Prosím o radu.

an3da - fotkaan3da 3. novembra 2012 o 14:01

Skúsila som sterilizovať paradajky a cviklu a sa mi podarilo. Zaujíma ma či by som mohla upečené mäso, ktoré je teraz v zmrazovači, prepiecť a sterilizovať do pohárov?

@zareaguj


18 odpovedí:
  • mijaita - fotkamijaita 3. novembra 2012 o 14:49

    @an3da samozrejme, perfektne a snadno! Tak jsem zavarovaly maso na dovolené abysme mely pro deti kdyz jsme byli pod stanem. Také se zavaruje veprove maso kdyz se zabiji cunik. Musis ale nejmene hodinu. Udelej to v troube! Jen na rost naskladej sklenice a nastav si teplotu na 100 - 120°C a nech to tam hodinu. Druhy den bych to opakovala. Stejne tak delam i houby.
    Zkus, neboj se toho :-)
    @zareaguj
  • turistka - fotkaturistka 3. novembra 2012 o 14:53

    @mijaita , s tou rúrou -výborná vec, tiež niekedy vyskúšam takto sterilizovať mäso či huby, doteraz som iba v hrnci.
    @zareaguj
  • an3da - fotkaan3da 3. novembra 2012 o 15:46

    Ešte som sa zabudla opýtať ako mám mäsko natlačiť - s masťou či s vodou? Môže sa tam dať pomedzi aj cibuľa lebo paprika?
    @zareaguj
  • ubka - fotkaubka 3. novembra 2012 o 15:58

    @an3da práve som minulý týždeň dávala do pohárov pečené mäso:
    nakrájam na väčšie kúsky, nasolím a nechám asi hodinu postáť, potom vložím do pekáča pridám na štvťky pokrájanú cibuľu, rozkrojím celé dve hlávky cesnaku bobkový list , celé korenie čierne aj nové pár guličiek a dám piecť do rúry cca na 1 hodinu, potom mäsko ešte teplé vložím do pohára, precedím šťavu, rozdelím do pohárikov , uzatvorím víčkom a nechám vychladnúť, na druhý deň dám sterilizovať na jednu hodinu, ak sa nepoje vydrží aj celý rok :-))
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaevanaaa 3. novembra 2012 o 16:07

    Ja som mäso piekla a do pohárov som ho dala a zaliala výpekom - masťou. J akeď idem mäso piecť, nedávam olej ale dosť masti, ešte tam dám okrem cesnaku ( do plechu) aj paradajku , papriku a cibuľu, aby sme mali na chlieb dobrú mastičku, ale pri tomto sterilizovan ju rozdelím aj so šťavou do pohárov. A sterilizovala som dvakrát.
    @zareaguj
  • marika9 - fotkamarika9 3. novembra 2012 o 18:03

    Takto sterilizované mäso mi vydržalo aj tri roky.Teraz to práve skúšam s michalkami. Verím, že aj tie prežijú.
    @zareaguj
  • hubata - fotkahubata 3. novembra 2012 o 19:27

    Moja babka dávala upečené mäso do geletky a zaliala masťou. V chladnej komore vydržalo až do leta, len bolo treba dbať, aby mäso bolo zaliate v masti, aby sa tam nedostal vzduch. Takže sa na kraj sporáka postavila geletka aby mäso kleslo na dno a zaliala ho masť.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 3. novembra 2012 o 19:29

    Svokra odkladala pečené mäso po zabíjačke nesterilizované. Naukladal ho do hrnca, zaliala roztopenou masťou tak, aby ani kúsok neostal holý a nechala vychladnúť. Keď bolo treba, vybrala potrebné množstvo a hrniec postavila na slabý plameň, aby sa masť roztopila dostala nad mäso. Vydržalo celé leto.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 3. novembra 2012 o 19:30

    S @hubatou sme asi písali naraz, ale aspoň máte potvrdené, že to funguje.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarcistinka 3. novembra 2012 o 19:39

  • an3da - fotkaan3da 3. novembra 2012 o 19:53

    Aj moja svokra zalievala masťou, a ked sme chodili na dovolenku vždy sme si do jednej nádoby zaliali upečené kuriatka. Dˇakujem všetkým za rady, od cistinky som si aj uložila recept.
    @zareaguj
  • gubics - fotkagubics 4. novembra 2012 o 07:36

    My sme doma robili mäsové konzervy z kačíc, ktoré sme chovali, ale mali sme k tomu špeciálne poháre na konzervovanie tzv.mäsovky, v ktorých sa zakonzervované mäso udržalo veľmi dlho,len sa muselo sterilizovať aj 2krát, aby bolo bezpečne sterilizované. Žiaľ, už mám z tých fliaš len pár kusov a dnes sa už nedajú kúpiť.(tieto boli so skleneným viečkom, a dali sa použiť do nekonečna, kým tie dnešné viečka šrubovacie, ktoré sa niekoľko krát použijú začnú z vnútra hrdzavieť).
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarjeka 4. novembra 2012 o 14:26

    Ešte k tým vaším komentárom pripajám,že dá sa konzervovať aj klobaska,bud varená ,lalebo pečená...
    @zareaguj
  • an3da - fotkaan3da 4. novembra 2012 o 15:10

    @gubics , viečka je možné kúpitˇ a nie je to drahé, áno - rýchlo zhrdzavejú, a na tie sklenené viečka sa aj ja pamätám, ešte mali aj gumu, však? @jeka - ako tú klobásku, v masti alebo s čím,
    @zareaguj
  • an3da - fotkaan3da 4. novembra 2012 o 16:45

    Ešte raz pripomínam že mäsko mám upečené v zmrazovači. Ked ho vyberiem, stačí ak roztopím masť s trochu vody, dám tam soľ, natlačím mäsko do pohára, zalejem s tým, uzavriem viečkom a sterlizujem - 2 krát?
    @zareaguj
  • an3da - fotkaan3da 4. novembra 2012 o 16:46

    Ach, habordilo - sterilizujem.
    @zareaguj
  • gordonko - fotkagordonko 4. novembra 2012 o 17:34

    .... do pohárou môžeš dať aj upečenú kačaciu či husaciu pečieňku a zaleješ tukom
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarjeka 5. novembra 2012 o 13:53

    @an3da ,áno, a pamätám si ,že ked sa u nás robila zabíjačka(to bolo už dávno ),tak otec daval do fliaš aj klobasu ,ako sa povie "surovú",podlial trocha vody a zavarál.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist