Vie mi milí varecháči niekto poradiť, aký je rozdiel medzi nasledujúcimi
tukmi? Nemyslím tým zloženie, no vždy som v tom mala chaos a
chcela by som vedieť, čo z toho je vlastne to isté a načo sa to
všeobecne používa. Lebo vždy to používam podľa receptu, no
chcela by som tomu aj rozumieť.
1. Palmarin
2. Hera
3. Helia
4. Smetol
ĎAKUJEEEM :)
každý normálny kuchár ti povie že v kuchyni nemajú čo hľadať........pretože okrem výrobcov a distribútorov ti ich napríklad odborník na výživu a každý normálny doktor nebude podprahovo ponúkať ako alternatívu k zdravšiemu a lacnejšiemu (v konečnom dôsledku predsa len drahšiemu) stravovaniu
bolo by lepšie túto otázku položiť v krajine ktorá je gastronómiou predsa len známejšia Francúzsko, Taliansko, ........ a nie v Československu kde aj tie dobré veci ktoré tu sú, tak sa nivočia barbarským prístupom
"pečenie, či varenie bude pre vás chutnejšie a jednoduchšie!"
na to že hovoríš, mliečne výrobky bohužiaľ nemôžem, tak ich máš vo svojich receptoch celkom hafo, dokonca aj to bezpredmetné maslo
určite ti niekto poradí, na tomto webe je množstvo skúsených kuchárok, nenecháš sa predsa odradiť rypálkom ako je @eraserhead
pekný večer prajem.........
tak isto palmarín a smetol www.palmagroup.eu/?produkt&produkt=palmarin-250g...
Jedna z největších a nejdůkladnějších studií, v níž se v průběhu 14 let sledovalo přes osmdesát tisíc amerických žen, však jednoznačně potvrdila, že trans-kyseliny ve výživě výskyt kardiovaskulárních onemocnění zvyšují. 3)
Dále se ukazuje, že trans-izomery mastných kyselin zhoršují schopnost tkání reagovat na inzulin a zvyšují riziko diabetu 2. typu. Dokonce existují odhady, že by náhrada pouhých 2 % trans-kyselin monoenovými kyselinami v konfiguraci cis- snížila výskyt tohoto typu diabetu o několik desítek procent. Také je možné, že trans-izomery mastných kyselin nepříznivě ovlivňují metabolizmus esenciálních mastných kyselin a vývoj plodu.
www.vesmir.cz/clanek/margariny-a-ateroskleroza...
Ale zadanie témy bolo o inom: čo na čo sa používa. Ja poslúcham čo je napísané na obale od osvedčeného výrobcu, pretože je toľko cudzích výrobkov okrem našej Palmy ktorá bankrotuje že iné ani nezostáva. Používam potom radšej výrobky z Čiech, pretože chuťové poháriky máme rovnaké.
Do kysnutych kolacov aj sa sladkou plnkou používa sa bravčova masť u nás doma, Hera -sestra masla na pevné krémy - tedy plnka, ľahké nienastavene plnky - maslo,do tvrdých keksov a trvanlivych Palmarin a stuzene margariny do krehkych keksov. Helia ako Hera,záleží na Vaše chuti.
Všetko možno jesť malo množstvo,nie často.
Pozdravujem dotazovatelku :-)
...otvor pdf subor...je to tam podrobne napisane...a este je tam aj vela debat na roznych forach o tych testoch