Varenie

Řapíkatý celer sterilovaný

mijaita - fotkamijaita, 15. októbra 2014

Prosím o radu pro jednu moji kamarádku, která má víc než běžné množství řapíkatého celeru a chtěla by ho zavařit. Prý se to dá jako okurky? O tom jsem nikdy neslyšela, ale někdo třeba tu zkušenost má? Samotnou by mě to zajímalo. Díky z ochotu !

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
aj ja mám nadbytok řapíkatého celeru, ale nevidím inú možnosť, ako nakrájať stonky, blanšírovať a zamraziť. Zavarený si ho viem predstaviť v rajčinovej šťave, asi vieš prečo, ale neviem ako ho potom využiť, noooo možno predsa. Listy som dala sušiť, ale veľmi zožltli, no arómu majú celkom dobrú, tak som ich pomiešala do petržlenovej vňate.
alena45
ide aj o to, na čo ho chce kamarátka použivať. Jedna možnosť je tú najšťavnatejšiu časť odsťaviť a šťavu skúsiť sterilizovať, alebo zamraziť, záleží od množstva.
eraserhead




šlo by to uvariť 2-3 minúty v náleve z vody, bieleho vína, vínneho octu, soľ, bobkový list, klinčeky vychladnuté uložiť do čistej flaše, pridať bobkový list, farebné korenie, klinčeky akomplet zaliať olivovým olejom. Variť - sterilizovať vo vodnom kúpeli 30 minút, nechať 20 dní odstáť a potom konzumovať.

Ja mám tento zeler veľmi rád surový
mijaita
Všem vám díky, určitě jste pomohli. Konečně jako vždy! :-)
nalpa
@mijaita , ja ak mam dostaok robim z neho jelly...ako jalapeno jelly/pepper jelly..takto je lepsi ako nakladany, vyraznejsi a fantasticky ako ku masam, natierkam, studena misa, syrom, labneh..proste je bajecny..na nete mas plno receptov, je to rychle a staci dat zelirovaci cukor alebo pektin ak ma vyrobeny.. cau
tinca
@mijaita podľa to ho na čo ho chce použiť.M ôže ho zavariť len v slanom náleve a použiť ako základ do jedál /sviečková/, ale chutný je aj zaváraný na spôsob ako uhorky. Mne sa nerodí, ja si ho kupujem a pripravím si vždy balíčky do mraziaku:)
mijaita
Ja snad diky vam jeste budu take zavarovat! :-) Chtela jsem to pro kamaradku a asi se pridam.
@nalpa tu paradajkovou sladkou delam strasne rada, takze to mam udelat z toho celeru? Rozvařit a osladit?
@tinca i to je zajimavé, právě chtěla něco jako okurky, že to někde slyšela. Tak uvidíme co kamoška si vybere.
1x tinca
mijaita
Od mojí kamarádky vyřizuji poděkování za každý recept zvlášť. Vybrala si jich několik, měla to jako pracovní úkol a udělá i pro sebe.
DÍK !