Varenie

Punčové rezy

prdelinka - fotkaprdelinka, 17. júla 2012

Prosím o tipy,triky,recepty ako urobiť najlepší punčový rez na svete-
sama pre seba k narodeninám :D idem ho prvýkrát upiecť,plánujme
ho podávať na oslave.
Mám rada,keď je taký mokrýýýý až to steká po ruke.
a aký džem tam dať ??
ďakujem :)))

@zareaguj


Diskusia k téme

kimlo
Myslím že džem tam ide marhuľový...
redakcia
Foto a komentár od @rennatte : aj ja robim ako @margaretka28 , a do cesta, ktore bude puncove pred pecenim pridam hrozienka namocene v rume , nech sa ti vydaria a daj vediet ako chutili :-)


marikahr
ja robím vrchné a spodné cesto tenšie záleží na veľkosti plechu - buď 3-5-3 vajcia alebo 4-6-4 vajcia a polevu fondánovú ktorú som sa naučila tu na vareche od @cistinka
cez víkend som piekla na rodinnú oslavu na spodný plát som použila ríbezľovo-višňový džem a na horný marhuľový a samozrejme nešetriť rumom do zálievky :-)
evanaaa
Mimochodom, @prdelinka , stačí, keď si dáš punčové rezy do vyhľadávača a môžeš si z nich vyberať, nebudeš sa vedieť rozhodnúť.
prdelinka
@evanaaa ja viem,ja len chcem zistit tipy a triky ako na to:) nejake vychytavky na co prisli skusene varechacky :))) lebo ja teda nepeciem,ale hovorim si ze ked som zvladla tortu,tak zvladnem aj puncaky...a chcem aby sa mi vydarili.
jeka
Tri piškotóve cestá: 4 (bez PDP) + 5 (s PDP) + 4 (bezPDP)
ríbezľový džem
Sirup: 0,5 l lesná zmes sirup + 0,5 l citrónový sirup + 0,5 dc rum
citrónová poleva
lenusikpampusik
recept na puncove rezy som nasla niekde na tejto stranke, myslim .. bolo tam uvedene , 2 dc rumu, 5dc cerveneho sirupu, stava z pol citronu a do litra doliat vodou .. spravila som ho sice do modra, ale aj tak bol vynikajuci :))) kym bol cerstvy, bol tak akurat vlhky .. skusim najst ten recept, mozno pomoze .. inak, drzim palce :)