Zúfalo hľadám recept na lohengrín. Na nete som našla posledné diskusie
ohľadom receptu z roku 2013 ale recept nik nemá. Ani na YouTube som nič
nenašla. Sú ešte nejaké cukrárne, ktoré ho pečú, ale jasné že tie sa o recept
nepodelia. Je tu nejaká cukrárka alebo niekto, kto si ešte tento koláčik pamätá a má recept? Ďakujem.
12Dg krupicového cukru,2ks žĺtky,22Dg masla,2PL mlieka a vanilka.Žĺtky s cukrom vymiešame do penista,pridáme mlieko a vanilu a postavíme na platňu a za stáleho miešania zahrejeme -nesmie vrieť.Prelejeme do vychladenej misy a necháme vychladnúť.Maslo vymiešame a postupne pridávame vaječnú zmes .Strážiť treba,aby mali rovnakú teplotu,inak sa zmes zrazí.Ak by sa tak stalo,treba zmes znova zahriať a vymiešať alebo kúsok masla vymiešať s cukrom a do toho všľahať zrazený krém.
V origináli určite nebola plnka z pudingu/Zlatého klasu z maslom.Toto bol jediný zákusok,ktorý sme si dávali v hoteli Európa v PP ku káve pred 50.rokmi,muž ho mal rád☺
Ďakujem krásne, ste skvelá, určite to vyskúšam. Som rodená 39-ročná Popradčanka ale v hoteli Európa som ešte nikdy na koláčiku nebola a tie dnešné cukrárne ponúkajú už len tiramisu či cheesecake, čo nie je zlé, ale ja som žila 13 rokov mimo Slovenska a na tie naše klasické koláčiky nedám dopustiť. Ešte raz ďakujem!!!
Za máličko.Dúfam,že ho tu dáte,teším sa ☺