Varenie

Salát z blyskáča jarného

cuketa - fotkacuketa, 6. apríla 2014

Robievate niekto šalát z blyskáča jarného? Ako? Dakujem za odpovede.

@zareaguj


Diskusia k téme

dusan95843
Blyskáč je jedovatá rastlina. V niektorých krajinách z neho robia šalát, ale ja by som to neriskoval .
marianne
veru opatrne s nim,toto pisu o nom v biospotrebitelovi:

Rastlina má horkú ostrú chuť. Všetky jej nadzemné i podzemné časti sú jedovaté.

Šťava z rastliny spôsobuje zápaly kože, ktoré sa zle hoja. Otrava sa prejavuje zápalom žalúdka a tenkého čreva so závratmi, mdlobami a kŕčmi. Vzniká zápal sliznice ústnej dutiny. Neskôr sa vyvinie krvácavý zápal obličiek.
rulik
nikdy som nerobil, ale podľa "Príručný atlas liečivých rastlín" ho treba zbierať ešte pred kvitnutím, lebo potom už obsahuje tie nežiadúce látky, tak skôr opatrne
cuketa
v záhrade nám vyrástol prekrásny - a preto je tu aj moje pokušenie robiť šalát, ochutnala som lístok, má kyslastú chuť podobnú štiavu, ale isto sa bez toho šalátu obídem, dakujem všetkým