O Varecha.sk

Prečo skončili zaujímavé súťaže na Vareche?

melodygogova - bez fotkymelodygogova, 22. decembra 2012

Vie niekto ? vždy som bola zvedavá kto vyhrá a víťazný recept som vyskúšala a zrazu koniec, hlavne na Vianoce bývalo veľa zaujímavých cien

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@malodygogov á, na príčine zrejme je celkom obyčajná ľudská závisť a pahltnosť. Ceny boli naozaj zaujímavé a tak keď sa vyhlásila súťaž, pridávali sa recepty húfne, niektorí aj niekoľko receptov denne, hoci predtým na Vareche neboli, alebo recepty nepridávali. Zrejme dávnejšie uvarené, nafotené a odloženú na tento účel. Toto by ešte bolo v poriadku, aj keď to otravovalo, horšie boli závisť až nenávisť po udelení ceny. Ani sa mi nechcelo veriť, že aj toto je naša Varecha.
Toto je len môj názor, možno, že príčiny sú inde.
frezia68
Tak toto by ma nenapadlo,veď vždy sme tak úprimne gratulovali výhercom a uznávali kvalitu receptu......aspoň my,čo sa poznáme :-)
tomas
Súťaže stále sú a budú, len bývajú menej často.

Síce sme sa vždy snažili o férovosť, tak nás pomerne často ľudia kritizovali, že prečo vyhral ten a nie ten. Súťaže robili často nenávistné rozbroje a hádky, tak sme ich radšej zrušili. Resp. robíme ich menej často. Navyše chystáme novinky (uvidíte čoskoro) a radšej sa sústredíme na tie, ako na súťaže.
alena45
ja si nemyslím, že majú byť ostatní varecháči "potrestaní" za pár výpadov závistlivcov. Nemyslím, že ich bolo až tak veľa. Aspoň ja som sa s tým nestretla, hoci som minulý rok vyhrala trikrát, čo je dosť vzhľadom na počet pridaných receptov. Naopak, myslím, že úroveň aj originalita receptov boli na vyššej úrovni ako teraz. A @tomas , o novinkách hovoríš už tak dlho, že už som aj zabudla, o čo by sa mohla varecha vylepšiť.
evusik
súhlasím so @sovka62 že keď boli súťaže chodili sem ľudia z iných stránok, niečo vyhrali a zem sa po nich zľahla, ale to je vec adminov aby to ustrážili.... na druhej strane pribúdali obrovské množstvá receptov, často krát úplne zbytočných, ale pribúdali aj veľmi originálne recepty, čo sa mi teraz zdá, že ich je tu pomenej... ale teraz nie sú žiadne súťaže a koľko tu pribúda receptov úplne ale úplne rovnakých, napr. Baylies ten je tu hádam 20x a predpokladám, že každý rok pribudne desať úplne rovnakých.... načo je to dobré.... a ešte tam do úvodu napíše, že takýto recept na Vareche nie je.... nejaká sebareflexia by mala fungovať u každého :-)
ja momentálne nepridávam skoro žiadne recepty, všetko čo som tohto roku piekla sú buď moje staré recepty, ktoré som už na Varechu dala, alebo som piekla podľa Varechy a dávať sem recept, ktorý tu už je len preto, že som ho ináč ozdobila sa mi zdá zbytočné...
babidka
Myslim , ze dalsim dovodom bude aj to , ze sutaz musi sponzorovat nejaky "darca" ceny a tych pozhanat a hlavne presvedcit je dost zlozite . Ja osobne som vyhrala asi 5 alebo 6 krasnych cien a az na jednu infantilnu vysmesnu poznamku som sa stretla iba s dobroprajnymi ohlasmi . Ale je pravda , ze vzdy sa nasli nejaki nespokojenci co okolo cien zbytocne virili a kazili vzduch :-)
Co sa tyka receptov - aj mne sa zda /tak ako @evusik / ze sa tu zacalo objavovat velke mnozstvo dookola sa opakujucich receptov ...to naozaj nikomu nenapadne aby si pozrel na Vareche , ci tu uz nieco podobne nenajde? Staci zadat do vyhladavaca nazov a ten najde ...hocico:-))) Aj 30 rovnakych Lineckych kolacikov ci Eskimo rezy...
alena45
preto stále neviem, k čomu slúži kontrola receptu adminom pred uverejnením. Veď len v názve receptu je mnohokrát toľko chýb... a nazvať svoj recept nejaká "mňamka" to čo už je za názov ?
2010
No preto lebo treba napriklad 20 receptov na Baileys ako spomina @evusik a ani jeden sa neunuva spomenut ani jednym slovom ze nema nic spolocne s originalom. A ja som viac krat vyhral aj som mal ovela viac negativnych kometarov, ty co si myslia ze pre ego asi sklamem , vsetky ceny som rozdal tym co to viac potrebovali. @alena45 bezne s tebou nesuhlasim ale teraz mas uplne pravdu , Merry Christmas .
ancicka
@evu šik,súhlasím s tebou.Veľa tých ,ktorý sa tak dušovali,že nepridávajú recepty len kôli súťaži,tak teraz ich tu nevidieť.Nielenže nepridajú žiadný rcp,ale ani žiaden neokomentujú.Ani mne sa nepáči a to určite veľa ľudom,ked napíše do receptu môj,moje a pod.Ved každý má tie svoje obľúbené.
honestka
Suhlasim s vami, ja som tu nebola velmi dlho a ked som sa zacala vracat na stranky, tak ma udivovali rovnake nazvy, na vlas rovnake receptury.
Ked sme sa zo zaciatku zacali ohlasovat, ze preco sa uvadzaju tieto recepty, vela hlasov prave aj starych varechacov povedalo, ved, co-ze je to dobre ked kazdy ma svoj styl...
Najviac ma poburuje, ked ti-co chceli dat nazvy receptov na spravnu mieru boli ktitizovani, ze varecha je pre vsetkych.
dodnes sa uvadzaju recepty, ktore s originalnym a ZAUZIVANYM nazvom v kulinarstve aj svetovom sa absolutne nezhoduju surovinami a predsa su tu.
Tak isto je pravda, ze kazdy ked si prida do: hladaj- mu vyskoci spusta rovnakych receptov a je bieda sa v nich orientovat a vybrat ktory je ten lepsi pocnuc pizzami s kecupom ai podobne?
Ked uz teda stranku redakcia vylepsuje, malo by sa prihliadat aj k tomuto.
Vo vacsine pripadov vyhral recept svojou originalitou, alebo popularnostou a nemala som s tymto nikdy problem. A mate pravdu, ze sutaze boli akousi vyzvou prave pre tie novoty a napady, ved dnes je vsetko pod nosom ujkovi Googlovi.

Naviac to moze byt aj v tom, ze Varecha zacinala a potrebovali sa zviditelnit; alebo zeby dnesni sponsori UZ neboli velmi stedri ked reklama sa zacina uplatnovat na nasich strankach ako na vsetkych inych?...

Pekny Stedry Vecer vsetkym Vam dobrosrdecnym varechacom pri tychto krasnych vonavych stoloch, ktore ste vycarovali svojou sikovnostou!
palokuchki
Ja som si tiez vsimla, ze odkedy prestali pravidelne sutaze urciti ludia prestali pridavat recepty a ak sa nahodou ukaze nejaka sutaz aj ich recepty sa zase objavia. Na Vareche mi ale viacej vadi neuveritelne mnozstvo opakujucich sa niektorych druhov receptov. Neviem k comu je to dobre. Mozno redakcii zalezi na mnozstve pridanych receptov a nie na ich kvalite? Ja si myslim, ze v tomto by sa mali urobit urcite upravy. S viacerymi co som sa rozpravala mi to tiez hovorili, ze uroven Varechy co sa tyka receptov upada.
alexdidi
Tiež si myslím,že úroveň receptov na Vareche upadá.Predtým som si uložila do KK stovky výborných receptov,teraz sa to stáva málokedy.A tá opakovanosť receptov....alebo recepty s názvom:"....podľa mňa" a pod.To je však už asi na adminovi pri kontrole receptov.
zirafninka1
Ja si neviem predstavit, zeby redakcia zacala nezverejnovat podobne ci take iste recepty ktore tu uz su. Este len vtedy by sa tu zakladali diskusie....Mnohi si tu robime vlastnu zbierku "vlastnych" receptov.. A mne vyhovuje ze si mozem vybrat z viacerych takmer rovnakych ked nieco hladam. Niekedy staci, ze v takom istom recepte niekto prida osvedcenu fintu ci fotopostup a hned ma ten recept pre mna inu hodnotu, nez "taky isty" bez finty.
helca103
ja súhlasím s @zirafinka , viac mi vadí ak si tu niekto otvorí nick len preto,že chce niekde inde vyhrať nejakú súťaž a ked mu pomôžeme tak sa tu ani neukáže a neokomentuje ani jeden recept. Vadia mi ľudia čo sa zaregistrujú len kôli tomu aby škodili a z času na čas napísali nejaký oplzlý komentár. Ďalej si myslím,že admini by mali posudzovať čo patrí a nepatrí na Varechu. @rajnica a spol.....Očividne sem nepatrí ani človek s menom ,,,,
- Uživateľ: samko12
- Registrovaný 23. dec. 2012
som krasni silni svalnac japonky sa idu za mojim..........posrat.

tak toto nech si dá niekde na erotickú zoznamku ale nie na varechu toto by sa malo riešiť.
helca103
poprosím admina aby ten dodatok vymazal akosi sa mi to rozmnožilo :-)
evusik
určite nikto nechce aby tu bol jeden recept na guláš... kľudne nech ich je tu aj 100. Každý má svoj recept, svoju fintu ako hovorí @zirafninka1 a tak je to správne, aspoň si má človek z čoho vybrať... a občas niekto pripomenie starý recept, možno trochu zabudnutý a aj to je dobre... občas niekto pridá recept na praženicu a je z toho diskusia ako hrom a niekto pridá ohromný recept a nikto si ho ani nevšimne... ale aj to je v poriadku, tá rôznorodosť by tu mala byť :-)
a mne sa práve také jednoduché receptíky ktoré majú vtip veľmi páčia... len sa mi nepáčia také tie bezduché recepty, opísané bohvie odkiaľ, podľa ktorých sa častokrát ani nedá variť pretože nemajú logiku a takých tu v poslednom čase pribúda dosť... ale to by mali riešiť adminovia aby udržali úroveň Varechy...
tiež nechápem, prečo keď uverejním recept napr. na Rajčinovú polievku tak na boku sa mi ukážu akože podobné recepty a je tam nejaká fašírka, mäso a pizza... to sú akože podobné recepty? prečo tam nie sú samé rajčinové polievky? nech je z čoho vyberať... s čím porovnávať.... a nech mi nikto nehovorí, že sa to nedá, keby tam boli aspoň polievky, ale pizza? čo má tá spoločné s polievkou? ale toto sú problémy ktoré sa tu stále dookola spomínajú až veľmi dlho a nič sa nerieši... tak uvidíme čo nového nám prinesie nasledujúci rok :-)
prajem všetkým nám varecháčom aj adminom veľa dobrých, zaujímavých a originálnych receptov a dobrú spoluprácu v Novom roku :-)
andreac
Súhlasím s @zirafninka1 , demokracia by mala byť aj v názoroch na recepty. To, že sa niektoré opakujú, sa pri počte vyše 27000 nedá zabrániť.
babav
Suhlasim s pripomienkami a pridam este jednu.Preco redakcia dovoli zaregistrovat mnohych bez uvedenia zakladnych osobnych informacii.Napr.muz ci zena ,vek (100 ,15,...rokov)bez uverejnenia jedineho receptu ,zazitku ci diskusie podla mna na Varechu nepatri.Mam dojem ,ze si chodiia kopirovat recepty a pridavat ich ako vlastne na ine webove stranky(?!)
marianne
Teda nechcem vyzeralo farizejsky,ale nikdy ma nenapadlo tu dat recept koli sutazi,vyhrala som asi 3x,mala som obrovsku radost,ale to nebol dovod.Pre mna je najvacsou radostou,ked moj recept potesi a vydari sa mu.Kazdemu som vyhru priala aj prajem...mne je @zirafninka nazorovo blizka od zaciatku co som tu,ale teraz sa s nou zhodujem na 1000%.Ked chcem varit gulas,tak uvitam moznost vyberu z viacerych druhov ci od @cistinky alebo @stefanm @kimla alebo nejaky exotickejsi od @2010 ,u toho to sice uz nehrozi.....A ci uroven varechy upada? mozno si aj podaktori zelaju, aby upadala....to sachovanie v poslednej dobe s receptami o tom hovori svoje..publikovat,schovavat ,publikovat,schovavat a stale dookola,kazdeho vec.Najviac ma to mrzi u ludi,ktori tu mali obrovske mnozstvo fanusikov a koli 20 % rypacov,alebo sprostych komentov to schovali a tych 80% fanusikov ich uz nezaujma.Ja osobne to nechapem,moj problem.O originalite receptov sa tu viedli nekonecne diskusie,je tu 27 000 receptov.Ako sa da skontrolovat,ci je pizza,ktora je tu asi 500x,ma byt pecena len v peci pri teplote 300 stupnov.Mozno 20 ich tu je tak pecenych,ostatne v rure s kecupom.Je nejaka web o vareni,kde to kontroluju a funguje to?Alebo ktore bolognese su tie najoriginalnejsie...kto to ukontroluje????
evanaaa
Ani ja nemôžem povedať, žeby mi vadili recepty, ktorých je tu z jedného názvu viac verzií, lebo mám možnosť porovnávať a vybrať, či vyskúšať ten, ktorý sa mi najviac pozdáva. To by bolo to najmenej. Viac mi vadia iné veci, a to: Niekto sa zaregistruje, lebo potrebuje radu ( Diskusie) a keď ju dostane, viac sa neozve. Iní zasa sú tu aj dva roky a ozvú sa raz, v podobnom prípade, keď niečo potrebujú. Čo sa týka niektorých spomínaných - ako Podobné recepty, alebo obsah kalórií surovín v recepte, už som viac krát a nielen ja, písala, že je to zbytočná funkcia, jedine, ak by to bolo systémom ako spomína @evusik , ozaj podobné, čo by nám zároveň uľahčilo aj vyhľadávanie. A ak to nejde, tak -zrušiť a hotovo. A recepty, o ktoré nemám záujem, jednoducho preskočím. Trošku sa mi nepáči, že k receptom píšeme komentáre, ktoré sú zaujímavé, niekto pridá radu, iný otázku, na ktorú nedostane odpoveď, ap, a pritom si ich navzájom nečítame. Potom na tú istú otázku sa znovu iný opýta. Ja sa snažím všetky komentáre čítať, alebo aspoň očami prebehnúť, bývajú v nich aj zaujímavé poznatky, ktoré sa zídu. Alebo ich píšeme len tak, pre seba? ( A to isté aj v diskusiách a zážitkoch, mám ten dojem). Čo sa týka súťaží, ja osobne recepty nedávam, tak nesúťažím, ale všimla som si, že mnohokrát vyhral recept s úplne neznámym nickom, nakoľko za tú dobu, čo som tu, väčšinu " stálic" už poznám a sú tu výborní kuchári, ktorí denne pridávajú reecpty a nevyhrajú ( podobné je to aj v denníku Pravda). Teraz čakám a som zvedavá na novinky, ktoré nám redakcia pripravuje a dúfam, že do nich zapracuje aj naše časté pripomienky. Aj keď sa všetkým nedá uľahodiť, aspoň tie, ktoré sa najčastejšie uvádzajú. A už teraz sa teším a ďakujem.!
evanaaa
A ečte poznámka k prihlasujúcim sa, mala by byť daná podmienka, že základné údaje sú potrebné v profile, inak sa nedá zaregistrovať. ( pohlavie, vek, odkiaľ kto pochádza a pár slov o sebe).