ahojte, v sobotu pripravujem pre nasho drobca,ktory ma 1 rocik oslavu, chcela by som od vas, ako najlepsie urobim ryzu, ked ju robim tak malokedy sa mi podari taka akurat, vacsinou ked chcete tak ju mate rozvarenu, dakujem
@zareagujDiskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 356 najnovší komentár dnes 00:48
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 356 najnovší komentár dnes 00:48
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 251 najnovší komentár dnes 00:48
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Odolná trinástka: Výborné recepty na trvanlivé vianočné koláče, ktoré vám vydržia až do Silvestra
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Pečie celé Slovensko: Zabudnutý dezert spod Tatier. Súťažiaci o ňom ani nepočuli a čo vy, poznáte Lohengrin?
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
varecha.pravda.sk/diskusie/ako-uvarit-dobru-ryzu/25-forum...
Nie je v sáčkou, je v jednej krabici , z ktorej len odsýpaš . Postup je nasledovný: 1 diel ryže sa zásadne varí v 5 -tich dieloch vody. Nie, neboj sa, že tej vody je veľa, Len Daj variť vodu - v objeme 5-jnásobok tej ryže, ktorú ideš uvariť. Vodu IBA PRISOĽ, nedávaj do vody žiadny olej. Na strednom ohni var, a než ju prikryješ pokrývkou, trošku je pomiešaj. 15 minút varenia ryže sa počíta od momentu, kedy voda s ryžou začne vrieť, a nič sa nepokazí, keď bude pomaličky vrieť aj 17 minút. Potom zober sitko a ryžu sceď a nechaj odkvapkať. Pri tejto ryže sa ti nemôže stať, že by sa lepila, alebo rozvarila. Kľudne môžeš zrnko za zrnkom počítať, sú pekne oddelené od seba a ryža je i chutná. Tento druh ryže nepoužívam akurátna pri varení ryžového nákypu, tam mám radšej ryžu klasiku.
Na ryže je aj druhý spôsob prípravy, ale ten som si neosvojila, mám rada ten, o ktorom ti píšem. Na ryže je doslova napísané: Na stôl tak dostávate mimoriadne kvalitnú a chutnú ryžu, ktorá sa nerozvarí ani nelepí. A to ti prisahám pri holom pupku, že tentokrát neklamú. Ale dostaneš ju kúpiť iba v COOP-ke.
dakujem vam vsetkym, budem skusat, potom dam vediet ako som dopadla
Ja si myslim, ze ryza obsahuje vela skrobu a treba ho pred pripravou odplavit, teda ryzu umyt. Prazenim skrobu nad urcitu teplotu vznikaju kancerogenne latky, podobne je to aj so zemiakmi. Teda najzdravsie je len uvarit ryzu ako cestoviny. Podla kucharov ma byt prilohova ryza biela.
Najlepsi znacka, aku som mala, je ryza Basmati z Indie. Tam sú ryzove polia poleivane vodou z ladovcov z Himalají. Tak podobne je to napisane na zelenej krabici s touto ryzou. V Lidli ju nemaju a v Kauflande zmazla z regalov. Tak som napisala na zakaznickej karte do ustredia Kaufl., do Bratilsavy a odpovedali , ze moju poziadavku postupili vyssim kompetentnym ludom. Tak sa tesim, ze ju zase v dohladnej dobe dostanem. Da sa pripravit aj klasicky na cibulke, aj varenim vo vode. Je neskutocne dobra a chvalila ju aj moja dcera, ktora je fainsmeker a hocijaku ryzu nezje. :-)
basmati ryžu som videl v on-line shope tu, ak inde nezoženieš lacnejšiu:
www.asiafood.sk/basmati-ryza-5-kg-p-897.html...
ja osobne ryžu preplachujem vždy a pripravujem podľa toho aký je to typ ryže a k akému jedlu ju budem jesť.....