Recept na nakladaný cesnak

ancicka - fotkaancicka 6. júla 2019 o 19:59

Vedel by mi niekto poskytnúť rcp. na nakladanỳ cesnak, osvedčený.
Ďakujem.

@zareaguj


12 odpovedí:
  • používateľ nemá avatartomeska 6. júla 2019 o 23:32

    Osvedčený a včera 5 chlapmi vychválený do neba. Ja nakladám spolu s uhorkami. Stačí 2-3 malé na flašu - 3 dl. Nálev robím ako na uhorky- " znojemský ". Nakladám ho vtedy ked uhorky a sterilujem spolu v hrnci . Po uležaní je tvrdý pekne chrumkavý. Korenie na 1 flašu : nové 1 -2 ks ,čierne 3-5 ks a bobkový list +- 2cm2- čiže malý kúsok. Niekedy pridám aj kúsok mrkvi. Nedávam olej. , to už je iná chut. Do nakladaných uhoriek tiež dávam cesnak a ked potom dám na tanier uhorky a je tam cesnak , tak prvý zmizne.Robila som aj bez uhoriek, ale nebolo to ono. Treba vyskúšat. každému chutná niečo iné.
    @zareaguj
  • dvorka - fotkadvorka 7. júla 2019 o 09:24

    Neviem či som pochopila správne, ale ja keď mám veľa cesnaku robím z neho cesnakovú pastu. Cesnak prelisujem, pridám do neho soľ (na 500 g cesnaku 200 g soli). Vydrží veľmi dlho po otvorení v chladničke.
    Je tu recept na cesnakovú pastu: cesnak so soľou a olejom. Na to sa chystám tiež, ale tento rok cesnak nemám, keďže som ho nesadila.
    S cesnakom v uhorkách nemám dobrú skúsenosť. Neviem prečo, mne vždy zozelenie.
    @zareaguj
  • finczi - fotkafinczi 7. júla 2019 o 11:45

    Tiež robím iba cesnak v soli. Občas som sa stretla s tým, že je strúčik pri uhorkách, ale nechutí mi to.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaevanaaa 7. júla 2019 o 17:25

    Cesnak som som si naložila len tak, do oleja, ale mám ho v chladničke už dlho, olej potom pridávam do niektorých jedál a dopĺňam v poháriku, čiže je ochutený cesnakom.....neviem, či by sa to dalo aj vo väčšom nožstve a zasterilizovať.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaevanaaa 7. júla 2019 o 17:25

    ...množstve, oprava.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatartomeska 7. júla 2019 o 18:23

    Ten moj cesnak ide už len do úst.Je to taká jednohubka .Iné využitie som neskúsila .A aj mne semtam pár kusov zmodrá,či zozelená. - neviem či zlostou či čím,???????
    Na jesen u nás byva výstava zeleniny a ovocia. každý sa pochváli ,čo mu vyrástlo a tam sa zídu aj všeliaké zaváraniny lekváre,kompoty a pod. no a ten cesnak som tam videla i v oleji. ,nechutnala som,neviem posúdit, .Ale bola tam i 7 dl flaša plná cesnaku,nie s olejom ale iný nálev. Ja robím do malých flastičiek,bud od výživy alebo nejakých iných pochutin, najviac tak 2-3 dl. Ak mám alma papriku tak aj tú tam prsknem .Uhorky som robievala s nálevom z Deka, teraz si robím znojemský , tam je i sladidlo, a to je o niečom inom. Chutná mi viac, a robím s nim všetko čo je na kyslo. a ked nemám kopor, tak nahradím saturejkou. (čerstvá alebo sušená)
    Ale ako vravím, je treba vyskúšat, každý má iný mlsný jazýček. No a cesnak sa dá nakladat celý rok. m.
    @zareaguj
     1x ancicka
  • kimlo - fotkakimlo 7. júla 2019 o 18:36

    Ja mám recept ktorý pred mnohými rokmi prezentoval v tv Ivan Červenka, vyskúšal som to a je výborný ako príloha k masu alebo chuťovka na grilovačku:
    » www.kimlo.szm.com/zavaranie/zelenina/pikcesnak.htm...
    @zareaguj
  • 45678 - fotka45678 7. júla 2019 o 21:31

    @Kimlo (7.7.2019 18:36)

    Tento recept mám aj ja,toto je z vlaňajšej úrody:-)


    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarbuchtabuchta 7. júla 2019 o 22:47

    Ja cesnak mrazim, rozoberiem na struciky, niektore aj olupem, ak sa da, dam do krabiciek do mraznicky. Olupat ide lahko, je ako cerstvy, len je trochu sklovity. Vsetky ostatne konzervacne metody sa mi neosvedcili, alebo nechutili.
    @zareaguj
  • ancicka - fotkaancicka 8. júla 2019 o 13:47

    Dakujem,určite vyskúšam aj od@ @ Kimla,aj ten od@ Tomeska ,aspoň po 2 fľaštičky.
    Boli sme v Poprade a tám na námesti mali trh Taliani s rôznými produktami,či už sušené,alebo v oleji,taktiež rôzné syry,ryby a pod.
    Zobrali sme si na okoštovanie z rôzných.Papriku a paradajky v oleji ,bola chuť skoro rovnaká ako robím ja,aj nam veľmi chutil cesnak.Bol čerstvy,chuť trocha kyselkavá,ale aj olejová.No proste bol výborny.
    Bola by som rada,keby sa mi podarilo aspoň trocha napodobniť takúto chuť.
    Pozdravujem.
    @zareaguj
     1x 45678
  • používateľ nemá avatardormella 8. júla 2019 o 15:23

    @Ancicka (8.7.2019 13:47)

    Ancicka, jsou ruzne italske recepty jak nalozit cesnek. Jen mi dej vedet, zda byl cesnek nalozeny v cistem oleji + bylinky, nebo v octove marinade + trochu oleje
    @zareaguj
  • ancicka - fotkaancicka 9. júla 2019 o 10:48

    @Dormella (8.7.2019 15:23)

    tak to neviem presne,ale zrejmä to bolo v octovej marinade s olejom,lebo bol jemne kyselkavý.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist