Zdravá výživa

Prosim o rady...

silvi - fotkasilvi, 13. mája 2015

Idem si kupit v polsku kury nosnice. mate pre mna nejake rady ako na to? bojim sa ze budu nosit malo vajec.

@zareaguj


Diskusia k téme

jozka2
silvi,nebudu ti znasat malo vajicok a dokonca aj celu zimu budu nosit ak im budes do krmu davit posekanu zihlavu so srotom-cimkolvek a v zime zasa susenu das do zemiakov ci ineho tepleho krmu a o vajicka mas na dlllho postarane.
rulik
ako píše @jozka2 , nosnice potrebujú dobrú stravu a zelené kŕmenie, mama im pridáva do kŕmenia ešte granule pre nosnice a nemá problém,
smejkad
neviem, ake su tvoje chovatelske skusenosti, ale hlavne by som si dala pozor na zdravotny stav ( hreben,nohy,perie,oko),vek a telesnu stavbu, hlavne ak ide o mladky ci dospele sliepky, na kurcatach toho vela neuvidis
no a potom hranice, aby si nemala smolu a nepytali od teba osvedcenie...
smejkad
co sa tyka chovu,v predoslych komentaroch je pravda, ziadna zavreta sliepka nebude prospievat a produkovat ako sliepka s volnym vybehom na slnku a trave :-)
babidka
Problem vidim iba v tom , ze budu z Polska . Nie zeby ti nerozumeli :-)Ale kupila som raz nielen nosnice stare aj mlade , husi, kacky aj brojlery a ....a vyhynuli do jedneho . mame to do Polska nedaleko a aj cenovo to bolo dost vyhodne , ale olutovala som to velakrat . Nase /slovenske/ sliepky ostali , polske nie . Veterinar mi potvrdil podozrenie , ze som s nimi doniesla virus ktory kantril vsetko co nebolo zavakcinovane . A vakcinovane som mala iba vlastne sliepky a sliepky od serizneho slovenskeho chovatela . Takze ak sa rozhodnes ich kupit , dobre si kazdu prezri ci su zdrave - ci im netecie z nosa , nie su zablsene , zanedbane , velmi vychudnute. Ak nemas istotu , ze boli vakcinovane - porad sa radsej s veterinarom ci sa daju zaockovat dodatocne . Ked kupujem nosnice od chovatela ktoremu verim , viem ze kuriatka dostali vsetko co mali dostat a ze mi preziju .
Inak - sliepky potebuju vybeh aspon 1m2 na jednu sliepku , aspon aku-taku ochranu pred prudkym slnkom a dazdom .Ako zelene objemove krmivo najlepsie zihlavu alebo sekanu lucerku ci datelinu , kostihoj , scerbak . Ja krmim iba srotom psenicnym a kukuricnym, pridavam vitaminove doplnky od veterinara . No a mali by mat aj miesto kde by sa mohli "pelesit "/:-)/ to znamena nejaku vacsiu nadobu alebo kutik kde by bola sucha hlina ci piesok .Tam sa vzdy sliepky trosku povalaju -popelesia a tak sa zbavuju parazitov a precistia si pierka . Je to pre nich nieco take ako pre nas kozmetika :-) No a 1-2x do roka kupel proti vsiam a parazitom . Drzim palce nech sa ti dari ! Ak budes mat pochybnosti - napis mi mail, mam v profile adresu .
nalpa
siiilvi, ved to jednoduche, normalka .......sliepka co ma pekne vyfarbeny hreben a laloky, stihla pekne stavana nie obezna matrona , vrtka a svitko zobka kazdu sekundu a zhana potravu az preskakuje ku susedom ,ma ocividny a viditelny zaujem o sex cize kohuta tak ! ze az ma od neho az odrety chrbat a dokonca vsade o tom keca tak ze jej zobak nezavrie ..to je dobra nosnica...:))))
gabriele
@nalpa ... beťarská odpoved :) ...no šak u nas na vychodze śe takej jak śi ty hutorelo-ta to taka nalpa!!!...čiže beťarka...čiže ty- (opica) :)
1x majami
aroooo
no a ja som hneď na začiatku aj zle prečítala nadpis, k tým kurám sa mi pritrafilo ešte 1 písmenko a som žasla, čo to ideš kupovať...´==::)))
jozefj
V Poľsku majú aj dobré veci.Ale daj si poradiť varechačkami. kúp SLOVENSKE.
nalpa
@gabriele , ta to ty to tu?..a tak na mne sumne po nasim hutoris ..hej, heej, aj doma me tak volali a dakedy tyz ze ancikrist.. :o) ...ale mne to jedno,ja idzem sebe po valale, kaminky pukaju a spivam ..





PS: a zeby sce znali, kedz se opytace gazdu dobroho abo dochtora ta vam povi to iste co ja napisala.... bo to tak!,,,,,kedz scece kurocku co nese, musice patric jak se nese !
silvi
dakuje koceny za vase rady urcite idem do polska do noveho targu tam maju moji znami dobre skusenosti a podla zvysku sa budem riadit. ste mile tvory.
gabriele
@silvi tak nech sa Ti sliepocky vydaria :)...a ked im budes pustat taku krasnu muziku od Marienky Mačoškovej, co tu dala @nalpa...tak budu urcite znasat jedna radost :)
1x nalpa
bubaya
Moja svokra neviem ako, ale kúpila za kartón kuriatok a bol to skoro samý kohút. V živote som nevidela, aby 6 kohútov naháňalo sliepku po dvore, a sliepka zrazu frrrrrrrnk - vyletela na slivku.