Recept som nasiel na jednej zahr. stranke,..je to valstne originalna priprava,.. bez pridavania dodatocnej chemie, ktora sa pridava do potravin vyrobcom.
porcia
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko nechame prevriet minutu, za stale miesania..znizime teplotu (ja pouzivam stupen 3 a 4 ) a pokracujeme v miesani (nesmie moc vriet, skoro vobec).. priblizne 60 minut..po tejto dobe by sa nam malo mnozstvo mlieka zmensit priblizne na polovicu a menej..zavisi od teploty a rychlosti vyparovania vody z mlieka..pridame cukor a pokracujeme v miesani dalsich cca 30 minut a viac...doba tiez zavisi, aku hustotu chceme dosiahnut..cim dlhsie, tym hustejsie... z litra mlieka nam vyjde cca 500 ml salka..priprava nie je narocna, ale strasne zdlhava..takze kto chce vyskusat, nech si zvoli dobu, ked sa ozaj nudi alebo nema nic insie na robote :) Tip : - na zahustenie > lyzicka masla - na zriedenie > troska vody - ospravedlnujem sa za mäkčene a dĺžne.
...na tu pekarnicku som inac aj ja zvedavy..apro akurat teraz ho dojedam...tiez som na salku zavistly :)
Určite to vyskúšam, pretože Salko je u nás veľmi drahé.Chcela by som sa spýtať v čom to varíš/vo vodnom kúpeli, alebo ináč. Prosím Ťa napíš mi na moju mail adresu:jurcackova.viera@gmail.com. Ďakujem
a v nej varím liter mlieka a 800g cukru spolu, nemiešam to stále a urobí
sa mi také karamelové mlieko, potom dám margarín a potieram oblátky,
je to výborné a sladuštičkééé.
Tiež by ma zaujímalo, či to môžem nechať variť v pískacom hrnci?