Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 7 najnovší komentár včera 17:40
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 449 najnovší komentár dnes 15:40
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 449 najnovší komentár dnes 15:40
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 7 najnovší komentár včera 17:40
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 233 najnovší komentár dnes 15:40
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 5 najnovší komentár včera 17:40
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 3 najnovší komentár 20. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Budú vítané: Syrové, tvarohové, bryndzové aj lacné. 11x slané drobné pečivo na vianočné sviatky
- Cukrárske tajomstvo: Ako zvyknete rozpúšťať čokoládu? Na tento dôležitý fakt určite nezabudnite!
- Pečené aj nepečené: 11 receptov na vynikajúce koláče a zákusky z tortových oblátok
- 8x plnené kokosky: Stavte sa, že tieto koláčiky sa cez Vianoce minú ako prvé
- Šuhajdy, grilážky, guľky: 10 tradičných nepečených vianočných cukroviniek. Toto sú hity každých sviatkov
Je tu recept na cesnakovú pastu: cesnak so soľou a olejom. Na to sa chystám tiež, ale tento rok cesnak nemám, keďže som ho nesadila.
S cesnakom v uhorkách nemám dobrú skúsenosť. Neviem prečo, mne vždy zozelenie.
Na jesen u nás byva výstava zeleniny a ovocia. každý sa pochváli ,čo mu vyrástlo a tam sa zídu aj všeliaké zaváraniny lekváre,kompoty a pod. no a ten cesnak som tam videla i v oleji. ,nechutnala som,neviem posúdit, .Ale bola tam i 7 dl flaša plná cesnaku,nie s olejom ale iný nálev. Ja robím do malých flastičiek,bud od výživy alebo nejakých iných pochutin, najviac tak 2-3 dl. Ak mám alma papriku tak aj tú tam prsknem .Uhorky som robievala s nálevom z Deka, teraz si robím znojemský , tam je i sladidlo, a to je o niečom inom. Chutná mi viac, a robím s nim všetko čo je na kyslo. a ked nemám kopor, tak nahradím saturejkou. (čerstvá alebo sušená)
Ale ako vravím, je treba vyskúšat, každý má iný mlsný jazýček. No a cesnak sa dá nakladat celý rok. m.
www.kimlo.szm.com/zavaranie/zelenina/pikcesnak.htm...
Tento recept mám aj ja,toto je z vlaňajšej úrody:-)
Boli sme v Poprade a tám na námesti mali trh Taliani s rôznými produktami,či už sušené,alebo v oleji,taktiež rôzné syry,ryby a pod.
Zobrali sme si na okoštovanie z rôzných.Papriku a paradajky v oleji ,bola chuť skoro rovnaká ako robím ja,aj nam veľmi chutil cesnak.Bol čerstvy,chuť trocha kyselkavá,ale aj olejová.No proste bol výborny.
Bola by som rada,keby sa mi podarilo aspoň trocha napodobniť takúto chuť.
Pozdravujem.
Ancicka, jsou ruzne italske recepty jak nalozit cesnek. Jen mi dej vedet, zda byl cesnek nalozeny v cistem oleji + bylinky, nebo v octove marinade + trochu oleje
tak to neviem presne,ale zrejmä to bolo v octovej marinade s olejom,lebo bol jemne kyselkavý.