Punčové rezy á la Lindy (fotorecept)

Punčové rezy á la Lindy (fotorecept)
Foto: moli
moliMoli, recept pridal: 23. júna 2010 0:35Ďalšie jeho recepty

Dovoľujem si tento recept takto nazvať, lebo som si ho sama vymyslela a každý ho zbožňuje.Máme veľa členov v rodine, a v kruhu známych, ktorý ich milujú, ale najčastejšie ho pečiem svojmu manželovi.Takmer ku všetkým jeho sviatkom, je totiž to milovník (mojich) punčových rezov. :o)

Suroviny

48
porcií
50
minút
príprava
60
minút
na 150 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie a po jednom zhotovíme a upečieme 2 pláty ružovej piškóty a 1 plát žltej (bez farbiva).
Punčové rezy á la Lindy (fotorecept) - obrázok 1

2

Jeden plát žltý: Vymiešame si tuhý sneh z 6 bielkov, pridáme po lyžiciach 6 PL p. cukru a po jednom vaječné žĺtka.Ručne lopatkou vmiešame 6 PL polohrubej múky.Cesto vylejeme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 20 min na 150 stupňoch.
Punčové rezy á la Lindy (fotorecept) - obrázok 2

3

Dva pláty ružové: Na jeden potrebujeme:6 vajec, 6 PL p. cukru a 6 PL polohrubej múky, červenú potravinársku farbu.
Punčové rezy á la Lindy (fotorecept) - obrázok 3

4

Kým po jednom upečieme piškóty, zatiaľ si pripravíme zálievky.Ak nemám už z bazového sirupu, tak si uvarím číru zálievku zo 180 ml vody a 5 PL k.cukru.Keď vychladne pridám 2 PL rumu, 1 hlbokú ČL punčovej arómy.Ak robím z bazového sirupu, tak 200 ml sirupu, ČL punč. arómy a 2 PL rumu. 2x si pripravíme ružovú zálievku.Na jeden:100 ml sirupu "lesná zmes" a 100 ml sirupu "rumový čaj", 2 PL rumu a ČL punčovej arómy.Spolu na jeden plát 200 ml zálievky.
Punčové rezy á la Lindy (fotorecept) - obrázok 4

5

Keď nám pláty vychladnú tak si vezmeme ružový a rovnomerne ho pokvapkáme s pripraveným ružovým sirupom po celej ploche.
Punčové rezy á la Lindy (fotorecept) - obrázok 5

6

Potom ho natrieme lekvárom, najlepšie ríbezľovým, alebo s marhuľovým.
Punčové rezy á la Lindy (fotorecept) - obrázok 6

7

Položíme naň plát žltý a rovnomerne ho pokvapkáme s čírim sirupom.Opäť ho natrieme lekvárom a položíme naň posledný - ružový plát a pokvapkáme ho poslednou zálievkou.
Punčové rezy á la Lindy (fotorecept) - obrázok 7

8

Hotovú navrstvenú piškótu rovnomerne zaťažíme a zatiaľ si pripravíme polevu.Do hlbšej misy alebo taniera si preosejeme 300 g p.cukru a do stredu si prstom spravíme jamku.Do tejto jamky si nasypeme alebo nakvapkáme červené farbivo, šťavu z pól citróna, punčovú arómu čo nám zvýšila z fľaštičky a 1 PL rumu.Dáme si zovrieť trocha vody a pomaly z nej vlievame do stredu cukru, a zároveň masu miešame až kým nenadobudne konzistenciu : ani tuhá ani tečúca.Aby sa dala krásne rozotierať.Musíme s ňou však šikovne pracovať - natierať na piškótu, lebo rýchlo schne!
Punčové rezy á la Lindy (fotorecept) - obrázok 8

9

Hotovú rozotretú polevu necháme 1 hodinku tuhnúť a potom ozdobíme frkanými pásikmi čokoládovou polevou.Hotový zákusok necháme aspoň pól dňa odpočívať, kým sa chute prejdu piškótou.U nás sa tento čas vždy skracuje na max.30 minút. :o)))
Punčové rezy á la Lindy (fotorecept) - obrázok 9

10

Po odležaní - najlepšie do druhého dňa, nakrájame ostrým nožom na 40 - 48 rezov.
Punčové rezy á la Lindy (fotorecept) - obrázok 10

11

Prajem bon apetit!
Punčové rezy á la Lindy (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 23. júna 2010 o 12:53
    krásny punčák...robím tiež, hlavne pre môjho vnuka, ktorý ho zbožňuje...môj recept je trochu iný, ale vyskúšam ten tvoj...vyzerá výborne


  • moli, 23. júna 2010 o 13:12
    @alexdidi skúšala som rôzne verzie, až som si vymyslela a odskúšala tento viackrát a už ho inak ani nerobím.Našim veľmi chutí. :o)))


  • lucylee, 23. júna 2010 o 13:57
    tak tento koláč je výzva! Určite vyskúšam, len sa bojím, že je to na mňa moc zložité :-)


  • 2010, 23. júna 2010 o 14:01
    Ja som mal dva oblubene "socialisticke zakusky", puncovy a cokoladovy spic.Tak tento vyzera naozaj super...


  • evusik, 23. júna 2010 o 14:09
    punčáky ľúbim, ale nikdy som ich nerobila, pripadá mi to tak komplikované, ale ten tvoj je fakt krásny - taký profesionálny, pekný fotopostup.


  • babav, 23. júna 2010 o 15:13
    Je to okaty zakusok;skoda ,ze ja sa nekamaratim s potravinarskymi farbami.Recept je inac perfektny! @2010 , spic som mala tiez vzdy rada,ale ked som ho ochutnala pri poslednej navsteve ,bola som velmi sklamana;cisty margarin,s kvapkou niecoho zlteho,urcite nie vajcoveho likeru(?!)


  • moli, 23. júna 2010 o 17:07
    @lucylee vôbec to nie je zložitý recept a určite ani pre teba!!!Snažila som sa ho čo najjednoduchšie opísať, tak dúfam že som to nepokazila!Je to jeden z najprostejších a najjednoduchších zákuskov.Určite sa ti podarí, ak sa naň odhodláš. :o)))


  • moli, 23. júna 2010 o 17:11
    @evusik aj Vám len to viem napísať, že je to fakt jednoduché a nenáročné zhotoviť.A ďakujem za kompliment, že profesionálny, to je asi silný výraz, ale pečiem veľa, tak už prax v tom mám. :o)))


  • moli, 23. júna 2010 o 17:19
    @lucylee , @evusik , @2010 , @babav , a ostatní, všetkým vám ďakujem za príspevky :o)


  • klaura, 23. júna 2010 o 22:20
    vyzerá naozaj dobre ... ukladám, vyskúšam ... :)


  • hany2, 24. júna 2010 o 12:26
    ja tiež robievam punčák, len mám dve piškoty biele a stredná je ružová, je to ozaj veľmi ľahký koláč na prípravu


  • janadelfi, 4. júla 2010 o 20:32
    Paráda, aj moji favoriti boli a sú punčový rez a čokoládový špic s vajčeným likérom.... @moli ten tvoj punčák by som mohla....


  • moli, 4. júla 2010 o 20:37
    Ručím zaň že je výborný @janadelfi :o)


  • valusa, 11. augusta 2010 o 12:33
    robila som ho a veľmi chutilo celej rodine. Fakt jednoduchý a veľmi dobrý.


  • moli, 11. augusta 2010 o 17:13
    Jééééééééééééééééééééj, tak som rada že chutil!!! :o)))


  • hedka, 11. augusta 2010 o 21:27
    ziaden prasok do peciva ani nic???


  • moli, 11. augusta 2010 o 23:40
    Ani nič...??? @hedka ??? Nie netreba tam kyp.prášok do pečiva! :o)))


  • 3sandra3, 7. septembra 2010 o 13:27
    krásne vyzerá a isto je aj tak skvelý... vyskúšam pre moju family... :-)


  • moli, 7. septembra 2010 o 13:43
    Som rada, že zaujal, isto sa podarí, a potom prosím avízo! :o)
    Držím palce :o)


  • 3sandra3, 7. septembra 2010 o 17:38
    ešte som sa chcela opýtať, zálievka z ktorého sirupu ide na spodok na ružové cesto, zo sirupu lesná zmes alebo rumový čaj?...alebo je to jedno


  • moli, 7. septembra 2010 o 21:05
    Máme 2 ružové pláty a pre to robíme 2 zálievky ružové a z toho 1 sa skladá zo 100 ml sirupu "lesná zmes" a 100 ml sirupu "rumový čaj".Na jeden plát tak ide 200ml sirupu.


  • 3sandra3, 8. septembra 2010 o 09:03
    aha, tak už teraz tomu rozumiem... dakujem... lebo som nevedela ako, kedže sa mi zdá, že ten spodný ružový plát je o niečo tmavší ako ten vrchny ružový


  • nicopopa, 9. septembra 2010 o 01:25
    Mňam, mňam....Vyskušam


  • moli, 9. septembra 2010 o 09:16
    @3sandra3 môže byť že spodný plát bol tmavší, ale to sa mohlo stať tak, že sa mi podarilo do pišk.cesta vsypať viac červeného farbiva! :o)
    A fotku som robila ešte keď neboli rezy dosť dlho odstáte a nebolo pekne celé prepité.Na druhý deň je to skvelé rezať na rezy.


  • elisticka, 9. septembra 2010 o 18:04
    Lindi aj ja som rada ze som objavila tvoj receptik:-))))ukladam do KK syn ich zboznuje tak mu urobim k narodeninam:-))))


  • chocolate1, 11. septembra 2010 o 10:39
    hmmm...ja milujem punčové rezy :-* ale nebudú príliš sladké?


  • evanaaa, 11. septembra 2010 o 18:14
    Ajja robím punčové rezy, len som prešla na dia verziu. Tiež urobím 2 pláty žlté a 1 červený, ale nepoužívam farbivo, stačia mi sirupy a esencie- rumová a punčová a keďže nerobím veľa, pečiem len 1 plát z tretinového cesta na celý plech, ten prekrojím na 3 kusy, jeden rozmrvím, zmieša so sirupom, esenciami a pod.," mrvenicu " dám do stredu medzi dva pláty, ktoré samozrejme tiež poriadne popolievam zarobeným sirupom a lekvár dám malinový alebo ríbezlový. Je to jednoduchšie, netreba toľko piecť a tiež je dobrý. Ale tých spôsobov je viac, každý robí ináč.


  • moli, 28. septembra 2010 o 09:03
    @chocolate1 , vôbec nie sú moc sladké.Presladené ani ja nemusím, i keď som až moc mlstný jazýček, tento rez je pre moje chuťové bunky akurát.Ale opäť len stará dobra veta:"koľko ľudí, toľko chutí" :o)


  • 3sandra3, 7. októbra 2010 o 10:47
    ahoj moli,,,,tak som robila tieto tvoje punčové rezy.... a hádaj, aký bol ohlas...skvelý, všetkým chutil


  • moli, 7. októbra 2010 o 18:53
    @3sandra3 veľmi som rada, že si vyskúšala a že boli pohostení spokojný!!! :o)


  • tinka333, 17. októbra 2010 o 11:23
    tento vyzera uzasne.. urcite ho skusim.. :) moj prvy puncovyy, dufam ze bude taky dobry ako vyzera


  • moli, 17. októbra 2010 o 21:18
    @tinca , ja som presvedčená, že nesklame!Len ak odskúšaš, tak by som bola rada, ak by si sa ozvala aj so skúsenosťami a úprimným názorom :o) Ďakujem a veľa šťastia k prvému punčáku :o)


  • dogagador, 27. novembra 2010 o 22:47
    nadhera


  • tefalka, 18. februára 2011 o 12:36
    Dcéra ma narodeniny zbožňuje punčáky vybrala som si tento!!!! dneska pečiem, držte palce dúfam že sa podarí.....


  • moli, 18. februára 2011 o 12:43
    Som rada a podstená že volba padla práve na môj! :o)
    Prajem veľa úspechov a potom aj odozvu poprosím ako chutil :o) Dobrú chuť a dcérke krásne narodeniny a všetko dobré!!!


  • tefalka, 29. marca 2011 o 17:59
    ..dnes som sa sem konečne dostala a chcem sa podakovať,za úúúúžasný recept,bol naozaj veľmi chutný a aj krásny,mala som ho odfotený v manželovom mobile a ten samozrejme nevedel na čo to tam má tak to zmazal, no čo už.....inak punčák to bol môj prvý,ale super.


  • betka11, 18. apríla 2011 o 22:34
    moli zaujímavy postup ja tiež robím punčové ale nálev dávam len na stredný plát a polevu robím citronovu s trochou červenej farby takže ružový,pre ostatné žienky nebojte sa punčáku,treba vyskúšať a potom budete piecť pri každej príležitosti


  • 3sandra3, 23. apríla 2011 o 18:43
    tak dnes som ich opäť piekla... u nás doma tie rezy hrozne miznú,,, ani sa človek nestihne otočiť... :-))


  • moli, 3. mája 2011 o 08:41
    Punčák je naozaj jeden z najjednoduchších zákuskov, len raz ho treba vyskúšať a na druhý krát to už pôjde aj z hlavy. @betka11 , tento podla mňa vymyslený je taký akurát, ani mokrý ani suchý, viaceré kamarátky čo ho robia si ho vychvaľujú. A @3sandra3 , som rada, že Vám doma chutia! :o)


  • angeli23, 12. októbra 2011 o 21:23
    Tento recept od teba som robila už zopárkrát a stále sa ho nevieme "nabažať". Je perfektný. Je jednoduchý a aj môj syn Samko mi pri pečení rád pomáha. A pri jedení ešte radšej.....


  • astheart, 19. júla 2012 o 09:13
    Já jsem "punčák" ještě nikdy nezkoušela upéct. Tak ale teď se už vážně na něho chystám! :))))))))


  • stacy77777, 19. júla 2012 o 09:34
    vyzerá naozaj nádherne


  • nicopopa, 16. augusta 2012 o 11:19
    aké rozmery má váš plech? Dakujem za odpoved, Nico.


  • moli, 2. októbra 2012 o 13:23
    @nicopopa , rozmery môjho plechu v ktorom pečiem tieto rezy sú:27x36 cm-vnútorné miery. :)


  • nicopopa, 3. októbra 2012 o 13:18
    Dakujem, urobila som kolac a je užasny. Dakujem za dobry recept. Pekny den, Nico


  • tati, 17. októbra 2012 o 20:06
    Chystam sa robit vas kolacik ;-) a mam otazocku,zijem v zahranici a tu sa neda zohnat puncova aroma.Myslite ze ho mozem urobit bez nej a dat tam len tu rumovu aromu? Dakujem pekne za odpoved :-)


  • moli, 23. októbra 2012 o 13:05
    @tati , určite môžete urobiť rezy aj bez punčovej arómy s náhradou Rumu, či Rumovej arómy.Dajte ju i do polevy na vrch rezou, miesto punč.arómy.Ak máte možnosť použiť aspoň sirup s príchuťou Rumový čaj na zálievky, tak budú mať rezy isto skvelú punčovú podobu :)


  • vierina, 23. novembra 2012 o 08:44
    tak tento punčák som vyskúšala podľa vášho receptu Moli ešte v lete a odvtedy iný nerobím...fakt úúúúúúžasný :)


  • lenor, 5. decembra 2012 o 20:46
    Ahojte moli, chystám sa ho upiecť, a chcem sa opýtať, koľko práškového farbiva treba na jeden plát približne? Ďakujem


  • moli, 6. decembra 2012 o 08:55
    Velmi som rada,že mojou maličkosťou vymyslený zákusok chutí!Velká vďaka,za to,že sa sem prídete poďakovať,pocihváliť sa... :-)


  • moli, 6. decembra 2012 o 09:02
    @lenor ,práškového farbiva stačí odhadom pár zrniečok,ak sa bude zdať málo červená,ešte stále môžme prifarbiť :-)


  • blackwolfer, 30. decembra 2012 o 14:21
    Najlepšie punčové rezy aké som kedy jedol! Perfektné, aromaické a 100x lepšie ako z nejakej pekárne! 1*


  • moli, 1. januára 2013 o 12:39
    Hmmm, to mi je kompliment, som veľmi rada, že takto chutia @blackwolfer !!!Ďakujem... :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist