Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 36 najnovší komentár včera 21:16
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 6 najnovší komentár 18. februára 2024
- Kristinaseda: Ako schudnúť, keď mi tak chutí jesť? 3 najnovší komentár 17. februára 2024
- Patricia317: Recept na bôčikovú paštétu 1 najnovší komentár 12. februára 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 36 najnovší komentár včera 21:16
- Kecupicek: Netradičný živý plot 27 najnovší komentár 16. apríla 2024
- Lenka46: Kam na výlet 29 najnovší komentár 15. apríla 2024
- Ivkamatko: Hovädzie na divoko 11 najnovší komentár 13. apríla 2024
- Kecupicek: Nevďačnosť 23 najnovší komentár 4. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 35 najnovší komentár včera 21:16
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Lístkové košíčky so šunkou, syrom a s vajíčkom VIDEO
- Bielková roláda s vanilkovým krémom a malinami VIDEO
- Rýchle buchty zo syra cottage VIDEO
- Makový koláč s tvarohom a vaječným likérom VIDEO
- Ako jednoducho vyčistiť pripálený hrniec VIDEO
- Perfektná bábovka s BB pudingom a cheesecake plnkou VIDEO
- Ovocné mafiny ako ovečky VIDEO
- Štart do dňa: 12x ovsené vločky na raňajky. Na obyčajné, zaliate mliekom či primiešané do jogurtu, hneď zabudnete
- Víkendové pečenie: 10 receptov na tie najlepšie koláče zo surovín, ktoré milujeme. Také naše, jablkovo-makové...
- Ku káve aj na oslavu: 9x obrátené jablkové rezy. S krémom, polevou či so šľahačkou to bude skvostný zákusok
- Príroda na plechu: Veľhory, vlny aj mraky. Zákusky z odpaľovaného cesta, neodolateľné a jednoduchšie než veterníky
- Za málo peňazí: Čo jednoduché navariť? Spravte fučku, starodávne sedliacke jedlo zo zemiakov, ktoré bude chutiť aj dnes
- Pekne tvarované: 10x sladké rožteky bez kysnutia, zato s tými najobľúbenejšími plnkami
- Nedeľný obed: Klasika v trojobale, v cestíčku, obrátené aj čiernohorské. 11x bravčové rezne
Je tu recept na cesnakovú pastu: cesnak so soľou a olejom. Na to sa chystám tiež, ale tento rok cesnak nemám, keďže som ho nesadila.
S cesnakom v uhorkách nemám dobrú skúsenosť. Neviem prečo, mne vždy zozelenie.
Na jesen u nás byva výstava zeleniny a ovocia. každý sa pochváli ,čo mu vyrástlo a tam sa zídu aj všeliaké zaváraniny lekváre,kompoty a pod. no a ten cesnak som tam videla i v oleji. ,nechutnala som,neviem posúdit, .Ale bola tam i 7 dl flaša plná cesnaku,nie s olejom ale iný nálev. Ja robím do malých flastičiek,bud od výživy alebo nejakých iných pochutin, najviac tak 2-3 dl. Ak mám alma papriku tak aj tú tam prsknem .Uhorky som robievala s nálevom z Deka, teraz si robím znojemský , tam je i sladidlo, a to je o niečom inom. Chutná mi viac, a robím s nim všetko čo je na kyslo. a ked nemám kopor, tak nahradím saturejkou. (čerstvá alebo sušená)
Ale ako vravím, je treba vyskúšat, každý má iný mlsný jazýček. No a cesnak sa dá nakladat celý rok. m.
www.kimlo.szm.com/zavaranie/zelenina/pikcesnak.htm...
Tento recept mám aj ja,toto je z vlaňajšej úrody:-)
Boli sme v Poprade a tám na námesti mali trh Taliani s rôznými produktami,či už sušené,alebo v oleji,taktiež rôzné syry,ryby a pod.
Zobrali sme si na okoštovanie z rôzných.Papriku a paradajky v oleji ,bola chuť skoro rovnaká ako robím ja,aj nam veľmi chutil cesnak.Bol čerstvy,chuť trocha kyselkavá,ale aj olejová.No proste bol výborny.
Bola by som rada,keby sa mi podarilo aspoň trocha napodobniť takúto chuť.
Pozdravujem.
Ancicka, jsou ruzne italske recepty jak nalozit cesnek. Jen mi dej vedet, zda byl cesnek nalozeny v cistem oleji + bylinky, nebo v octove marinade + trochu oleje
tak to neviem presne,ale zrejmä to bolo v octovej marinade s olejom,lebo bol jemne kyselkavý.