Varenie

Recepty so zdravími OVSENÝMI VLOČKAMI:)

mrkvachren - bez fotkymrkvachren, 13. júna 2010

Kúpili sme pol kila ovsených vločiek, ale neviem čo s nimi. Neporadíte mi nejaké chutné receptíky? Neviete náhodou, ako sa robí kaša? Ďakujem:):):)

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
@mrkvachren , s ovesnych vlociek mozes napr: varit polievku, kasu , piect susienky, alebo ine sladkosti. Mozes pridat osmazene vlocky na masle ako posypku na studeny salat, pridat trochu do drobenky ktoru davas na ovocny kolac atd...... Moznosti je vela a doporucujem ich vyuzit co mozna najviac, lebo vlocky su velmi vyzivne.
Kasa: Odmeraj vlocky, nasyp do hrnca a pridaj vodu, stipku soli, postav na sporak a var asi 5-7 minut, obcas zamiesaj. Na 1 hrncek vlociek das 2 hrnceky vody. Vrari sa vlastne ako ryza, ale kratsi cas. Tak sa s chutou daj do varenia a pecenia. Urcite tu na Vareche najdejs plno receptov na vlockove susienky a kolacky.
tinca
@mrkvachren mám recept na jablkové koláčiky s ovsenými vločkami, sú dobré ak bude čas tak ho pridám na varechu. Ja pridávam aj do zemiakových placiek vločky sú potom ohromne chrumkavé. Ja ako kaše nemusím nemám to moc rada,ale keď bola mamina chorá, tak som ich míňala na kilá ona to mala rada napr. len zabariť mliekom a do toho akékoľvek ovocie. To mala vždy desiatu.
ludka10
...ja z ovsených vločiek robievam kašu, obyčajne na raňajky, s vodou, tak ako kuchtička. Do hotovej už na tanieri pridám trošku mlieka ( rýchlejšie sa ochladí a je chutnejšia ) a moje vnúčatá ju majú radi posypanú grankom a poliatu javorovým sirupom. Za polievkovú lyžicu vločiek tiež pridám do zeleninovej polievky, keď sa mi zdá riedka, pretože zápražky do polievok som už dosť dávno prestala robiť. Alebo keď mám chuť na niečo sladké, zalejem si dve pol. lyžice vločiek bielym alebo ovocným jogurtom a nakrájam nadrobno kúsok jablka, banánu, alebo akékoľvek ovocie a pokvapkám trošku medom, alebo javor. sirupom.Robievam aj mafinky a keksíky - recepty pridám neskôr.
chorvatka
Opecenymi vlockami sa daju nahradit aj struhané orechy. Ja som na ovosnych vlockach prezila 4 roky na univerzite v 70-tych rokoch. Bola to najlacnejsia strava, rychla vecera, na dochutenie bol sladky med od mojho otca a navyse je to vyborna zivina na nervy (vitamin B).