Rôzne

Prosím Admina, asi Tomáša

perla61 - bez fotkyperla61, 24. októbra 2013

Prepáčte,ale som registrovaná skoro tri roky.Je síce pravda, že som
nepridala ani jeden recept,no som tu na Vareche takmer denne.
Recepty nepridávam z toho dôvodu,že mám pocit,že všetko čo
viem tu už je a radšej čerpám inšpirácie na rôzne obmeny. No už
posledné týždne mám pocit,že nechodím na Varechu, ale na
nenávistné a vlastne ani neviem ako to nazvať, ale "doslova hrozne
nedôstojné debaty a invektívy" niektorých TZV tiež
varecháčov.PROSÍM urobte s tým niečo,lebo takto táto doteraz
krásna a zmysluplná stránka celkom stratí svoj účel.Ďakujem za
všetkých ozajstných ctiteľov VARECHY.

@zareaguj


Diskusia k téme

afrodit
Pripajam sa,niektore debaty sú tu neznesitelne a pre mňa tiež nezmyselne.
marianne
no....mohlo by to zacat Tomas tym,ze jasne stopnete diskusie takeho charakteru,kde sa napriklad zerie svokra s nevestou a riesia to na vareche.A aby toho nebolo malo, zapletie sa do toho tretia osoba a zalozi dalsiu diskusiu,ktora ma asi taky zmysel,ze sa tam riesi asi toto: mojho kona otca brata syn...
To by ste mali zvladnut,lebo potom treba zmenit nazov webu a uberat sa inym smerom.
To uz je na hranici unosnosti a ja sa povazujem za tolerantneho cloveka.Rozmohlo sa tu nieco,ze argentinske telenovely su suvix.A roztahovanie invektiv,nenavisti a intrig po receptoch a diskusiach nema konca.Nie som sama,ktora si mysli,ze o com toto je?? Ci sme tu spravne....
methi
Ja navrhujem, aby ludia mali sudnost a prestali pisat somariny. Chodia sem dospeli, ci deti? Kto komu lopatkou...
kuchticka
Ked sa mi nieco nepaci IGNORUJEM a idem dalej.
Pozdravujem slusnych - spravnych varechacov.
pipnat
ja varechu sledujem pomerne dlho, ale až nedávno som sa zaregistrovala a tiež si myslím, že by sa tu mali komentovať len recepty a to k veci...súhlasím s @kuchticka- jednoducho čo sa nepáči, odignorovať, nekomentovať a nerozpútavať žiadne "boje"....a snáď bude kľud:)
tetuska
súhlasím, lebo niektoré rozpravy nie sú o receptoch, ale už o iných témach a keď má byť varecha varechou tak by sme sa mali predovšetkým baviť o receptoch... ale uvítam aj príbehy spojené s varením a pečením, to sú také zábavky, nad ktorými sa človek sem-tam pousmeje... ale človek chce niekedy poradiť a debata sa zvrhne celkom na inú tému... stalo sa to už aj mne...
broninka
presne tak, príspevky typu "ako si zije zora czoborova" sem naozaj nepatria...a diskusia okolo toho...
mijaita
Onehda jsem položila k jednomu receptu velice slusny, nijak zlý, dotaz. Co se sebehlo kolem toho za zlobnou diskuzi včetne hysterickeho vylevu vkladatelky receptu, ze ma temer srdecni zastavu a aby se uklidnila, sla luxovat, mě jednoznačně utvrdilo v tom, že v takove společnosti nemám potřebu pobývat. Chodím sem od tédoby pouze číst. Nedivím se mnohým, kteří udělali totéž. Stránky absoultně ztratily kredit vyjímečnosti.
mariamka
p. @mijaita som rada ze vas vidim :) presne si tu diskusiu pametam, a za vsetky rady od vas moze byt kazdy len rad, su zial ludia ktori sa nechcu poucit, odosobnit a vsetko beru osobne, mrzi ma ze vas Varecha ako taka sklamala, aj este odolavam, ale uz mam doma taku malu lekaren :)) k teme nemam co povedat, nema to zmysel
mijaita
@mariamka uz jsem toho tady cetla dost, ale tohle mi doslova vyrazilo tehdy dech. Kdyz se tu neda diskutovat, kdyz se mam bat neco napsat, nema to smysl pro me. Psat jen neustale "uzasne", "kk" me nikam neposouva a povazuji to za ztratu casu. Odlozenych receptu mam hodne, vetisnou jsou opravdu na pochvalu. A pokud ne, nedovolila bych si napsat proc to nebylo ono. Nikdy nevim, jestli nedostanu po ustech. A za to mi to nestoji. Jsem pro diskuzi, ale ta se tu nevede. Bohuzel. A stranky stagnuji ve stavu, ve kterem jsem je opustila, i kdyz sliby tu od Tomase take byly. Odchazeji uzasni lide, ale mam jejich RSS a s nimi diskutovat neni problem. Ja se take rada necemu priucim !
mariamka
p. @mijaita som rada ze ste aspon pasivny divak a stale v obraze,, ja tiez obcas napisem "uzasne" a "nadhera" a podobne privlastky, lebo viem, ako pochvala potesi a motivuje, najme zaciatocnikov, ale napr. napisem aj svoju skusenost, na druhej strane rada prijmem konstruktivnu kritiku ci pripomienky, od vas urcite, tak prosim budte opet aktivny ucastnik, chybaju tu takito ludia, ja sa rada priucim, aj ked moje recepty su daleko od vasho levelu :) a redakciu uz neriesim, zial nemame inu alternativu, chvilu som bola na MMB, ale tam to zaspalo dobu uz pred 10 rokmi a ceske ci ine stranky ma nelakaju
tatranocka
Tu je dôležité vedieť,komu nekomentovať recept (v dobrom a už vôbec nie kriticky).Vtedy vyštartuje autorka a niekedy si recept komentuje sama.Má odpustené,neviem aká budem v jej veku...
kuchticka
@miaita , skoda! Velmi rada som citala tvoje vsetky prispevky (o tvojich slepickach a jine) teraz mi tu budes chybat.
Ignoruj vsechny negativni prispevky jak to delam ja. Lide jsou ruzni, musime prehlidmout hodne veci v zivote, odpoustet jedine tak muzeme v romto nedokonalem svete dobre existovat. Zdravim do Prahy.
mariana33
@mijaita...myslela asi môj recept a reakciu...ospravedlňujem sa mijaita, že som tak blbo vtedy reagovala...mala som ozaj zlý deň...ešte raz prepáč...
mijaita
Chtěla bych jeste dodat, ze s @mariana33 jsme to uz uzavreli v TS. Ale dalsim a dalsim tu vadi, kdyz se jejich recept setka s kritikou, byt velice dobre minenou, slusnou formou podanou. V posledni dobe byl drsne napaden varechac, ktery se slusne zeptal, proc je zapotrebi olivovy olej, kdyz repkovy je lehci. Pisatelka receptu se malem preskocila a drsne na nej vyjela. V pripade tomto jde jen a pouze a vysvetleni, co je tandoori . Diskuze plodna, diskuze na urovni, diskuze velmi poucna. Ne tak ale pro vsechny. Proc tak?
 varecha.pravda.sk/recepty/tandoori-kurca-s-jazminovou-ryz...

Myslim si, ze v takovych pripadech by bylo dobre, aby vlozil reakci admin. Tak by se dalo hadkam v diskuzich trochu zabranit.

mijaita
Prosim admina o upravu predchoziho prispevku. Dekuji
eviana
@mijaita , sú veci, ľudia, situácie, ktoré sa človek aj v reálnom živote musí naučiť ignorovať, aby neprišiel o zdravý rozum... a tak isto je to aj vo virtuálnom svete, detto na vareche - jednoducho nič nie je len čierno-biele. Takže naozaj nevidím dôvod na nejaké teatrálne odchádzanie z tejto stránky alebo utiahnutie sa do úzadia. Máš čo povedať, máš čo naučiť a ukázať, tak pokračuj, mnohých nás veľmi potešíš, aj svojou konštruktívnou kritikou. Myslím si, že ešte stále je tu dosť kvalitných prispievateľov aj receptov... a komentáre pod nimi čítať nie je povinné, obzvlášť tie na hranici vkusu a ľudskosti.
jozka2
no,ani ja nevidim aby sa odchadzalo z varechy pre niekoho kto nevie mieru,ja tu chodim skutocne za relaxom,je pravda,ze niekedy kritizuju ludia ktori podla mna nemaju paru o vareni,napr.k receptu listokove cesto,alebo odpalovane,bola az s pohorsenim skritizovana osoba receptu,pretoze napisala piect pro 200-220stup.C,no co k tomu dodat,ak neviem a nerozumiem radsej drzim hubu a krok,alebo si to niekde v kuchar.knizke nastudujem.mijaita tvoje recepty mi naozaj chybaju-nestrajkuj,vrat sa spat,ved ani v kostole nie je stale ticho,potrebujeme aj takych aj takych.
mijaita
Ale mne komentarem nejde o me, ale o druhe! Resilo se tady jak s rypavymi, ci zlymi prispevky nalozit. Nejde o odchazeni, ale o to, ze takove otravuji a obtezuji druhych a ne kazdy je unese a nevsima si jich. Jak uz tu bylo v diskuzich mnohokrat zmineno, lide se boji byt i slusne kritiky a rozmaha se to tu velmi. Tak jsem myslela, ze by takove zlostne kometare meli v zarodku utnout admini.
katkat
joj zeny ved uz sa na to vykaslite... ignorujte sa ked sa nemate rady, aj tak svoju pravdu jedna druhej nikdy nedokazete... tolko je tu peknych receptov a tolko hroznych komentarov... poviem si ze mudrejsi ustupi a idem dalej:)
katkat
@mijaita nemyslela vas, skor som to adresovala tak do eteru tym co sa tu hadaju a osocuju donekonecna a este dalej :) len som nevedela kam presne to napisat ked sa tu vsetci hadaju vsade... a myslim ze to celkom suvisi s povodnou diskusiou, tak som sa vyjadrila
tiginko
no @katkat očividne nepochopila, o čo ti ide @mijaita. Ja si myslím, že redakcia ťažko ovplyvní chovanie ľudí. A nemôžem súhlasiť s tým, aby vymazávala komentáre, ktoré sú iným ľuďom nepohodlné, pretože by tu mala byť istá sloboda vyjadrovania sa, pokiaľ sa samozrejme nejedná o urážky a nadávky. Ide o to, ako si schopná ustáť slovný útok od človeka, o ktorom si jednoducho môžeš pomyslieť, že je to nejaký frustrovaný chudák, ktorý môže byť nevychovaný, nevie čo je taktnosť a vôbec nerozumie konštruktívnej kritike. A ešte keď je sebestredný ON, ktorý si myslí že nad neho nie je, tak to máš raz-dva. On tvoju kritiku nepochopí a berie ju ako útok na svoju osobu a tak aj reaguje, v súkromí sa zrejme tiež správa ako hulvát alebo despota. S tým naozaj nič redakcia neurobí. Myslím si, že by si si takéto veci vôbec nemala všímať, veď je tu toľko ľudí, ktorí ťa zase naopak budú počúvať a môžu načerpať od teba veľa kvalitných informácií, z tvojich krásnych receptov je to poznať. Keď napíšeš kritický komentár, tak aspoň si rozumní ľudia všimnú, že máš svoj názor a nestrkáš hlavu do piesku, lebo tu je poriadna mlčiaca väčšina. A keď si z tej kritiky nezoberú nič autori receptu, tak tí, ktorí majú záujem o kvalitné varenie, určite áno. Podľa mňa treba neskúseným kuchárom napríklad stále dokola vtlkať do hlavy, že umelé dochucovadlá a margaríny by nemali používať, nech sa naučia, aká je pravá chuť dobrého jedla, keď už im nezáleží na zdraví. Aj keď sa na kritika znesie sprška hromženia od ostatných. Minule sa jedna mladá varecháčka priznala, že odkedy chodí na Varechu, naučila sa používať iné, kvalitnejšie suroviny ako dovtedy, zanevrela na črievkové syry, zbytočne nepoužíva vegetu a bujony. A za toto to stojí, keď aspoň pár ľudí zmení svoje stravovacie a kuchynské návyky. Mne sa teda zmenili tiež a som za to Vareche vďačná. Mňa veľa naučili nielen ľudia, ktorí varia donedávna pre mňa veľmi netradičné jedlá, ale aj "nepríjemní kritici". Z bežného stereotypného varenia sa u nás v rodine stalo dobrodružné varenie plné prekvapení, zistila som ako málo stačí k vytvoreniu chutného, plnohodnotného jedla. Rodina je spokojná a moje labužnícke bruško tiež...
tiginko
no pána, aká slohová práca z toho vyliezla....
alena45
no veru, pekne si to napísala, tak jasne a zrozumiteľne. Úplne zbytočné sú tu aj večné vytie na nebesá, aby sme boli k sebe slušní a bla bla bla. Buď niekto slušný je alebo nie je. Nezmení to ani stoprvá výzva. A naozaj, keď chcem byť varecháčkou, tak sem nebudem dávať recepty typu "slonie žrádlo" a všelijaké miešaniny polotovarov do jednej masy. To predsa nie sú žiadne recepty a možno tu by mohli už v začiatkoch admini zakročiť a nepustiť sem také voľačo. Niekedy príliš demokracie škodí. Tiež sa mi nepáči večné povzbudzovanie mladých, ktorí navaria bežné jedlo, ktoré je na Vareche už desaťkrát, odfotia mobilom, ak vôbec, pochvália sa, že navarili, a keď sa im dohovorí, tak je zle - nedobne. Načo povzbudzovať také lajdáctvo a šlendrijánstvo ? Že sú mladí ? Tak nech sa pozerajú a učia. Admini by mali v týchto prípadoch zasiahnuť tak, že nájdu ten istý recept a doporučia mladému nádejnému Varecháčovi, aby pod existujúci recept pridal svoju fotku. A bol by pokoj. Aj to je demokracia.
amelie
ja sa už pomaly bojím ozvať, aby sa mi zas neušlo nadávok a upozornení, že si mám svoje zbytočné rady nechať pre seba:-( ... a to aj vtedy, ak to napíšem konkrétnej osobe do TS...
katkat
no nepochopila, lebo som necitala, tak pardon :)
honestka
suhlasim aj s poslednymi komentarmi od @ @ tiginko, alena.
Naviac nesuhlasim s vymazavanim ziadnych komentov!

Je smiesne ked sa clovek dostane k receptu po case a zisti, ze polovicka komentarov kvoli ktorym vznikla diskusia je vymazana a jeden si moze len domyslat preco /samozremje okrem vulgarizmov!/.
Ked uz raz nieco napisem, je to vyplod ktory si mam obhajit nie?

Ja som tiez prestala prispievat a vraciam sa sem len nahodne a mozem povedat, ze zmena mi dlho chybala.
Zvyknut si na iny rezim, ked roky mame zauzivany system, kde si clovek pri niecom ozaj odfukne je nie najlahsie aj ked zivot bezi dalej.

A to, ze ked sa da sem rada v dobrom rozsirit obzor je len k uspechu tejto stranky.
Tak to mysleli TU aj Miska, a 2010, pretoze ozaj je rozdiel v nazve ked sa povie "Tandoori". V kulinarstve sa vie, ze sa jedna o PEC, a ked sa pouziju tie koreniny, tak je to "len nieco s tandoori korenim". Naviac o tej peci sme tu uz diskutovali podrobnejsie tiez.
A to je dalsia vec, ze okienko "HLadaj" sa tu vyuziva zrejme velmi malo; Isteze by sa tolko receptov ozaj neopakovalo!

A tiez verim v to, ze cim viacej vedomosti ziskame aj ked su u nas doma este nie zauzivane, len prospeje aj tym, ktori praveze nemaju taku moznost cestovania svetom.
mijaita
Uz jen dodatek - nikde jsem nepsala a ani na mysli jsem nemela, ze by admini meli komentare nevhodne mazat!! Ale vlozit by se do vyostrene, nebo zlobne diskuze mohli. Jinymi slovy, meli by zakrocit. Vzdyt i admini jsou soucasti Varechy!
caterina
@tiginko , pochopila si to spravne...ale neoplati sa to rozculovat. a @amelie...kludne zverejni tu TS kde sa ti dostalo nadavok, lebo viem, ze sa to tyka mna...ale zverejni ju celu aj s odkazom na diskusiu ktorej sa to tykalo...lebo si myslim, ze hrat tu urazenu mam dovod ja
honestka
@mijaita , Michaela, myslela som konkretne mazanie vsetkych! komentarov ci uz zo strany adminov /aj ked o to poziadaju ich autori/,
alebo ako bolo v minulosti samotnymi autormi receptov, ked vymazavali tie, ktore im nesedeli z roznych pricin.
NIe Je divne citat diskusiu, ked chyba z nej velka cast prave kvoli tym zmazanym komentom?
Ja som za Pohodu. pa.