Kuchyňa a vybavenie

Rotačný mop?

veronika1984 - fotkaveronika1984, 26. septembra 2011

Dlho som rozmyslala, ci sa tato tema vobec na varechu.sk hodi ... ale koniec koncov :))) vari sa v kuchyni a kuchyna by mala byt cista ... :D preto sa vas mili varechaci chcem spytat, ma niekto z vas doma ten rotacny mop ( niekde sa to vola easy mop, inde spin and go mop ), co tak v reklame pekne odstreduju splapanim nohou na pedal? Ako sa s nim upratuje ? Za vsetky nazory velmi pekne dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

3sandra3
ahoj Veronika,,, tak presne takýto mop mám ,,, a nahovorila ma naň moja sestra , že je výborný, dobre sa s ním umývajú parkety, podlahy... a veru mala pravdu a hneď som si ho kúpila aj ja,,, takže chválim
45678
súhlasím, kúpila som ho ešte vlani pred Vianocami, rada skúšam nové veci a považujem ho za najlepšiu pomôcku v domácnosti :-) vrelo odporúčam. nahovorila som naň už veľa ľudí. teraz je v akcii Metro
ketty3811
aj ja na tento mop dlho poškuľujem.Keď tak chválite,tak si ho asi aj ja kúpim.:-)
evanaaa
Ja som naň tiež pozerala, okrem Metra sa ešte kde dá kúpiť?
alexdidi
Tiež som po ňom poškuľovala, ale nevedela som sa rozhodnúť....
sovka62
Mhm, takže dokonalý, vravíte. Verím, ale keď si už tak navzájom radíme, neviete o nejakom, čo by upratal aj bez mojej prítomnosti? Taký by sa mi páčil najviac.
3sandra3
jáááj @sovka62 čoby nie,,, nepočula si ešte o tom vysávači, ktorý Ti povysáva byt , keď nikto nie je doma??? ...ba vidíš, už aj to sa dá.... to je už ako tie samoobslužné pokladnice v Tescu
sladkacokolada
ten čo upratuje bez vašej prítomnosti, tak ten nevysáva, iba zametá. Nemá žiadnu saciu schopnosť, je to ako mechanická metla, ale toto je elektrická metla, takže záleží na tom, aký je povrch upratovacej plochy. Ak sú koberce, prach zostáva v kobercoch, ak je plávajúca podlaha, vtedy sa asi oplatí do neho zainvestovať.
tinca
@sovka robotický vysávač, ale ja si neviem vynachváliť elektrický od Elektroluxu s odnímateľným malým vysávačom. Super pomôcka :)
alexdidi
Keď už sme pri radách, tak sa pripýjam k @tinca , ten si aj ja neviem vynachváliť na každodenné používanie, nabíjací a bez šnúry, príma....
morenajea
Tento mop doma mám ale moc s ním spokojná nie som. Nech žmýkam pedálom koľko chcem, dlážka ostáva po ňom dlho mokrá. Tiež keď doumývam musím ho ešte ručne žmýkať a aj tak ostane zatuchnutý. Už by som to nekúpila. Najviac sa mi osvedčil ten klasický modrý mop, ktorý sa musel vopred namočiť - ten čo keď úplne uschol bol tvrdý ako kameň. A majú ho v domácich potrebách za 6 eur.
jerica
Poznám aj pána "SA" to sa, musí poumývať,len kto je ten "SA" vie niekto? Ináč vynikajúce keď máš po ruke takého "SA" čiže ja sa/ma:-)
A mop čo vyžmýkaš , záleží ako chceš mať umyté,keď na mokro ako píše @morenajea tak bude dobrý, lale keď stiahnuť potom na sucho tak to určite nebudeš spokojná,len či píšeme o tom istom mope čo sú dievčatá spokojné.Ja nedopustím na mop klasika a sacia soft utierka,perfektné sacie,dostať v Lídli.Dokonca je lacná.
45678
@morenajea neviem prečo nevyžmýkaš dobre, ale možno treba, aby si skúsila ako treba tlačiť, keď položíš mop do sitka, po skončení umývania, prepláchnem v čistej studenej vode,vyžmýkam a postavím tak, aby mop bol hore, alebo ho zavesím,nenechávam ho v sitku, ešte sa mi nestalo, že by bol stuchol. Skús ho nechať skôr voľnejšie, ja zasa naň nedám dopustiť a vyšmarila som všetky, ktoré som mala doposiaľ. Nie je môj štýl, aby som "zlomyseľne" niečo chválila :-)
mala som napríklad aj taký, čo na ňom viseli akoby slučky, kúpila som v ASKO a ten sa žmýkal potočením rúčky, kým som nemala rotačný, považovala som ho za výborný, lebo som nemusela rukami do vedra, no odkedy mám rotačný, celkom rada upratujem :-)
keď ste spomenuli rotačný vysávač, tak súhlasím s tým, že je to iba metla a prach zostáva na klasiku.Neosvedčil sa mi veľmi ani na dlažbe ani na parketách, je to samozrejme vec názoru.
Teraz ak nechcem umývať na mokro, tak suchým mopom posťahujem prach rotačným mopom-fakt som spokojná.
@jerica a kde býva ten "SA to" nezistila si ? niekedy by som si ho aj objednala :-)
sovka62
@45678 , ale veď SA býva v každej domácnosti a v drvivej väčšine je ženského pohlavia (ale nájdu sa i výnimky, napr. u nás doma). A stále platí, že ak potrebuješ pomocnú ruku, nájdeš ju na konci svojho ramena!
hannah22
veru tak SAMA SA postarám, SAMA SI urobím a najlepší priateľ je na konci môjho ramena, tak ako hovorí @sovka62 , moja svokra hovorievala že ku každej robote či novosti treba ruky priložiť.... :))
lidia3
aj ja uvažujem už dlhšiu dobu nad rotačnym mopom,ale nepači sa mi ked to stlača s pedalom cele sa to trasie.,chcem sa opytaťjerica spomínala mop z lidla,aky to asi je?
lidia3
aj ja uvažujem už dlhšiu dobu nad rotačnym mopom,ale nepači sa mi ked to stlača s pedalom cele sa to trasie.,chcem sa opytaťjerica spomínala mop z lidla,aky to asi je?
1x berta
samantha14
pripájam sa k debate, rotačný mop som mala, aj som bola s ním spokojná až na to že rukoväť mohla byť nastaviteľná, teraz plánujem kúpiť nový pretože sa mi pokazil pedál, a nedalo sa to opraviť. Tiež som sa vrátila ku klasickému, ale už mi nevyhovuje, keď mám odskúšaný rotačný, takže z mojej skúsenosti určite odporúčam.
1x berta
nika60
Rotačný mop môžem doporučiť a keď potrebujete niečo vyždimať a máte ho čistý neni problem je poruke.
morza
Máme rotačný mop, ale je to hrôza keď dcéra umýva a začne žmýkať. To kurblovanie mi ide riadne na nervy. Naviac vedro začalo tiecť.
rylance
Ahojte, uz dlhsie som pozerala po rotacnom mope zdalo sa mi to dost drahe az niekde 40 eur na tu kopu plastu :)), stale som pozerala aj niake vypredajue teda zlavy na e-shopoch dokonca som jednu dobru prepasla. Nakoniec som prisla teraz po sviatkoch do Asco nabytku a tam bol.....Roto mop bez pedala , nic lepsie som ani nemohla najst za 16,99, teraz ho mam doma a je to super vec. Neviem aky druh tohto mopu tu ludia opisuju, preto ze ja ho mam niekedy az tak do sucha vyzmykany , ze ho musim este raz namocit a opatrne vyzmykat aby bol dostatocne vlhky. Rotuje iba tlacenim na tyc, ziadny pedal a je tichy. Naozaj doporucujem asi ten bez pedala.
bemimi
Predam rotacny mop, je to ten bez pedala, uplne novy 20€ aj s postovnym.
dadakanv
Milé varecháčky, zdravím Vás! Čítam Vaše pochvaly na tému Mop. Tiež uvažujem nad kúpou a vyberám v spleti ponúk. Neviem sa rozhodnúť, ktorú značku by ste odporúčali? Vopred ďakujem. :)