Rôzne

Rozmazané fotky

radox1 - fotkaradox1, 29. decembra 2013

mám na admina otazku a prozbu-prečo pri vkladaní fotky do receptu z maxima 2mb stiahnete kvalitu fotky na asi 100kb ?fotka je v tom páde mierne rozmazaná,čím trpí kvalita,a posobí to amatersky.

@zareaguj


Diskusia k téme

redakcia
Ďakujeme za otázku. Admini fotografie neupravujú. To robí systém sám. Jeden faktor, prečo sú fotografie zmenšované je rýchlosť, akou sa stránky načítavajú (Čím viac dát, tým dlhšie načítanie.), ale aj jednotný vzhľad všetkých receptov, ich náhľadov a podobne. Fotografie si môžete zmenšiť ešte pred odosielaním a tak zabránite ich prevzorkovávaniu.
radox1
dakujem,vsak prave-ja kapacitu zmensim napr. na 1,7mb,ale aj tak sa este foto prevzorkuje pod 100kb,co je obrovsky rozdiel smerom dole.
tomas
@radox1 to je pravidlo, a robia to všetky fotky. Fotografie nie sú rozmazané, nie sú síce v plnej kvalite, ale sú len zmenšené.

Varecha si zanecháva originály fotiek, pre prípad budúceho zväčšenia. V každom prípade na každom normálnom webe sa uploadnutá fotografia zmenší. Ľudia nemôžu načítavať niekoľko megové fotografie, ak by náhodou otvorili naraz 2-3 recepty, tak by im aj pomerne rýchly internet načítaval dlho tie recepty.

Ak bude veľký záujem, môžeme pridať fotosekciu pre "krásne zábery" jedál. Ale pri receptoch zostanú zmenšované fotografie na kompromisnú veľkosť.
dorisa
Aj ja mám názor, že fotky k receptu, myslím fotoreceptom (okrem profilovej) sú na škodu malé, na iných portáloch o varení sa ukazujú veľké, je to estetickejšie.
kukulienka71
je to škoda,aj mne sa vyše 2Mb fotka páči viac,ale foťák mi ju dá pod 100kb a potom je to už o ničom:-(
safran
@redakcia , prosím môžete dať návod ako " zmenšiť foto ešte pred odosielaním a tak zabránite ich prevzorkovávaniu" pomer strán? počet pixelov? veľkosť v kB? nejaké jednoznačné vysvetlenie...
svedka
Otvor si Skicar,vlavo hore klikli-Zmenit velkost :) Na parametroch zmen zo 100% na 50% obe 2 vrchne polozky a tento postup este raz zopakuj.Takto to mam osvedcene :)
1x safran
safran
Ďakujem Ti, krásna víla :-) @Svedka , už nastáva iba otázka, z akej pôvodnej veľkosti zmenšuješ.
svedka
@safran z kazdej :)))) aj ked ma 2mb,aj ked ma 4 :) Uz som si zvykla a automaticky to davam vzdy 50 a 50 dole :)
svedka
Zalezi od nastavenej kvality,automatickeho blesku atd-vtedy velkost stupa.
2010
Opytaj sa @jozefb ten ma sprdol ze na slovensku sa to robi uplne inac - 40 rokov foti a neviem o com hovorim , ja som pre istotu rady na tuto temu ako sa to robi vo svete vymazal aby som nesiril bludy :-)


megdesign
Titulna fotka ma:

608 x 456 pix
96 dpi /dots per inches/
24 bit-ova hlbka farieb

To jest: 0,3 Mpix

Da sa to pekne zmensit na pixel presne tu:
 www.picresize.com


;)