Rôzne

PROSÍM O RADU

snezienka11 - fotkasnezienka11, 27. decembra 2012

Nepoznáte niekto prosím niečo proti vypadávaniu vlasov? V posledných mesiacoch mi ich vypadlo naozaj veľa. Niekoľkokrát za deň si vyťahujem klbká vlasov a vlasy sú tiež všade okolo: v posteli, vo vani či na kabáte...
Odporúčili mi žihľavový šampón. Ale aj tak mi stále padajú. Potom som skúsila rôzne šampony na zosiľnenie korienkov ale nič mi nepomáha. Každý u nás doma sa sťažuje, a keď mám pravdu povedať začína ma to ozaj trápiť...tak mi vlasy rednú...:(
Preto som sa obrátila na vás. Hladám nejaký prírodný liek od vás, skúsených varecháčov. :)

@zareaguj


Diskusia k téme

elian44
Neviem či to pomôže aj tebe, ale mne celkom pomohli koloidné minerály, kúpila som v lekárni.
michsamant
Mozno mas zlu stravu. Moze to byt nejaka kozna choroba. Najlepsie je sa poradit s lekarom.
bubaya
Dercos, alebo niečo iné s účinnou látkou Aminexil dosť pomohli môjmu švagrovi. Ja sa chémie bojím, ja všetko na prírodnom základe. Mne zas pomáha Henna každé 4 - 6 týždňov, zábal na celú hlavu nechám takých 6-8 hodín, koľko vydržím. K tomu Komonicové vlasové tonikum od firmy AKH - aj ostatné veci na vlasy. /nie ATOK, to je horšia značka/. Vyskúšaj olej na umývanie, neboj sa toho, je to fantastická vec. Všetko nájdeš na tejto adrese:  www.aromatherapy-sk.eu/e-shop/...
babidka
V prvom rade by si mala navstivit lekara - vlasy vypadavaju pri mnohych zavaznych aj banalnejsich ochoreniach , pri nedostatku zeleza, pri poruchach stitnej zlazy ...je toho vela . Treba liecit zakladne ochorenie a az potom budu uspesne aj lokalne opatrenia -rozne sampony a olejceky , vodicky ci tonika .Tvoje telo sa ti snazi povedat , ze ma nejaky problem - tak ho pocuvni !
broni
Odporúčam piť žihľavový čaj trikrát denne. Prvú šálku čaju na lačno pred raňajkami a poslednú najneskôr o 17:00. Čaj pite maximálne 3 týždne, potom si dajte aspoň týždeň pauzu a kúru môžete opäť zopakovať. Nielen, že vlasy zhustnú, pečienka sa poteší, vyčistí sa pokožka, spevnia nechty, ale aj nálada bude veselšia :o) Mám to odskúšané na ženách, aj na mužoch ;o)

Najdôležitejšie je ! ! ! nestresovať sa ! ! !

Ešte viem, že je dobrá vlasová kozmetika salon textures šampón aj kondicionér, len je to neskutočne drahé.
tothka
Prosím ťa, poslúchni, čo ti radí @babidka a to čím skôr. Viem o čom hovorí .
nadia56
@snezienka11 , ja by som necakala na rady-hoci niektore mozu byt dobre, sla by som cim skor k odbornej lekarke, zelam ti vela uspechov:-)
helca103
keď mi pred rokom začali padať vlasy najprv mi lekárka povedala,že to nič nie je a mám si kúpiť multivitamín.Padanie vlasov neprechádzalo ani po mesiacoch užívania multivitamínu, horčíka a zinku... Potom som zmenila lekárku a zistili mi nefunkčnú štítnu žľazu, takže ak Ti môžem poradiť najprv lekár a popri tom môžeš skúšať zinok a horčík.
Môže to byť obyčajný stres, nesprávna strava ako píše @michsamant , ale najlepšie urobíš keď pôjdeš na vyšetrenia
marianne
Najskor si zajdi k lekarovi nech vyluci nejake vaznejsie ochorenie.(poruchy stitnej zlazy, slaby imunitny system...).Ak si v poriadku,tak vlasy vo velkom vypadavaju aj pri nadmernom strese.Ak aj to vylucujes,tak zmen stravu,to je alfa aj omega.Zinok+C pomaha,lecitin taktiez.Ked pogooglis najdes kopec uzitoznych informacii ako sa stravovat,aby vlasky boli zdrave a krasne.Vela zohrava aj genetika,ale aby takto vypadavali,normalne nie je...
dandulka
Ja s týmto problémom bojujem veľa rokov. Skúšala som všetko možné, stále sa to nezlepšuje. Dokonca mi vypadali celé kolesá. Stým mi našťastie môj kožný lekár pomohol, vlasy dorástli , no stále vypadávajú. Budem tiež rada ak niekto poradí osvedčený recept proti vypadávaniu. Vyskúšam Hennu ako poradila @bubaya.V každom prípade by si mala ísť lekárovi.
marika9
Určite najprv lekár. Mne pomohli dve veci. Silný odvar cibuľových šupiek nanášať a vmasírovať do pokožky hlavy pred umývaním a nechať pôsobiť aj dve hodiny. Keď to vydržíš, úspechy sú neuveriteľné. Druhý je liek z Nemecka Keltican forte. Je to len výživa pre nervové bunky, ale s úžasným účinkom. Má len jednu chybu, nedá sa u nás kúpiť. Aby si verila, mne vypadali vlasy z veľkých a častých dávok antibiotík a skutočne som ich mala veľmi riedke a tieto dve veci mi neuveriteľne pomohli.
snezienka11
Všetkým vám naozaj veľmi pekne ďakujem. Vyskúšam vitamíny a nejaké metódy, ktoré ste mi napísali a ak to nezaberie vyberiem sa s maminou predsalen k tomu doktorovi. Ešte raz ĎAKUJEM. :) Vedela som, že dobrí ľudia na vareche mi poradia. :)
paploska
nepíšeš či neberieš nejaké lieky. mne sa to stalo po jedných hnusákoch a tak som ich zrušila a problém zmizol. Ale začala som si ich pravidelne zmývať silným žihľavovým vývarom (bolo to v lete, takže z čerstvej žihľavy). už nie sú také súper ako bývali, ale vypadávanie skončilo. no určite bude najlepšie navštíviť čo najskôr lekára...
medulienka122
Moja zlatá @sne žienka11, počúvni na radu starších: povedz svojej obvodnej lekárke, ozaj to môže byť napr. z nedostatočnej funkcie štítnej žľazy., ale aj z milióna iných vecí. A nemáš aj veľmi suchú pokožku? Lebo vtedy je to jasné, nepočúvaj na naše babské rady, lekári ti to povedia isto a nariadia liečbu, tak ako ti to radia naše žienky
honestka
pridavam sa k devam ktori ta posielaju k lekarovi a ziadaj najprv o kompletne! vysetrenie stitnej zlazy aj so sonogramom.
vodicky a stavicky ti nepomozu ked si v stsve o akom pises, ver mi zo skusenosti ktore som tiez nazbierala v nedavnej dobe.
Prides iba o velke euraciky ak budes chciet skusat vsetko co najdes ako ZArucene rady na webke.
tiez by som ti odorucila precitat si clanok, ktory tu uverejnila @jerica.
abdul
Kolegovi začali padať vlasy. Dôvod : Váčok hnisu na zube. Po vytrhnutí zuba dorástli. Keby som nevidel - neverím. Takže lekár. Na kadejakých multi čulti minieš iba peniaze a výsledok veľmi neistý.
tiginko
určite nejaké vyšetrenia a popri tom tiež odporúčam pitie toho žihľavového čaju a na vlasy skôr lopúchový šampón než žihľavový, nájdeš ho v lekárňach, ja som ho kúpila v takej samoobslužnej (Sunpharma tuším?).
bodenloos
Ako tu uz zaznelo, najlepsie je navstivit lekara. Problem moze mat roznu pricinu, hormonalnu, paraziticku, nedostatok niecoho,kozne ochorenie, atd. Hladat risenie problemu bez zistenia priciny moze sposobit este viac problemov.
elian44
@babidka ako vravíš, tie koloidné minerály som si kúpila presne kvôli chudokrvnosti, lebo tabletková forma železa je pre mňa ťažká na žalúdok, to s tými vlasmi bol len vedľajší efekt:) Mimochodom železo mám teraz v norme:)
45678
@snezienka11 bez problémov a rizika vyskúšaj vtierať do pokožky brezovú vodu, predávajú napríklad v Kauflande, podľa kvality vlasov/suché, mastné/ už po týždni môžeš pozorovať účinok, no treba to aplikovať aspoň 6 týždňov aby sa oživili vlasové cibuľky a samozrejme, sama najlepšie vieš, či Ťa trápia nejaké psychické, či fyzické zdravotné problémy a podľa toho sa rozhodni a vyhľadaj odborníka:-)
gubics
Pri chorobnom vypadavani vlasov sa nemožno spoliehať na babské lieky. Ja sa desaťročia zaoberám alternatívnou medicínou, a netrúfla by som ti poradiť len bylinkové šampóny.Tak ako to už poradili predchádzajúce varecháčky, to chce súrne vyšetrenie u kožného lekára, takže neotáľaj a začni nový rok návštevou lekára. A keď sa už zistila príčina tejto poruchy v Tvojom organizme, môžeš vyskúšať šampóny a výťažky byliniek, ktoré ti doporučili, ale popri liekoch ktoré napíše lekár. Držím Ti palce.
sejla
No ja by som skusila ties lekara no a ties recept mojej mami ktori zabral aj po chemoterapiiji,,,, najlepsie domaci alkohol .... jedna ku jednej a namocit do toho zihlavu ..pat stoniek ,ale to treba pockat na jar ,lebo ta je najlepsia.....viem este je daleko .... toto stoji na tmavom mieste asi dva tyzne v skle... a potom na tampon macat a potierat kazdy vecer ,alebo kazdy druhy..... skuste .... mozno pomoze aj vam ....no skuste aj lekara....
sejla
to jedna ku jednej ,,,,, riedit vodou prevarenou, vychladnutou
slawi
@mijaita ja tiez pouzivam biosil plus.Ja som zdrava(ak nepocitam celiakiu) a vlasy vypadavali o sto sest.Nahodou som natrafila na biosil a vravim si vsak vyskusam nie je to drahe a je to bez lepku.A naozaj zabral a aj nechty mam pekne.Kupim si vzdy niekolko baleni ked pridem na SK.
Ale ako ti uz poradili najprv musis k lekarovy.
siskam
Tiež mi začali veľmi vypadávať vlasy, je to už viac ako rok. Kožný lekár mi predpísal Alpicort - na vtieranie do pokožky vlasov po umytí a známa lekárnička mi poradila tablety Forcapil. Možno kombinácia týchto dvoch prípravkov mi zastavila vypadávanie vlasov, ale žiaľ asi po štyroch mesiacoch to začalo všetko znovu. Podľa výsledkov z krvi mi žiadnu príčinu nezistili. Takže znovu vyhľadám lekára a dám si vyšetriť hlavne tú štítnu žľazu. Ale dovtedy skúsim ten cibuľový odvar aj brezovú vodu. Takže @snezienka11 , lekári na príčinu určite prídu. Držím Ti prsty.
zuzik01
ja nenecham dopustit na pripravok Inneov proti vypadavaniu vlasov a na ich hustotu, pozri napr.:
 www.xparfemy.sk/inneov-hustota-a-objem-vlasov-60-tablie...

Je to sice drazsi vyrobok, ale pouzivam ho uz niekolko rokov. Nikdy sa mi nepodarilo dopestovat dlhsie vlasy, vzdy mi po nejakej dobe zacali vypadavat... Inneov beriem raz rocne v 3-mesacnej kure a hned po tych troch mesiacoch vidim rozdiel ;-) Urcite odporucam ;-)
zuzik01
este som chcela dodat, ze tiez som navstivila kozneho lekara, ktory mi akurat potvrdil, ze ano, vypadavaju mi vlasy a dal mi nejaky specialny sampon a vodicku. Podla mna je to ale problem, ktory je potrebne riesit zvnutra a nie zvonku...
trdielko
..ahojte,urobila som si cesto na vanilkove rožteky,dala na noc do chladničky a tera ho nemožem spojiť.Čo mam robit poradte...
mariamka
@trdielko tuk stuhol preto je to sypke, nechaj ho pri izb. teplote zohriat a pekne ho teplymi rukami prehnet, ono sa podda