Raz a boloto ked otec ešte nevaril pre anielov ,rozbil zo dve vajíčka vyšlahal ich s olejom pridal trošku soli a na drobúčko posekanú zaváranú kyslú uhorku a urovú cibulku,a už sme maškrtily hranolky či poekané zemiaky ,možno pomôže.
Ahoj @tedko ja robím sojovú tatarku tak že rozmixujem udené tofu / možeš aj biele,ale udené má vyraznejšiu chuť/ s troškou vody a pridáš tak ako do tatarky, cibuľu, horčicu soľ, korenie, citrón a ostatné pochutiny ktoré sa do tatarky používajú, Ja to robím a je to veľmi chutné.
ja ju robim zo sojovej muky: 2 pol.lyzice hladkej soj. muky uvarime na kasicku s 1 dl vody asi 3-4 min.Po vychladnuti dame do mixera a po kvapkach pridavame asi 1,5 dl oleja.nakoniec pridame cibulu, sol, horcicu ,citronovu stavu ,kyslu uhorku , cier.korenie -podla chuti. Na zaciatku je to riedke a zhustne az ked to postoji asi 20 min.po vyslahani .Moje deti roky netusili , ze namiesto klasickej tatarky jedia -sojovu :-))))
na tie sójove veci ja som to stratila,chybička se vloudila,veľmi
pekne dákujem.