Slonie žrádlo

Slonie žrádlo
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 11. augusta 2011 18:47Ďalšie jeho recepty

Rýchle pohostenie pre hladošov.

Suroviny

2-3
porcie
15
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Najprv si pripravíme kečupový dresing a to z uvedených surovín v miske nad parou, za neustáleho miešania. Trvá to cca 5 min. Necháme ho úplne vychladnúť. Uvaríme si vajíčka na tvrdo, tie necháme tiež vychladnúť.

2

Na hrubom strúhadle si nastrúhame vajíčka,salámu a kyslé uhorky. Pridáme na drobno nakrájené jarné cibuľky,jemne osolíme a okoreníme. Pridáme vychladnutý dresing. Nakoniec pridáme majonézu a zľahka všetko premiešame. Veľa nemiešať, aby nevznikla kaša!

3

Podávame s bagetkou, alebo dobrým chlebíkom. Jedlo môžeme podávať aj ako predjedlo trebars na šalátovom liste, alebo ako rýchlu večeru so zeleninou. RADA NAVYŠE: chutí aj s nugetkami http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-nugetky-fotorecept/8779-recept.html. Tiež môžeme tento šalát využiť aj ako prílohu na studené misy, pod ruské vajíčka a pod.
Slonie žrádlo - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elisticka, 11. augusta 2011 o 19:32
    nooooooooo vyzera to super!!! mnamky ...


  • marianna76, 11. augusta 2011 o 20:39
    tak ja toto robievam zo špekáčkov, niekedy bez vajca, a tiež to takto voláme. Len na začiatku všetko miešam normálne v hrnci a za stáleho miešania, neprihorí to. Je to super a teraz sú v Tescu špekačky v akcii, ktoré mojim chlapom chutia, tak sme včera už kúpili.


  • danculka, 11. augusta 2011 o 21:24
    Super,ukladám...


  • tatranka, 12. augusta 2011 o 10:30
    Výborný šalátik,ukladám.


  • remcula, 12. augusta 2011 o 10:32
    Znám a dělávám hlavně na nějakou oslavu. Koupím bagety, nakrájím na kolečka a sloní žrádlo z mísy jen tak mizne.:-)


  • zdezda, 12. augusta 2011 o 11:36
    Tinca,fajn, že si sem dala toto žrádlo, lebo ja som ho videla robiť E. Pavlíkovú v Magálovej relácii, no už iba záver, teraz ho už môžem aj ja vyskúšať, ďakujem :-)


  • ketty3811, 12. augusta 2011 o 16:25
    už som o tomto žrádle počula,ale nerobila som ho.Ukladám a vyskúšam.:-)


  • helca103, 12. augusta 2011 o 17:12
    poznám , veľmi dobré ,,žrádlo" odporúčam a zároveň upozorňujem že je silno návykové :-)


  • dogagador, 12. augusta 2011 o 18:10
    @hecla103 : silno navykove, ako vsetko, co je dobre a je v tom dobra majoneza :-)))


  • outback, 4. decembra 2012 o 18:37
    Táto dobrota je bez hrášku, alebo chýba v postupe? Chystám sa ho spraviť, vyzerá chutne, už som robil aj prievidzský, bol výborný:-)


  • tinca, 21. decembra 2012 o 13:16
    @outback sem nejde hrášok, ale ak chceš nič s ním nepokazíš


  • simonkamatkova, 29. marca 2014 o 15:51
    Mamca mi o nom hovorila idem vyskusat


  • tinca, 29. marca 2014 o 16:08
    @simonkamatkova ja ho robím často, dokonca si ho návšteva pýta



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist