Varenie

Recepty

peter64 - fotkapeter64, 20. februára 2011

Momentálne pracujem v Čechách a tu som objavil v obchode konské mäso nemá niekto nejaký recept kde sa používa konské mäso chcel by som ho vyskúšať ako chuti a vcelku je oveľa lacnejšie ako hovädzina za recept ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

peter64
Vašené dámy veľmi pekne ďakujem za takú rýchlu odpoveď.
sissi29
Konské mäso? Nemusí chutiť zle, ale neviem si predstaviť či by som sa bola schopná preniesť cez pocit, že papám koníka.
Viem že teraz mi začnete oponovať, že takisto je to aj s kuraťom, zajacom alebo iným zvieraťom, ale predsa ten koník mi je akosi bližší ako ktorékoľvek iné zvieratko na tanieri. ;-)
marianne69
@sissi29 schvalne som to tu nepisala,aby som nerobila ofuky,ale to je hadam jedine zviera,ktore by som nedokazala mat na tanieri.Pre mna je konik jedno uslachtile a inteligentne zviera,ktore vela vyciti a vie komunikovat s clovekom..(podobne ako delfin)Jedine, zeby som o tom nevedela,ze ho zjem.Inak nemavam predsudky,ale v tomto pripade nemozem inak.
verka1
My sme dávnejšie robili koninu, je to dobré masko, trošku nasládle, ale pripravuje sa presne ,ako hovadzie. My sme robili guláš a zo sviečkovej bifteky. A pridáva sa aj do klobás. Nám chutilo, len nesme byť zo starého koňa. Rumunský a maďarský salám obsahuje oslie masko, ktoré dodáva týmto výrobkom červenú farbu a vynikajúcu chuť. Veľa ľudí, veľa chutí, treba vyskúšať.