Rôzne

Salámová pomazánka

rulik - fotkarulik, 20. septembra 2012

Neviete náhodou niekto, hlavne páni recept na salámovú pomazánku ako robievali na vojne, ono to nebolo čo dom dal, nech som ju jedol kdekoľvek, všade bola rovnaká,ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

abdul
To len bývalí vojenskí kuchári. Ja som potrebu kuchyne vnímal z opačnej strany okienka. Ak to bol recept z voj.predpisu, tak sa rovnako robil v celej armáde. Nemiešali tam niečo z KDP ? Ale v kádečku saláma nebola.
abdul
@redakcia : Majonézy na vojne boli veľmi obmedzené, dokonca neviem či aj úplne zakázané. Asi kôli riziku salmonely.
rulik
neviem,ja typujem nejakú mäkkú salámu a asi smotanový syr ako Karička, plus cibuľa a koreniny,možno vajce natvrdo?počkám...
rulik
re "redakcia" :na slonie žrádlo mám recept ale to nie je ono, nebolo to také tekuté,skôr hutnejšie,zabudol som mohlo tam byť aj trochu masla a keď sa to vychladilo tak to stuhlo
...
sovka62
Nielen na vojne, ale aj na internátoch boli rovnaké. Veď sme mali československé normy. Podľa mňa to bola pomletá polosuchá saláma zmiešaná s maslom a možno štipkou horčice. Nič iné som tam necítila. Veď skúšaj, raz tú chuť trafíš a potom ju sem môžeš pridať a spomenieme si na mladosť. Predstav si, teraz by som na ňu mala chuť, na internáte som ju nenávidela, hoci iné nátierky som mala rada.
elian44
Môj manžel - kuchár na vojne tvrdí že robil takúto: jemná saláma, maslo, tavený syr. Pomer si nepamätá ale robievam ju aj ja dávam približne toľko syru ako salámu a asi o 1/2 menej masla, môže byť aj menej.Treba ochutnať. Možno tam dával aj cibuľu, ale to si už nepamätá:)) Ja nedávam, len dosolím ak sa mi zdá málo slaná a dávam trošku mletého korenia.
majo51
ja som robil vo vojenskej kuchyni ale nie kuchára ale pokial si pamätám, tak pomleli polosuchý salám,taký čo nám dávali keď bola suchá strava a pomiešali so salámovým syrom. Ten syr bol taký polomäkký a trochu údený. Ale ja som slúžil na Šumave.
rulik
Ďakujem za všetky pripomienky, skúsim to dať dohromady a ak sa podarí pridám na stránku
elian44
Jo a meliem to na mäsovom mlynčeku, je to výborné v zelenej paprike a keď to v nej stuhne dá sa to pekne nakrájať.
rulik
v jednej knihe som napokon našiel ešte toto,ak to niekomu pomôže:
300 g dietna saláma
100 g maslo
50 g horčica
soľ,mleté čierne korenie
Olúpanú salámu 2x pomelieme na mäsovom mlynčeku a dobre vymiešame so zmäknutým maslom a horčicou,osolíme a okoreníme,podávame s bielym chlebom a čerstvou zeleninou.
Možno to bude ono...
xxlka
rulik,môj manžel bol cez "vojnu" proviantiak.Podľa neho sa kupovali lacnejšie druhy salám, rozhodne nie polosuché, skôr dietné.Ja tú pomazanku robim ako je posledný recept, ale dávam aj menšiu kyslú uhorku a na tvrdo uvarené vajíčko. Množstvá idú podľa počtu stravníkov.Nie na vojne, ale u nás doma.
xxlka
Pardon, zabudla som na ten syr. Tiež dávam Karičku, tú nakupuje moja polovička, tak si z nej vždy viem šmajznúť keď potrebujem do niečoho.
rulik
tiež mi tam ťahá ten syr(Karička),malo to byť niečo jednoduché a lacné aby sa z toho najedlo veľa stravníkov, na uhorku si veľmi nespomínam, ale chuti sa medze nekladú
rulik
re:sovka 62-ten Tvoj recept sa asi najviac blíži pravde
elian44
Starký povedal že to robil z gothaju, neviem či ešte dostať taký podobný, v Lidli som síce videla salámu, čo sa tak volá, ale neručím zato, že je to to isté:)Inak dávam lunex, to mi tam najviac pasuje, hádam, že za socíku veľmi iný taveňák ani nebol.
rulik
je to možné,Gothaj som minule ešte niekde videl len nemal taký veľký priemer ako si pamätám,aj tie biele veci tam boli
môže byť aj lunex, črievka vtedy asi neboli
batko
Teraz dostať aj dietnu salámu aj gothaj ale kvalita je celkom iná. Potom aj chuť pomazánky je iná.
jozefj
100gr Liptovská saláma (mäkká),100gr syrokrem, 2 vajíčka na tvrdo, 100gr masla, 1 cibuľa, 1 Pl horčica. Pomlieť a dobre vymiešať.
marcel070
Rulik..nasiel si nakoniec niekde ten recept?to bola jedina pomazanka co sa dala konzumovat..a bola super:)a tiez uz roky hladam recept