Varenie

Recept na domace prosciutto

katarina2511 - bez fotkykatarina2511, 16. januára 2014

Diskusia k téme

perla61
Ja som prvýkrát robila kačacie prsia podľa@tiginko , a musím povedať že boli neskutočne dobré, ale nechala som na nich aj trochu tuku. Keďže som si naivne myslela,že ich použijem na silvestrovskú misu,no vidiac už začiatkom decembra ako miznú z chladničky tak som druhú dávku urobila z bravčového karé(to je už tiež fuč) a teraz sa práve robí z bravčovej sviečkovej. No musím priznať,že mne ozaj chutili tie kačacia prsia. Takže odporúčam jadnoznačne rcp od @tiginko !!!!
milos1966
Ahojte vsetci, co mate radi susene maso, teda Prosciutto.
Na yutub sa toho napozerate vela, ale nikto vam nepovie vsetko. Je to hruba rozpravka o tom, ake je to jednoduche. Nie, nie je. Uz to bude pomaly rok, co som sa do toho pustil. Tiez som presiel internetom a patral som po informaciach. To co som ziskal bolo malo na to, aby som nemusel riskovat. Neodradilo ma to a pustil som sa do stavby susicky. Postavil som si vlastnu susicku prosciutta na tri sunky. Pomohol mi s nou moj priatel s ktorym som sa zoznamil tu ohladne udenia. Teda , kazde 4 mesiace jednu. Na buduci rok v Marci bude prva sunka hotova. Nie je to iba to, ze zasolit umyt , dezinfikovat a susit. Nie, nie je. Je to celorocna starost o taketo maso. Susicka musi byt schopna robit prievan, chladit, zohrievat. A to vsetko v uzatvorenom priestranstve.
Ak mate zaujem o moje skusenosti napiste mi, ci zavolajte, popripade pridete kuk. S pozdravom EV.
0902209040
emil.varga66@gmail.com