Varenie

Recept na zákusok Lohengrín

petullka - fotkapetullka, 10. mája 2022

Zúfalo hľadám recept na lohengrín. Na nete som našla posledné diskusie
ohľadom receptu z roku 2013 ale recept nik nemá. Ani na YouTube som nič
nenašla. Sú ešte nejaké cukrárne, ktoré ho pečú, ale jasné že tie sa o recept
nepodelia. Je tu nejaká cukrárka alebo niekto, kto si ešte tento koláčik pamätá a má recept? Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Ten,ktorý som poznala ja pred 50.rokmi vyzeral trošku inak: základ tvoril piškótový bufler,na ňom 2,5cm maslový krém,v strede kandizované,nadrobno nakrájané čerešne,zvrchu poliaty karamelovou polevou a spodok namočený do čokolády.Mal hmotnosť 50g.Toto,čo u nás pod Tatrami predávajú,je už len napodobenina lohengrinu,raz som si ho kúpila :(,krém s nejakým margarínom,no... Ale nie je to nič ťažké,kúpte si v lidli veľké piškoty,vykrojte si kolieska a zvyšok je už rutina,na krém a karamelovú polevu nájdete recepty na nete (poleva na veterníky) a kandizované čerešne tiež kúpite.
petullka
@viera1 (10.5.2022 13:58) ďakujem za skvelý nápad. Tie veľké piškóty so zvieratkami kupujem synčekovi a dnes som s nimi robila čokoládové špice, ale prídu mi až moc vanilkové tak buflery by som upiekla sama, len ten originál krém by som chcela vedieť. Ten karamel a čoko polevu zvládnem.




viera1
@petullka (10.5.2022 17:37)

12Dg krupicového cukru,2ks žĺtky,22Dg masla,2PL mlieka a vanilka.Žĺtky s cukrom vymiešame do penista,pridáme mlieko a vanilu a postavíme na platňu a za stáleho miešania zahrejeme -nesmie vrieť.Prelejeme do vychladenej misy a necháme vychladnúť.Maslo vymiešame a postupne pridávame vaječnú zmes .Strážiť treba,aby mali rovnakú teplotu,inak sa zmes zrazí.Ak by sa tak stalo,treba zmes znova zahriať a vymiešať alebo kúsok masla vymiešať s cukrom a do toho všľahať zrazený krém.
viera1
@stefik (12.5.2022 19:03)

V origináli určite nebola plnka z pudingu/Zlatého klasu z maslom.Toto bol jediný zákusok,ktorý sme si dávali v hoteli Európa v PP ku káve pred 50.rokmi,muž ho mal rád☺
petullka
@viera1 (12.5.2022 19:34)
Ďakujem krásne, ste skvelá, určite to vyskúšam. Som rodená 39-ročná Popradčanka ale v hoteli Európa som ešte nikdy na koláčiku nebola a tie dnešné cukrárne ponúkajú už len tiramisu či cheesecake, čo nie je zlé, ale ja som žila 13 rokov mimo Slovenska a na tie naše klasické koláčiky nedám dopustiť. Ešte raz ďakujem!!!