 to vyzera zaujimavo... kolko tej citronovej kory tam ide? mam doma praskovu z obchodu (Kotanyi) a nemam ani predstavu kolko z toho mozem dat.
do akej velkej formy je to mnozstvo? ta moja ma priemer 26cm
marylan
Citrónová kôra z jedného citróna, Tvoja forma je akurát na jeden korpus torty. Podľa mňa z práškovej stačí jedna lyžička. Veľa receptov som čítala, kde sa citrónová kôra pridáva aj do kysnutého cesta. Je to zaujímavá kombinácia, viem si predstaviť buchty s citrónovou kôrou.
Ako píše kucharka100 veľa receptov na piškótové cesto je s mliekom a olejom, cesto by malo byť vláčnejšie, nadýchanejšie .
Vyskúšam, idem piecť vnúčke tortu, potom dám vedieť.