Slonie žrádlo

Slonie žrádlo
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 11. augusta 2011 18:47Ďalšie jeho recepty

Rýchle pohostenie pre hladošov.

Suroviny

2-3
porcie
15
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Najprv si pripravíme kečupový dresing a to z uvedených surovín v miske nad parou, za neustáleho miešania. Trvá to cca 5 min. Necháme ho úplne vychladnúť. Uvaríme si vajíčka na tvrdo, tie necháme tiež vychladnúť.

2

Na hrubom strúhadle si nastrúhame vajíčka,salámu a kyslé uhorky. Pridáme na drobno nakrájené jarné cibuľky,jemne osolíme a okoreníme. Pridáme vychladnutý dresing. Nakoniec pridáme majonézu a zľahka všetko premiešame. Veľa nemiešať, aby nevznikla kaša!

3

Podávame s bagetkou, alebo dobrým chlebíkom. Jedlo môžeme podávať aj ako predjedlo trebars na šalátovom liste, alebo ako rýchlu večeru so zeleninou. RADA NAVYŠE: chutí aj s nugetkami http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-nugetky-fotorecept/8779-recept.html. Tiež môžeme tento šalát využiť aj ako prílohu na studené misy, pod ruské vajíčka a pod.
Slonie žrádlo - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elisticka, 11. augusta 2011 o 19:32
    nooooooooo vyzera to super!!! mnamky ...


  • marianna76, 11. augusta 2011 o 20:39
    tak ja toto robievam zo špekáčkov, niekedy bez vajca, a tiež to takto voláme. Len na začiatku všetko miešam normálne v hrnci a za stáleho miešania, neprihorí to. Je to super a teraz sú v Tescu špekačky v akcii, ktoré mojim chlapom chutia, tak sme včera už kúpili.


  • danculka, 11. augusta 2011 o 21:24
    Super,ukladám...


  • tatranka, 12. augusta 2011 o 10:30
    Výborný šalátik,ukladám.


  • remcula, 12. augusta 2011 o 10:32
    Znám a dělávám hlavně na nějakou oslavu. Koupím bagety, nakrájím na kolečka a sloní žrádlo z mísy jen tak mizne.:-)


  • zdezda, 12. augusta 2011 o 11:36
    Tinca,fajn, že si sem dala toto žrádlo, lebo ja som ho videla robiť E. Pavlíkovú v Magálovej relácii, no už iba záver, teraz ho už môžem aj ja vyskúšať, ďakujem :-)


  • ketty3811, 12. augusta 2011 o 16:25
    už som o tomto žrádle počula,ale nerobila som ho.Ukladám a vyskúšam.:-)


  • helca103, 12. augusta 2011 o 17:12
    poznám , veľmi dobré ,,žrádlo" odporúčam a zároveň upozorňujem že je silno návykové :-)


  • dogagador, 12. augusta 2011 o 18:10
    @hecla103 : silno navykove, ako vsetko, co je dobre a je v tom dobra majoneza :-)))


  • outback, 4. decembra 2012 o 18:37
    Táto dobrota je bez hrášku, alebo chýba v postupe? Chystám sa ho spraviť, vyzerá chutne, už som robil aj prievidzský, bol výborný:-)


  • tinca, 21. decembra 2012 o 13:16
    @outback sem nejde hrášok, ale ak chceš nič s ním nepokazíš


  • simonkamatkova, 29. marca 2014 o 15:51
    Mamca mi o nom hovorila idem vyskusat


  • tinca, 29. marca 2014 o 16:08
    @simonkamatkova ja ho robím často, dokonca si ho návšteva pýta



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist