Rôzne

Pridávam diskusiu....))))

brutalnynikolaj - bez fotkybrutalnynikolaj, 5. decembra 2011

tému popisujem ako nepopísanú a voľnú...takže kto chce sem tam
škrtnúť..hurá do toho.......či?

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Či - a čo? Tých tém je neúrekom, veľa je aktuálnych : príchod sviatkov, počasie, čo variť, čo proti prejedeniu, atď. Ak upresníš, bude toho viac.
evusik
ja som si dnes pri varení buchla po prste a veľmi ma bolí, asi budem mať modrinku, čo s tým??? :-)))))))
eva53
smajliqa,všetko najlepšie k narodeninám a pozdrav zubára
evanaaa
@smajliqa , ja ti k tej krásnej 25-ke ( predpokladám) prajem, aby si si stihla užiť mladosť, a veľa ďalších rokov v zdraví a pri dobrom varení.
smajliqa
JEEEEEEEEEEEJ ,, tak toto som necakala, je to od Vas vsetkyh mile, urobili ste mi strasnu radost ... :) dakujem varechaci :)
marchefka
aj ja mám doma dnešného oslávenca,ktorého véééľmi ľúbim a zabodovali dva superšalátiky, tak sa teším.
hubata
O takomto čase po iné roky už deti stavali snehuliačiky a mrzli im guľky - a teraz snehu nikde. Nikto sa nesánkuje, nekorčuľuje, nepočuť veselý smiech detí. Nikomu sa nechce von do toho blata. A už nejako dlho nebol taký pekný zimný slnečný deň. Ráno idem potme do roboty, poobede potme z roboty a to ešte v poriadnej hmle.
hubarka35
vy do robotky aja musím čušat doma-z malou som druhý týžden na očerke zajtra končí-a čo zas ja musím na pnku od stredy, mám zápal priedušiek aje mi hrozne,dnes aj na plucnom som bola-tam je to ok,v sobotu na pohotovosti,v nedelu na internim v nemocnici po vyšetreniach....a kde som to schytala nevím...len doma som,čo do obchodu behnem...jáj kašlem jak tuberák aj pod rebrama ma už bolí od kašla.a to snád ani do vánoc nepojdem robit...už ma nejak prestáva šecko bavit...času dost ked som doma...ale nerobím ništ...a tolko plánov bolo..
ancicka
@hubarka ,len sa ty pekne vykuríruj a bud zdravá,lebo dnes to nieje sranda byť chorý,a vianoce sú za dverami.
(nohy vymočiť v rume a potom vypiť,a uľaví sa.:)))))))))
hubarka35
jo,kurírujem...že nemúžem vobec spat od toho kašla aj hodinu v kuse kokrham ked lahnem...tak sedzim si tu pri vareche a študujem....aj knižku sem prečitala čo som scela z nej....vedet.ach ešte aj opar sa mi robí na papulke-budem vyzerat jak keby mna pes hryznul....
kuchticka
@brutalny... ja mam malo casu a ziadne pernicky ani ine pecivo som este nezacala; ine predvianocne sviatky mam o tomto case napecene pernicky, medbvedie tlapicky a vanilkove rohlicky. Teraz nic, NIC. Nic nestiham, ani darky som este ziadne nestihla pokupit. Neviem kde sa mi straca cas - kto mi kradne moj vzacny cas???
mata3636
@hubarka35 - len sa ty pekne lieč, aby si bola do sviatkov fit. ja som takto zle dopadla minulý rok. tešila som sa na Vianoce, konečne som si po polroku našla prácu, som bola rada, že bude dostatok peňazí na sviatky. a zrazu bum, zo dňa na deň som odkväcla, horúčky 40, ukrutné bolesti svalov. na 8 týždňov som skončila v nemocnici, pustili ma dva dni pred Štedrým dňom. Ešte že mám mamku, tá napiekla, spoločne s mojím mužom nakúpili. ja som bola rada, že som s pomocou detí zvládla navariť štedrovečernú večeru. ja som sedela, krájala a dirigovala ich. ešte že ich to baví a nefrflali. nikdy predtým som pri večeri pri prípitku tak intenzívne a zo srdca nepriala každému zdravie. a prešiel rok, Vianoce za dverami a ja som stále marod, tie moje pľúca sa nechcú zlepšiť. ale je to oveľa lepšie. tak sa len, hubarka35, lieč, aby si si užila v zdraví sviatky, ked už sa na nich, my gazdinky, tak dlho tešíme a pripravujeme
hubarka35
Jéjda dakujem ti za milé slová-liečim sa-no zajtra lekárovi po PNku a lieky....vidíš a nikde nechodím....z malou doma...ona do školy konečne a zas budem trčat doma....a smiem vediet čo ti našli na plúcach-a prečo si boal tak dlho v nemocnici-a dáky zápal si mala?
evusik
keby sa tak na Vianoce dalo podarovať zdravie.... to by sa to rozdávalo :-)
mata3636
@hubarka35 - najprv ma dva týždne liečil obvodný lekár a nič nezaberalo. stále vysoké horúčky, bolesti svalov, ale okrem toho nič iné. až po dvoch týždňoch ma začali bolieť priedušky, tak to ma už poslal na pľúcne a tam si ma už nechali. dalšie dva týždne trvalo, kým mi konečne klesla teplota, vybrala som kvantá antibiotík a infúzií a stále nevedeli, čo mi je. nakoniec som išla na biopsiu. zistili mi chronický zápal pľúc. nasadili mi konskú dávku kortikoidov a našťastie dobre zabrali. aby toho nebolo málo, tak koncom júna mi brali krv a tam vírus H1N1, tak zasa hospitalizácia na dva týždne na infekčnom. veľmi ťažko som z toho dostávala, celé leto teploty, triaška, bola som totálne mimo. ťažký rok som mala, neprajem ani najväčšiemu nepriateľovi.
@evusik - dobre hovoríš, ja si neprajem nič iné, len aby som bola zdravá a všetci moji blízki. ťažká choroba, biedne nemocenské dávky - to je zlá kombinácia. žiadne dary sa nevyrovnajú zdraviu. ale, chvála Bohu, už je mi lepšie, aj ked stále to nie je ono. stačí trocha námahy a dychčím jak starý pes. prejdem pár krokov a funím. dosť ma to obmedzuje a hlavne sa bojím, aby to tak už nebolo stále. musím len veriť, že nebude :))
evusik
ja som sa s takým hrozným kašlom morila pár rokmi, nemohla som spávať, mala som hodinové záchvaty suchého kašla, keď som sa nemohla nadýchnuť a lapala som po dychu ako ryba na suchu... našťastie to bol "iba" zápal priedušiek ale taký vleklý, ťahalo sa to so mnou dlho a dozvuky boli hádam aj tri mesiace
ale malo to jeden pozitívny následok, keď som prvý týždeň kahŕňala, ešte som si aj zapálila, druhý týždeň už ani pomyslieť a potom aj keď som mala chuť na cigaretu bála som si zapáliť - asi by ma zadusilo. Tak som vydržala 2-3 týždne a ja nefajčím do dnes, neviem ako som to dokázala ale už to bude na jar päť rokov, takže tá moja choroba bola na niečo dobrá a odvtedy som nebola vážne nachladnutá ani raz :-)
2010
Kazdy moze pridat ??? aj ja pridam... prave som prisiel z tej vysnivanej krajiny Slovensko, totalne znechuteny .Mama je chora , a ta lekarska banda co tam mate , nejdem dalej pisat lebo by to boli len hviezdicky...
aby nechali babatka v inkubatoroch a pacientov na onkologiii. Hnus , hanba.
PS: Ano moje deti vystudovali vonku maju plat 10X lekarov ALE !!! kazdy rok skoly stal cez $ 15, 000.Kazdy mohol odist naucit sa rec a vytrhnut rodinu ale to co spravili ? banda uplatkarska.
hubata
@2010 - ja som ešte nevidela chudobného slovenského lekára ....... A tí ľudia čo by mali štrajkovať lebo majú naozaj malý príjem sa boja, aby neprišli o robotu.
hubata
Ešte môžem poprosiť tých čo chodia často k lekárovi: to máte podpísanú nejakú zmluvu s ním? Ja som totiž asi v roku 1999 sa presťahovala, zdravotný materiál som dala uličnej obvodnej lekárke, ale tá zmizla a neviem zistiť kde ordinuje lebo som dávno zabudla ako sa vola. Odvody do SP mi platí zamestnávateľ, dlžoby nemám ale keďže som nebola cca 30 rokov chorá tak som lekára doteraz nepotrebovala. Čo mám teraz robiť?
2010
@hubata , najlepsie to zhrnul taxikar co ma viezol na letisko aj on ma lekara spoluziaka v statnej nemocnici , co ho kazdy rok otravuje aby isiel otestovat novy model Mercedesu.
PS: Dobry bol aj jeden policajt na diskusii ked napisal aby nevolali ked ich vykradnu lebo z tych EU 450 aj tak nemaju nic v byte.
hubarka35
áno mám zmluvu a každý rok podpisujem novú....ak budeš potrebovat chod ktorému kolvek-slobodná volba lekára...ani ja nemala zdrav.kartu ked došla sem do topolčan bývat......mne ju stratili ešte ako dorastenka....a potom som si zas nevzala ja ked sa rozvadzala....boli iné problémy....
hubarka35
no pekne @mata3636-prajem ti vyliečenie a nech sa ti darí lepšie....to si asi mala už tak oslabený organizmus,aj imunitu celkovo,ked ta napadal ten chrípkový vírus....ja som šla na pohotovost v sobotu-vykašliavala som aj krv z hlienmi,lekár mi dal len od kašlu ambrobene,a na druhý den zas tak som šla na to interné....a bolí ma všetko pod rebrami...a málinko ked zakašlem...ked sa rozkašlem konec.....no ja som horúčku nemal až v nedelu večer mi stúpla.....
gittka
všetkým vám prajem pevné zdravie a aby vás choroby obchádzali...
ani ja nič nestíham a mám priam depku z toho,kolko roboty ešte mám...a to ešte chodím na nočné a potom som cez den nepoužitelná...haha ale ved nie sme otrokmi a tak čo stihnem bude a čo nie počká po vianociach!!!
hubarka35
veru tak všetko počká-ja som plánovala .......robota a vtedy to spravím potom tamto ked prídem,no a som doma a vobec nemám náládu a chut nejako niečo robit-či z toho ochorenia som taká nijaká,aj na výplatu bude prt v januári...no ale kašlem na penáze-neni sú všetko-síce potrebné k životu ale né prvoradé...aj tebe@gittka prajem zdravie-to ostatné príde samé.....
babidka
tak to je diskusia :-)))) tak som sa rehunala ....odpustite mi tie , co ste sa stazovali na chorobu aj na bolavy zubok :-) ale kazdy sa vystazoval , ponadaval a ulavilo sa mu ! Nikto nic neriesil /ani by nevyriesil/ ..."takže kto chce sem tam
škrtnúť..hurá do toho.......či?"...takze splnila svoj ucel :-))))
arasidka
Kúrňa, voľako ma pichá oko! Akoby som mala prevrátenú mihalnicu. No to sa mi nestalo už dlho. hm,hm,hm...