Varenie

Rada s parným hrncom:)

kejty - bez fotkykejty, 6. novembra 2012

Dobrý deň som tu nova neviem ako to tu ešte chodi.... mam parný hrniec a potrebovala by som nejake rady. Mate niektora tesco parný hrniec

@zareaguj


Diskusia k téme

nadia56
napis konkretne co potrebujes vediet, manipulacia s hrncom, recepty, udrzba...:-)
kejty
no asi všetko aj manipulacia aj recepty aj udržba.:) aj ty maš tesco značku?
nadia56
tesco znacku nemam, mam tescomu, princip parnych hrncov je v podstate rovnaky, ja v nom varim velmi vela jedal, aj vajicka na tvrdo, strukoviny, ohrievam v nom uz hotove jedla, roztapam maslo aj cokoladu,
posielam linky s receptami pre parny hrniec
 www.kucharka.weblahko.sk/Recepty-z-parneho-hrnca.html...

 diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=0&d=7185...
-tu najdes velke mnozstvo receptov
manipulaciu a udrzbu by si mala mat v navode k parnemu hrncu, ja nadobku na vodu z casu na cas preplachnem octom, nadoby na parenie sa daju umyvat v umyvacke riadu,
nech sa ti dobre vari-pari a na vareche je tiez dost receptov na parene pokrmy:-)
kejty
Ďakujem:) a to ako ohrievaš jedlo ake napriklad???? a tie strukoviny ? to ako bože no začinam....tak sa ospravedlnujem mam malinke dieťa tak varim sama len druhy rok:(
kejty
nadia56 prosim pošleš mi tie linky???? poslala si mi len jeden:(
kejty
no a hlavne ma zaujima to že ta nadobka na odkvapkavanie... tak ked parim napriklad len zeleninu tak v pohode v nej je len trocha vody. Ale ked robim komplet obed v PaH alebo mäso strašne rýchlo sa mi tam nazbiera voda....neskutočne veľa krát musim to vylievať... napr. minule som robila mäso na odmerke kde je voda min/max bolo treba doliať vodu doliala som a v zápäti všetka voda mi neviem akym spôsobom prešla do odkavapkavača...čiže som to musela vyliať:(
nadia56
jedlo ohrievam v ryzovej miske, no, okrem rezna vsetko, maso na stave, svieckovu, kapustnicu, co je prave navarene, jedlo mi neprihori a hrniec sa sam vypne, struhoviny si najskor na noc namocim v studenej vode, na druhy den vodu zlejem, namocenu strukovinu dam do ryzovej misky, zalejem horucou vodou/prevarenou/ jeden cm nad strukovinu a dam na 30 min. parit,potom ju uz mozes upravit ako chces, so smotanou, ako salat, pod maso, do polievky,neviem co mas rada, tak isto robim aj ryzu, tu ale dopredu nemacam len preplachnem,
s hromadenim vody ti neporadim, mne sa to este nikdy nestalo, trosku viac vody mam nahromadenej ked parim viac ako 50 min.

 diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=0&d=7185...
- vela varim podla tejto stranky
 www.kucharka.weblahko.sk/Recepty-z-parneho-hrnca.html...

nech sa ti dari a domacim chuti:-)
kejty
ak budete mať nove recpety napište mi:)
kejty
ahoj nadia 56 chcem sa opýtať dávnejšie som si s tebou pisala ohľadne PaH tak som si kupila výkonnejší a lepší:) tefal VitaCuisine Compact a písala si mi že všetko jedlo prihrievaš v PaH na koľko minut to tam davaš????
nadia56
ahoj @kejty , prihrievam v miske na ryzu ale aj v porcelanovych miskach, zemiaky, ryzu, kus-kus len na papieri na pecenie, zhruba tak 10 min. to ale zalezi od objemu potravy ktoru treba prihriat, ja tak robim najma preto, lebo nemusim stat pri sporaku, miesat, nic mi neprihori a hrniec sa sam vypne,
a hlavne tri rozne jedla zohrejem pri jednej spotrebe energie,
popripade si sama postupne odsleduj co kolko potrebuje-aky cas,
ked budes chciet este info, rada ti odpoviem, po pripade mozes mi napisat aj do tajnych sprav,
nech sa ti v paraku dobre vari-pari-ohrieva,peknu nedelu ti zelam:-)