Varenie

Prosim poradit

claudie - bez fotkyclaudie, 10. apríla 2014

Morok z kosti -co s nim ? Vraj je to vyborne,ale samotne na chlebe,posolene -nechuti :-( Dakujem za rady :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

rea1
ak sa nám nepodarí zožrať ho všetok ešte za horúca s chlebom, robievam z neho špikové halušky do polievky. ale recept spamäti neviem, lebo ich robievam zriedkakedy, musím pozrieť doma. dúfam, že nezabudnem. :-)
bubaya
Morok sa dáva do talianskeho rizota, a s ním je rizoto báječné, alebo z neho môžeš urobiť knedličky do polievky - ako pečeňové.
bubaya
Knedlíčky do polievky:
3 dkg špiku
1 celé vajce
4 - 5 dkg strúhanky /radšej menej/
soľ, muškátový oriešok, korenie....
Špik dobre roztrieť nožom, alebo vidličkou, pridať ostatné prísady, narobiť malé knedličky, variť cca 5 minút. Odporúčam najprv uvariť jeden na skúšku, aby sa nerozvarili všetky,ako sa to podarilo mne.
Ak je cestíčko husté, zriediť mliekom, alebo vývarom. Ak riedke, pridať strúhanku.
claudie
Dakujem vsetkym,skusim knedlíčky do polievky :-)
evanaaa
Ja si naschvaľ kupujem špikové kosti ( Makovec), veľké, a mám ho rada hneď za tepla na chlieb, ako aj @rea1 , ale aj to lojové mastné na mäse, má tiež podobnú chuť ako špik z kosti.
astheart
:) U mě doma je to pochoutka pro psa. Morek z kosti vylíže za pár minut do čista! :)
rea1
usilovne som hľadala recepis na tie špikové knedličky do polievky a toť, @bubaya ma predbehla. robím presne také isté. niekedy do nich pridávam aj trochu rozotretého cesnaku. špiku zdar a maškrtníkom zvlášť! :-))