Dievčatá a chlapci... Potrebujem poradiť lebo už mám nervy z toho. :) Neustále mi praskajú záviny pri pečení. Vyskúšala som už hádam všetko a nič nepomohlo:
- rôzne druhy cesta (zloženie),
- potierať vajcom, maslom, alebo ničím,
- popichať vidličkou,
- piekla som aj vo vyhriatej aj v nevyhriatej rúre,
- skúšala som rôzne teploty (160,180,200),
- poriadne vytláčam vzduch,
- nemám riedke plnky, aby to tam nebublalo,
- cesto sa snažím vaľkať na tenko, stáčam dlhšie strany
...
aj teraz mám makový závin v rúre a durch-marš prasknutý, ako teoreticky je nám to jedno, lebo aj tak sa zje, ale už len pre pokoj na duši ma zaujíma, KDE JE TE HÁČIK!
Ďakujem všetkým zúčastneným za cenné rady... ;-)
mozno ti to trochu pomoze
@kakao ako vzdy v hadankach ;) medzi rurou a doskou moze byt viac faktorov.
@vegetariankapp dakujem za recept. a vydrzi makky aj na druhy den ked to nie je kysnute?
@kuku ;-)
Mimochodom, toto boli pre mňa úplne najlepšie záviny, aké som kedy jedla a výhodou je, že sa môžu upiecť deň-dva dopredu, kvalita sa nemení.
Tak skús tie plnky takto, hádam to vyjde.
@elixir no plnky davam veru dost, aj ked je husta, lebo moj muz mi vzdy vravi, ze nebude suchy zavin jest, ze taky si moze v obchode kupit. :D