Slonie žrádlo

tincaTinca, 64 ročná žena, Prievidza, 11. augusta 2011 18:47
Ďalšie jej recepty »

Slonie žrádloFoto: tinca

Rýchle pohostenie pre hladošov.

2-3
porcie
15 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

3 ks natvrdo
150 g (šunka),iná mäkká
5 ks
3-4 PL
2 ks
Dresing:
1 PL
1,5 KL
1,5 KL
1 PL
1,5 KL
1,5 KL

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si pripravíme kečupový dresing a to z uvedených surovín v miske nad parou, za neustáleho miešania. Trvá to cca 5 min. Necháme ho úplne vychladnúť. Uvaríme si vajíčka na tvrdo, tie necháme tiež vychladnúť.

  2. 2

    Na hrubom strúhadle si nastrúhame vajíčka,salámu a kyslé uhorky. Pridáme na drobno nakrájené jarné cibuľky,jemne osolíme a okoreníme. Pridáme vychladnutý dresing. Nakoniec pridáme majonézu a zľahka všetko premiešame. Veľa nemiešať, aby nevznikla kaša!

  3. 3

    Podávame s bagetkou, alebo dobrým chlebíkom. Jedlo môžeme podávať aj ako predjedlo trebars na šalátovom liste, alebo ako rýchlu večeru so zeleninou. RADA NAVYŠE: chutí aj s nugetkami http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-nugetky-fotorecept/8779-recept.html. Tiež môžeme tento šalát využiť aj ako prílohu na studené misy, pod ruské vajíčka a pod.

    Slonie žrádlo - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist