Varenie

Sekaná na pare, poznáte to niekto?

sonja - bez fotkysonja, 26. augusta 2020

Chcem poprosiť o radu. Manžel kedysi dávno jedol v Čechách sekanú, pravdepodobne pripravovanú na pare, aspoň si to myslím, podľa toho ako ju popisuje. Nemáte niekto recept? Pomohli by ste mi. Už dlhšie po nej pátram, ale ešte som nemala šťastie. Vraj ju robili vo všetkých pohostinstvách. Vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

14 komentáre k článku
a preco si proste jednoducho neurobis sekanu na pare?
@mirop (27.8.2020 08:39)

Este som to neskusala,tak mám obavy ,ako to dopadne ,preto som zisťovala ,či s tým niekto nemá skúsenosť.
@sonja

 www.nejrecept.cz/recept/favorit-neboli-varena-sekana-r71...

 www.toprecepty.cz/recept/39918-drevorubecka-varena-sekana...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.toprecepty.cz/recept/39918-drevorubecka-varena-sekana...

 www.toprecepty.cz/recept/39918-drevorubecka-varena-sekana...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.toprecepty.cz/recept/39918-drevorubecka-varena-sekana...

Takáto sekaná je buď varená vo vode alebo vo vodnom kúpeli a dáva sa do tlačenkového rukáva.
@viera1 (27.8.2020 11:02)

Ďakujem .Niečo podobne v tom tlacenkovom obale som už robila ,že vraj to nebolo ono,tak neviem čím sa ten moj muž živil.Ale mám parný hrniec ,sice ho použivam iba na knedlu a parené buchty ,tak neviem ako to dopadne .Každopadne vďaka za tip.
myslim si ze sekana na pare nebude dobra... ale to je len moj nazor, veci na pare mi nechutia
@mirop , ani parené buchty? :) Ale sekaná je podľa mňa najlepšia pečená v rúre, neviem si ju predstaviť naparenú.
@evanaaa (27.8.2020 20:46)

parene buchty mi nechutia.... ale kazdy ma ine chutove preferencie... sekana podla mna je tiez najlepsia z truby, musi mat pekne vypecenu korku :)
1x evanaaa
ja robím v parnom hrnci veľa jedál a celkom často a rôzne rolády z mletého mäsa sa v pare pripravujú veľmi dobre, zostanú šťavnaté a dobre držia tvar
Treba pripraviť sekanú podľa svojho receptu a miesto do trúby ju zabaliť do fólie a dať "variť" nad paru

 ovarenizivoteatak.blogspot.com/2018/02/rolada-z-mleteho-masa.html#more...

 varecha.pravda.sk/recepty/masova-rolada-a-spenatove-zemia...
Ja si myslím, že to bola sekaná pečená/dusená , ale podávala sa teplá a aby nevychladla, tak bola nad takými akože parákmi. Takto si to aspoň pamätám ja, keď som chodila na služobky po CZ. A je pravda, že ju podávali v každom bufete, kantíne, krčme, aj v občerstvení “na stojaka”. A chutila fantasticky. Vôbec tie jedlá, aj to najobyčajnejšie, chutili ale že úplne ináč. Iná doba alebo nostalgia?
Tiež si myslim ,že to bolo takto,najprv upiekli a potom prihrievali na pare.Ale nedalo mi to a skusala som .Zamiešala som si bochnik sekanej ,podla svojej chuti a dala do parného hrnca cca 35 min.a potom do teplovzdušnej fritezy dokončit na chrumkavo asi 15 min.Musim povedať celkom objektívne že bola naozaj chutná ,ale ten výsledok by som dosiahla aj v trúbe,ak by som ju podliala vodou a zakryla.Ďakujem všetkym za ochotne rady a prajem pekný deň.