Zdravá výživa

Ryba v aspiku.

salinka - fotkasalinka, 6. februára 2012

Ahojte Všetci. Chcela by som sa na Vás obrátit s prosbou. Hľadám vyskúšaný recept na rybu v aspiku. Skúšala som to so zelatinou, ale okrem mňa to nikto nechcel jest. A ani mne to nechutilo tak, ako som to skúsila v Rakúsku. Ak mi môzete pomôct, budem vdačná.

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
Mna by zaujimalo tak isto ako spravit aspik tak, aby nam chutil. Toto som vzdy mala rada v Cesku, ale tiez to robim iba zo zelatiny a nechuti nam.
rybarkuchar
Želatina je bez chuti (treba jej použiť len toľko aby spojila ingrediencie), dôležoté je ochutiť rybu a zeleninu. No a tu si už treba odpovedať na otázku či chceš rybu na kyslo, alebo ako šalát, hlavné jedlo ... Dosť receptov nájdš na českých weboch.
45678
pri príprave želatíny vodu, v ktorej želatínu namáčaš vopred treba ochutiť, na slano, sladkokyslo, či s použitím bujónu, alebo studeného vývaru...mäsového, či zeleninového.
irenaw
ako píšu vyššie, aký dobrý nálev, taký dobrý hotový aspik, robievame sladkokyslý alebo na Veľkú noc údený. ešte je dôležité nerobiť ho tuhý, lebo je potom nechutný ako guma, treba dodržať predpísané množstvá.
salinka
Dakujem vam za odpovede. Ja som chcela tu rybku na sladko-kyslo. Aj som to dochutila podla odhadu, pouzila som ingediencie, ako bolo udane, ale nebolo to ono. Potrebovala by som vediet presny popis.
irenaw
spravím, napíšem, dúfam do konca týždňa :)
salinka
@irenaw , to by som ti bola velmi povdacna. Tak teraz budem pozorne sledovat vsetky pridane recepty, aby som ten tvoj neprepasla.