Rôzne

Recepty z kuchyne starých mám a babičiek

ancicka - fotkaancicka, 13. februára 2020

Asi je  Vám mnohým známe, že ja obľubujem jednoduché recepty a recepty z babičkinej kuchyne. Mojou srdcovkou  sú aj regionálne recepty s pôvodnými názvami. Viem, že aj medzi Varecháčmi je veľa takých a preto by som Vás chcela o niečo poprosiť. Vytvorila som na Facebooku stránku Recepty z kuchyne starých mám a babičiek  www.facebook.com/groups/2595445807345129/...

Tí, ktorí ste na Facebooku chcela by som a prosím, aby ste prispievali takými receptami a to z každej oblasti Slovenska. Prosím zdieľajte recepty uverejnené na @vareche . Podporte túto stránku rôznymi jednoduchými receptami. Naše babičky vedeli jednoducho, lacno a veľa navariť. Mám z Vás veľa priateľov na Facebooku ale tu na @vareche pravdepodobne nespočetne viac. Srdečne Vás všetkých pozdravujem!

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@ancicka , to je výborný nápad. Zmýšľame rovnako, aj ja si najviac cením recepty s čias, keď neexistovali polotovary, nezmyselné zmesi korenín na rôzne druhy jedál a varilo sa zo surovín domácich, či domáceho pôvodu. Recepty neobsahovali dvadsať druhov surovín, boli jednoduché a jedlá napriek tomu veľmi chutné.
Aj preto mám rada tvoje recepty (aj včera som varila rezance podľa teba).
Nemám konto na FB, takže nemôžem zdielať svoje recepty, ale ak by sa ti zdalo, že niektoré z mojich receptov zverejnených na Vareche by boli vhodné, máš môj súhlas zverejniť ich tam (aj keď si uvedomujem, že by si s tým mala prácu navyše).
Srdečne ťa pozdravujem a nech sa tvojej stránke na FB darí.
ancicka
@sovka62 (14.2.2020 06:13)

Dakujem Ti veľmi pekne za tvoj súhlas.Taktiež dakujem aj, finczi, ivanca333, moravanka, haji, jerica a mnohým dalším.Kopirovať recept nieje až taká robota navyše.Nechcem recepty uvádzať len moje,ale z každého regionu.
Mala som veľa reakcii nielen z mojho okolia,ale aj na facebooku,že ludia majú najradšej jednoduché a overené recepty.Zdalo sa mi,že tu na @vareche sú také recepty a mnohé aj veľaraz vyskúšané a taktiež komentarmi hodnotené.
Budem rada,ak sa pridáte na túto facebookovu stránku a tak aj spropagujete výborné jednoduché recepty.
Srdečne pozdravujem.
moravanka
@ancicka

Ahoj, mám v v sloboru kuchařku ze strážnicka, kterou jsme si kdysi s kamarádkami přeposílali. Jsou tam opravdu typická jídla a většinu z nich i znám. I když hodně je jich samozřejmě chudobných a tak si je vylepšuju:-).
Vzhledem k tomu, jak to umím s počítačem, když mně raději napíšeš na mail
pavla-ha@seznam.cz , přepošlu ti to.
1x hubata
martamm
Ancicka, neda sa mi ten link otvorit a na FB neviem najst tu skupinu. Ak by sa dalo, skus ma do nej pozvat (Marta Jursova). Mam v profilovke hlavu kocura
mijaita
@Ancicka tak jsem se v te skupine byla podivat, stare recepty miluju. Ale nic moc jich tam tedy neni ale jinych receptu spousta. Mozna bys mela upresnit stoleti a roky :-)