Rôzne

Salko

an3da - fotkaan3da, 9. mája 2012

Prosím, dajte mi vedieť či kondenzované mlieko dostať iba pod
menom salko, alebo aj ináč? Ide príbuzná na Slovensko a chcem
aby mi kúpila. Koľko stojí? Dakujem :-)))

@zareaguj


Diskusia k téme

martinis
Dá sa zohnať aj pod názvom sladené kondenzované mlieko a stojí od 1,3 - 1,9 eur.
marylan
Máš v obchodoch aj karamelizované kondenzované mlieko salko, ak ho chceš do plnky nemusíš variť v plechovke dve hodiny ako obyčajné salko. Obidva druhy sú však vynikajúce.
hubata
Je samozrejme dostať aj kondenzované kakao - to ti je dobrota! Kondenzované mlieko je ešte dostať v menšom balení v tube pod názvom Jesenka a kondenzované kakao tiež v tube pod názvom Pikao. Ak máš deti tak majú postarané o zábavu tak na cca 5 minút.
mariaklara
Ja som nebola veľmi spokojná s tým karamelizovaným mliekom. Salko, ktoré sa varí na karamelové mlieko cca 2 hod., sa mne osobne zdá oveľa lepšie do plnky. Je tam síce doba odberu energie, ale stojí to za to. Nechcem nikomu protirečiť, ako sa hovorí, sto ľudí, sto chutí. Nech ti známa donesie aj - aj. Sama odskúšaš a uvidíš.
an3da
Ona dnes cestuje, uvidím čo donesie o desať dní. Ohlásim...
letisia
@mariaklara aj mne to karamelizované nechutí, radšej si uvarím 2,5 hodiny. V obchode je pod názvom Salko.
nadia56
ja salko varim v kuchte-tlakovom hrnci 45 minut, mlieko je huste a krasne skaramelizovane, mozno sa to bude niekomu hodit:-)
zdenkaa
@an3da písala som vám aj mail na adresu čo ste mali nedávno zverejnenú,ja asi v júli cestujem k vám na "dolnú zem" tak ak by známa nedoniesla nie je problém niečo priniesť.Kontakt azdenka@pobox.sk
veronika353
V Jednotě se dá koupit "Mlieko sladené zahustené"pod značkou Coop Jednota,je levnější jako salko a kvalita je porovnatelná.Já to karamelizované salko taky nepoužívám,do krému se mi zdálo příliš řídké. @nadia56 to vaření salka v kuchtě je výborný nápad:-)))