Zdravá výživa

Recept na poľskú bábovku

hltavec - fotkahltavec, 29. januára 2013

Do 50 dkg polohrubej mletej omietky pridáme 1 dkg vysoko penivého pracieho prášku. Žĺtky z 3 skazených vajec vyšľaháme s 5g technického sacharínu. Pridáme 1 dl motorového oleja, 1 dl polotučnej olejovej emulzie a kocku rozpusteného mydla na psov. Všetko dobre zmiešame a vypracujeme cesto. Zo snehového hasiaceho prístroja vyšľaháme sneh a so štipkou posypovej soli ho zapracujeme do cesta. Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame poľské BIO kakao s 0% obsahom kakaa. Aby vznikol mramorový efekt, lejeme obe cestá do formy, ktorú si predtým vymastíme jelením lojom a vysypeme mäsokostrnou múčkou. Behom pečenia špajdlou prepichujeme bublinky na povrchu, aby mohol rakovinotvorný plyn z bábovky voľne unikať. Pečieme približne hodinu, pokiaľ kôrka nezmodrá. Po vyklopení z formy ozdobíme polevou z hnedého Primalexu, posypeme praženými polystyrenovými guličkami a pocukrujeme sádrou. Dobrú chuť.

@zareaguj


Diskusia k téme

zuzik01
a aby sme nezabudli, namiesto vanilkoveho cukru pouzijeme jed na potkany, ktory ziskame pomrvenim polskych trubiciek :-D
hubata
Strašne ma hnevá, keď sa takýto výborný recept vloží sem a nemôžem si ho skopírovať do KK.
@hltavec vďaka za rozumiteľný popis receptu, škoda že si nemohol pridať foto, uložím si ho do KK a určite sa stane našim najobľúbenejším.

(Chichi-chi!)
kuchticka
@hltavec , som rada ze si pridal tak hodnotny recept. Lepsie ako ten moj na korenovu zeleninu so spenatom, takze zavidim :-)))
jody
Viete, co nie je vtipne? Ze je to recept na priemyselnu slovensku (narodnost si volne dosadte) babovku...
jozefj
Je to nevkusne a uražlive pre NORMÁLNYCH kuchárov akuchárky (ľudi)Čo to ma spoločne s touto stránkou?????
wevewe
@jozefj keby to bolo medzi receptami, tak by som s tebou mozno aj suhlasila....ale nie je, tak nerozumiem, ako sa moze niekto citit urazeny. Urazeni sa mozeme citit my vsetci, ktori nakupujeme potraviny....nie vlastnou vinou sa stavame obetami polskych spekulantov. Je to preto vyborny recept, aj na pobavenie, ale hlavne na pripomenutie: TREBA SI DAVAT VELKY POZOR, CO KUPUJEME. Radsej venovat par minut a v obchode si poriadne prestudovat obal vyrobkov, ktore sa chystame vlozit do kosika. Ako vidiet, krajina povodu je velmi dolezity udaj :-(
jozefj
Je to proste môj názor.Naších naozaj Slovenských výrobkov je už veľmi MÁLO.
njdevil
@hltavec , potichucky zavidim tem Primalex, akonahle ho zozeniem a dokupim hasiaci pristroj peciem!!! Inac, toot je Oscarovy prispevok!!! A bez konkurencie...
evanaaa
@hltavec , škoda, že nie je v receptoch, nemôžem si ho pridať do KK na výstrahu!!! Ale ako recesia je to dobré, no nie každý, ako vidím, má zmysle pre humor. Možno mal byť skôr medzi Zážitky daný. A páči sa mi aj dodatok @zuzik01. Ináč, aktuálne, ja som písala, že škorica poľskej značky nemala vôbec chuť a vôňu škorice, asi bola zoškrabaná z tehly. Aj som ju vyhodila.
aankaa
no sranda.....:-)..kuchárska "bomba".....:-)
gordonko
skvelá tortička pre našich politikoch a orgány ,ktorý sú dobre platení zato čo dovolujú knám doviezť

na druhej srane nebudeme mať problém z nízkým dôchodkom... pri tak ,,kvalitnej,, strave sa ho nedožijeme a to im hrá do karát.
micanela
Hltavec - keď už doslova uverejňuješ čo si počul v rádiu Viva tak sa aspoň priznaj.
janara
myslím,že toto sem nepatrí ..nie je to ani smiešne, ani zaujímavé..moj názor
silvia68
Plač nám nepomôžem tak sa zasmejme , hoci aj cez slzy. Ja rádio nepočúvam, takže je to pre mňa takmer novinka, @zuzik01 správny doplnok receptu. Aspoň budeme ešte pozornejšie čítať , čo sa chystáme kúpiť.
zuzik01
nam je sice do smiechu, ale ked si predstavite kolko akoze slovenskych vyrobkov pochadza z Polska a bali sa u nas, tak je mi do placu... ved aj tie burgery v Anglicku boli od anglickeho vyrobcu, ktory mal dodavatela masa z Polska.. nuz a kedze "poliac" je vynaliezava, preco by anglicanom nezamiesali do burgerov aj trosku konskeho masa? mnaaam.. vsak aj nasi romski spoluobcania ho zvykli jest a ha.. este stale su tu :-DDD
hltavec
@michaela myslíš, že sa bi sa mi chcelo prepisovať niečo z rádia, ktoré som nepočul od 96´ ?? ta čosi...
jozefj
Koňské mäso je jedno z najkvalitnejších mäs.Veď kôň sa nenapije ani špinavej vody.Nechápem z čoho sa tu robí výsmech či z Poliakov alebo z koňov:???
evanaaa
@jozefj , jedla som koňskú salámu, bola dobrá, ale tu ide o nezávadnosť toho mäsa a odkiaľ pochádza, ak je ošetrené hygienikmi a zo zdravého koňa - ale kde je záruka v niektorých prípadoch, najmä u Rómov.