Diskusie
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 630 najnovší komentár dnes 12:40
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 630 najnovší komentár dnes 12:40
- Mimka946: Platkova želatina 9 najnovší komentár dnes 08:13
- Petra5: Dusenie mäsa 7 najnovší komentár 17. júla 2025
- Lopka1313: Pľúcka z ovce 12 najnovší komentár 15. júla 2025
- Mariena1: Candida albitas-protikvasinkova dieta. 28 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 173 najnovší komentár dnes 12:40
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Už ste o tom počuli? Túto účinnú zbraň proti otravnému hmyzu na balkóne má doma každý VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Nepečená strecha s mascarpone a ovocím VIDEO
-
Kuracie rezančeky s pestrou zeleninou VIDEO
-
Jednoduchý trik, ako šikovne dávkovať lepkavé suroviny VIDEO
-
13 slaných aj sladkých receptov: A zase tá cuketa! Nebojte sa bohatej úrody, toto sa z nej na Vareche varilo a pieklo minulú sezónu
-
Ako od Balatonu: Tradičné, zemiakové, bez kysnutia aj podľa Juraja Baču. 10 receptov na tie najlepšie langoše
-
Jednoduché pečenie: Žiadne miesenie, šľahanie ani vaľkanie cesta. 10 receptov na mrveničkové koláče s ovocím
-
Rýchle varenie: 13x špagety s letnou zeleninou. Spravte k nim omáčku z cukiet, paradajok či baklažánu, nikto nebude protestovať
-
Keď ju nestíhate jesť: Bohatá úroda cukiet? Toto sú spôsoby, ako ich spracovať, aby vydržali dni, týždne aj mesiace
-
Zavreniny: Žiadne nálevy, cukor ani sterilizovanie. Na tento jednoduchý spôsob konzervovania ovocia potrebujete len čistý pohár
-
Malý manuál pečenia: Ako pripraviť dokonalé piškótové cesto. Tieto rady vás zachránia pred debaklom
Je tu recept na cesnakovú pastu: cesnak so soľou a olejom. Na to sa chystám tiež, ale tento rok cesnak nemám, keďže som ho nesadila.
S cesnakom v uhorkách nemám dobrú skúsenosť. Neviem prečo, mne vždy zozelenie.
Na jesen u nás byva výstava zeleniny a ovocia. každý sa pochváli ,čo mu vyrástlo a tam sa zídu aj všeliaké zaváraniny lekváre,kompoty a pod. no a ten cesnak som tam videla i v oleji. ,nechutnala som,neviem posúdit, .Ale bola tam i 7 dl flaša plná cesnaku,nie s olejom ale iný nálev. Ja robím do malých flastičiek,bud od výživy alebo nejakých iných pochutin, najviac tak 2-3 dl. Ak mám alma papriku tak aj tú tam prsknem .Uhorky som robievala s nálevom z Deka, teraz si robím znojemský , tam je i sladidlo, a to je o niečom inom. Chutná mi viac, a robím s nim všetko čo je na kyslo. a ked nemám kopor, tak nahradím saturejkou. (čerstvá alebo sušená)
Ale ako vravím, je treba vyskúšat, každý má iný mlsný jazýček. No a cesnak sa dá nakladat celý rok. m.
www.kimlo.szm.com/zavaranie/zelenina/pikcesnak.htm...
Tento recept mám aj ja,toto je z vlaňajšej úrody:-)
Boli sme v Poprade a tám na námesti mali trh Taliani s rôznými produktami,či už sušené,alebo v oleji,taktiež rôzné syry,ryby a pod.
Zobrali sme si na okoštovanie z rôzných.Papriku a paradajky v oleji ,bola chuť skoro rovnaká ako robím ja,aj nam veľmi chutil cesnak.Bol čerstvy,chuť trocha kyselkavá,ale aj olejová.No proste bol výborny.
Bola by som rada,keby sa mi podarilo aspoň trocha napodobniť takúto chuť.
Pozdravujem.
Ancicka, jsou ruzne italske recepty jak nalozit cesnek. Jen mi dej vedet, zda byl cesnek nalozeny v cistem oleji + bylinky, nebo v octove marinade + trochu oleje
tak to neviem presne,ale zrejmä to bolo v octovej marinade s olejom,lebo bol jemne kyselkavý.