Rôzne

Prosim o radu ako pripravit toto

marek1248 - bez fotkymarek1248, 28. novembra 2014

Zdravim,prosim o radu ako toto cudo co som dnes kupil v obchode pripravit.Vyzeralo to ze by to mohlo byt dobre hotove ,ale neviem co s tym dalej.
Myslim ze je to na pecenie,ale necham si rad poradit.Som sam chlap momentalne v zahranici a rad by som si nieco dobre pripravil na vykend :-)


Dakujem za kazdu radu.
Marek

@zareaguj


Diskusia k téme

obor123
Je to rolovane plece. Útvar to vo vode ako na Veľkú noc.
marek1248
Varene nechcem!!!! chcem to upiect
Keby som to uvaril a potom zapiekol?Pokazil by som nieco?
radost
uvar..chleba..chren..najjednoduchšie ako poradiť viem..:-)
evanaaa
To je čerstvé mäso? Vypadá, akoby bolo pripravené na pečenie, je už aj zviazané, aby držalo tvar. Nie je nič napísané, či je už ochutené, alebo nejaké rady na prípravu? Ale asi nie, lebo inak by si sa nepýtal. Počkaj, možno sa nájde niekto, kto to pozná a poradí ti, mäso si odlož, a sprav v sobotu, či v nedeľu. Mrzí ma, že ti neporadím. len dúfam, že tá sieť tam môže zostať aj pri tepelnej úprave. Takto balia údené mäso ( pliecko), a po uvarení sa sieť dáva dolu.
marek1248
Ok dik za radu,ale ked uz to musim uvarit,tak ako?,pocitam ze asi do vody sol pridal a alebo sa mylim?
evanaaa
Zaujímavé, mne sa komentáre len teraz ukázali, myslela som, že odpovedám prvá. Ak by to bolo údené, tak jasné, uvariť, ale na údené to nevyzerá, tak ti dobre neradia. Treba asi upiecť.....možno aj tú sieť dať dolu a potom mäso pripraviť na pečenie - ocesnakovať, okmínovať, posoliť, a pod.
marek1248
evanaaa dakujem za reakciu,je to surove maso v nejakej sietke.Ako som to zbadal v obchode,sa mi vybavilo tiez nieco take ako pecene atd,ja som absolutny antikuchar,ale ked mi niekto poradi postup tak to zvladnem.
zolik
Poznam, musis to najprv v celku aj so sietkou uvarit. Potom sietku rozstrihat, odstranit a mäso mozes dat rychlo na vysokej teplote upiect. Pridaj tekutinu a maslo, alebo mast a pivo. Pozor, pri peceni rychlo vysycha. Ochutnaj tu rolku po uvareni ako radi @radost , je to vyborne.
marek1248
evanaaa,ocesnakovat znamena co?staci ked na to nasypem suseny cesnak,alebo cerstvy dat kam,osmazit najprv,alebo ja uz neviem.Cele to vyzera zlozito nejak
marek1248
Dik Zolik,ale ako dlho to presne varit a kedy pridat tekutinu?pred,alebo po vareni?Ja som uplna Lama v tomto
zolik
Teraz pozeram, ze na obale je "Schulterrollbraten" a braten znamena piect. Nie je na zadnej strane obalu napisany sposob pripravy = Zubereitung? Ked ano, tak odfot a ked potrebujes, tak ti to prelozim.
marikahr
Ja by som to urobila na sposob bavorskeho kolena - najskor varit v osolenej vode s celou cibulou a niekolkymi struckami cesnaku + bobkovy list a cele korenie - cca 30 minut; potom sietka dole podliat vyvarom a ciernym pivom a pridat aj tu cibulu a cesnak + dalsi cesnak (mozes aj cibulu) a prikryte piect pri 180-200 C cca 1-1,5 hodiny vyskusat ci je makke; nemozes na tom nic pokazit
marek1248
To znie super :-) len keby som vedel ze to bude take komplikovane tak to nikdy nekupim.Vyvar myslis co,tu vodu v ktorej sa to bude varit?
zolik
tak mi je luto, sposob pripravy uvedeny nie je. Len informacie pre konzumenta, ze mäso je idealne na pecenie a varenie.
@marikahr rada je velmi dobra, len doba pecenia sa mi zda pridlha, kedze rolka je uz predvarena (a nie su tam kosti) Ale super napad, to by mohol varechacsky novacik zvladnut. Co ty nato @marek1248 ?
marek1248
Co ja na to?Ja mam teraz viac otazok ,ako odpovedi :-) neviem co je vyvar...atd
zolik
Nepridavaj ziaden vyvar, len to pivo + trocha vody. Pivo mas urcite doma, kedze si v Bavorsku a je weekend. ;-)
marikahr
Ale neboj! ;-) Ano ten vyvar a ak to nema tuk mozes aj pridat mast alebo olej a pocas pecenia polievat a pripadne aj obratit
marikahr
Tak ak to uz je predvarene potom staci upiect a podliat pivom a pridaj ajcesnak a cibulu tym nic nepokazis ;-)
marek1248
Takze ak som to dobre pochopil,maso uvarit v osolenej vode s celou cibulou a troma strucikmi cesnaku,bobkovy list a korenie. 30minut.potom to dat do pekaca a zapiect nejaku dobu?
marikahr
Prepac, kym som pisala zolik napisal ze masi uz je predvarene
marek1248
zolik,pivo mam,jasne :-) ale basu plzna toho Bavorskeho som uz prepity
marek1248
a ako zistim ze maso je uz upecene?Varit to pol,hodinu,hodinu,hodinu a pol?Alebo iba tak podla pocitu,co ja nemam :-(
marikahr
Takze daj do pekaca, cibula, cesnak korenie ak mas aj bobkac
Podlej pivom, ak je maso bez tuku mozes/nemusis pridat mast alebo olej
Ak je to solene (skus oblizni) uz nesol, ak nie tak pridaj sol
marikahr
Nevar len podlej pivom a prikryte peć
Vyskusat sa da aj tak ze skusis odrezat kusok a ochutnas ci uz sa da
marek1248
Dakujem marika,ale pekac mam nechat ked to to bude v trube yotvoreny alebo zakryty?To su tie veci,ktore su pre vas samozrejme,ale pre neznaleho je to otazka tanier,alebo kos...co je u mna bohuzial 30-70 pre kos
marek1248
Dik Marika,takze nevarit,maso ako je do pekaca,cibula,cesnak,korenie,podliat pivom a nechat piect
marikahr
Nechaj zakryty a ked to uz bude akoze dost makke - to vyskusaj. Ci by si to uz dokazal žut :-) tak to este nechaj odokryte zapiect do ruzova 10 15 minut a este tym vypekom polej len si to uz sleduj ku koncu aby ti tonezhorelo ! Držim palce ;-) akbudes mat otaZky pocas pecenia pis! ;-)
tatranocka
Nedočítala som sa,žeby to bolo plnené.Môžeš to piecť tak ako to je,len si to osoľ a okoreň.Do pekáča si daj masť (ak máš),ak nie tak na dno olej a opeč to dookola.Potom pridaj jednu cibuľu a rozkroj jednu hlavičku cesnaku,vytlač strúčiky a pridaj do pekáča.Podlej 1/2 cm vodou a daj do rúry na 180-200°C.Kontroluj si,či netreba priliať vodu a ak áno,tak jedine vriacu.Občas otoč,nepichaj doňho vidličkou.Myslím,že tak za 1,5hod. bude.Osobne by som ho z tej sieťky vybalila a tak upiekla.Bežne to robím s údeným rolovaným plieckom a drží.Pokiaľ máš nejaké korenie napr.na steak,trošku mletej č. papriky,čili môžeš dať (skôr predpokladám,že nemáš :) ) V ČR takto predávajú rôzne plnené mäsá,ktoré sa už len upečú (regionálni malí výrobcovia) a sú s nimi ľudia spokojní,sú kvalitné.
nadia56
@marek1248 , ak by si chcel vyskusat nieco ine ako klasicke pecenie, tak vyskusaj toto: maso ochut/sol,korenie,bylinky-co mas rad/zabal do 3az 4 vrstiev alobalu, daj piect na 90stupnov do rury na rost na 6-7 hodin, vyber z rury a nechaj v tom alobale trosku vychladnut-alebo aj do druheho dna,
je to odskusane a maso je velmi dobre, stavnate
tatranocka
@zolik napísala som najjednoduchší spôsob,lebo predpokladám,že keď "čudo",nemá ani šajnu čo kúpil a o varení-pečení detto.Nenecháme ho, chudáka nášho, v zahraničí hladovať ☺☺☺.A keď sa podarí,máme na vareche ďalšieho kuchára,hehe...
@marek1248 po upečení skús sieťku stiahnuť a nechaj mäso vychladnúť.Krájaj ostrým nožom až po vychladnutí.
zolik
@tatranocka zlata, presne tak som to myslela. Vyborny navod pre chlapa, ktory nema, ako sa zda ani sajn na co sluzi kuchyna. Uz teraz som zvedava na spravu o konecnom vysledku od @marek1248. Prave som dokoncila adventny veniec, tak aj Vam vsetkym v tejto diskusii prajem pekny 1. adventny vikend.
marek1248
Tak este raz raz dakujem pekne za vsetky rady.Zajtra sa do toho pustim a dufam ze sa to bude dat jest.Napisem ako to dopadlo a foto hotoveho produktu :-) Dufam ze to stihnem zajtra do osmej,lebo ak by sa to nepodarilo,comu davam velku sancu,tak musim stihnut obchod,aby som kupil aspon parky a zemle.Nemcuri maju totisto v nedelu vsetko zavrete.
radox1
urob ako ti dal link 2010,v ziadnom pripade maso nepredvaraj,to je tu taky sprosty zvyk,maso vyvarat vo vode,do ktorej vytecu chutove latky a potom ho dosusit v rure.
2010
@marek1248 , ked mozem poradit na buduce kup najlacnejsiu rolku z bocika aj s kožou, nikdo ich nechce vonku - drzia dietu- a maju dost penazi, odbal, napln ked sa ti chce a mas o 100% lepsi stavnaty vysledok ako to pliecko.





frezia
To mas bravcove rolovane pliecko, nerrozbaluj to, mas to ochutene rozmarinom, posol to, posyp kminom, korenim, trocha pokvapkaj olejom, daj do pekaca, podlej trochou vody, prikry a pec. za hodinu a pol mas hotove dobre mäsko, ako na obrazku od @mariamka.
Ked je hotove, stiahnes sietku a pokrajas.
evanaaa
@marek1248 , ocesnakovať - ak ideš piecť mäso, tak si ho potri pretlačeným cesnakom, ak máš lis na cesnak, ak nie tak si cesnak roztlač plochou stranou noža a potri mäso, opeč ho zo všetkých strán, daj do pekáča, podlej tekutinou ( inak, ten vývar, to je akože hovädzí, zeleninový alebo hydinový - polievka číra), pridaj ten výpek, na ktorom si mäso opekal, najlepšie ale na masti, rozkrojenú cibuľu, a ešte aj pár prekrojených - ošúpaných strúčikov cesnaku. Môžeš dať aj jednu prekrojenú papriku a paradajku a nakoniec, ak sa ti mäso upečie, vyber ho a cez sitko to preceď všetko a lyžicou pretri v sitku, budeš mať po stuhnutí dobrú masť na chlieb. Rúru si rozohrej na 200°C a po vložení mäsa tak za 10 min. stiahni na 180-170 C a peč, počas pečenia podlievaj tým, čo máš v plechu, ak by sa ti voda vyparila, tak prilej trochu, ale teplú. Za takých 70-80 min. by to malo byť, ak nie peč ešte chvíľku.
evanaaa
Aha, kmín som zabudla, jasné, aj ten dáš.......