Varenie

Ryby na sushi

greenewerrea - fotkagreenewerrea, 21. februára 2013

Ahojte ľudkovia obývajúci Bratislavu, chcela by som sa opýtať, či nemáte typ na nejaký obchod, ktorý by mal dobré a čerstvé ryby na prípravu sushi. Myslím také, čo ste sami odskúšali alebo viete, že isto budú čerstvé, že sa tým predajcom dá veriť, keďže ide o surové ryby. O náhrade typu údený losos viem, ale rada by som vedela aj o vhodných surových rybách, že isto prešli kontrolou a tak, viete o niečom takom? Vopred ďakujem! :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
Predtym ako sa rozhodnes pripravovat surove ryby , precitaj si toto vysvetlenie :
 fishcooking.about.com/od/rawfish/a/sushi_fish.htm...

takze podla toho nikde , ked nevies ich presny povod a ked naozaj chces tak ich najpr poriadne zmraz,( v mrazaku niekolko tyzdnov - nie v ladnicke), hlavne sladkovodne ryby ktore su nevhodne lebo maju ovela viac parazitov ako morske ryby,( aj losos ma parazitov).
2010
Vypraz ryby v cesticku , tu su krevety a mas to zarucene bez problemov, a este to bude chutit aj slovenskym babkam,
len pozor na wasabi :-)


kimlo
Skús Seoul Plaza na Bajkalskej, hneď pri benzínke Slovnaft, tam majú dobrý výber a ceny.
cuckasiska
velmi dobry vyber a URCITE cerstve (rokmi overene) su rybicky na Mileticovej....je to taky maly obchodik na boku, kde stoji/stal autobus, oproti elektrickovej zastavke.
slavka2012
Ryby mam velmi rada, kedze sme vsak vnutrozemska krajina, kym k nam dorazia, chvilku to trva. Preto by som radsej neriskovalal. Prave som sa vratila z patdnoveho pobytu v UK, bola som v japonskej restauracii a jedla som vegetarianske maki a maki plnene kacacim maskom. Bolo to vyborne, nabuduce vyskusam aj doma.